Pienoismallit.net

Marskin Ritari

Sissiluutnantti - Syksy 1943

Figuuri ei suoranaisesti esitä ketään tiettyä Mannerheim-ristin ritaria, mutta eräänlaisena esikuvana voidaan kuitenkin pitää luutnantti Kaarlo Heikki Nykästä, ritaria numero 118. Tässä lyhyt historiikki hänestä (lähde: Wikipedia):

Luutnatti Kaarlo Heikki Nykänen toimi jatkosodassa kaukopartio-osaston johtajana 3. D:ssä. Jo ennen ritariksi nimittämistään Nykänen johti noin sataa partiomatkaa, jotka suoritettiin niukin tappion. Näistä merkittävistä ansioista hänelle myönnettiin Vapaudenristin ritarikunnan Mannerheim-ristin 2. luokan risti 1. elokuuta 1943. Hän on yksi viimmeisistä elossa olevista Mannerheim-ristin ritareista. Ote virallisista nimittämisperusteluista:

"… Kaarlo Heikki Nykäsen, joka on hänelle uskotuissa tärkeissä erikoistehtävissä, joiden laatua ja tuloksia sodan vielä jatkuessa ei ole syytä yksityiskohtaisemmin selvittää, osoittanut ainutlaatuista johtaja- ja aloitekykyä, erinomaista mieskohtaista rohkeutta, sisukkuutta ja neuvokkuutta mitä vaikeimmissa olosuhteissa. Hänen suorituksensa ja saavutuksensa on luettava suomalaisen sotilaan uljaimpien ja kunniakkaimpien tekojen joukkoon."

Itse figuuri on kauan aikaa sitten hankittu resiinifiguuri, jonka valmistajaa en muista (mikäli sillä sellaista onkaan). Maalattu Vallejon akryyleillä. Jos oikein tarkkaan katsoo alustaa voi huomata hiekassa olevan pienen jääkerroksen viitaten syksyiseen ajankohtaan.

Kommentit

Jouni Koski 17.11.2009 08:50 Vastaa lainauksella
Asepuvun varjostukset ja vaalennukset ovat onnistuneet hyvin. Asepuku näyttää kokonaisuutena ehkä hieman turhankin vaalealta?
Kasvoihin ehkä hieman lisää elävyyttä, ja hankalasti maalattavat kauluslaatat kuntoon, niin olisi erinomainen ritari.
MRB 17.11.2009 09:17 Vastaa lainauksella
Kiitos Jouni jälleen hyvistä havainnoista :) Kasvoja en oikein saanut onnistumaan hyvin vaikka koitin niille tehdä vaikka mitä. Täytyy perehtyä tähän aiheeseeen paremmin. Asepuku olisi tosiaan ehkä saanut olla astetta tummempi, mutta toisaalta omaa silmää miellyttää vaaleasävyiset figuurit erityisesti reilusti vaaleiden korostuksien osalta (IMO tummasävyiset figuurit ovat jotenkin "tukkoisen" oloisia, tämä lienee mielipidekysymys?). Kauluslaatoista vasen onnistui ihan ok, oikeassa keskittyminen herpaantui (siitä myös puuttui jostain syystä kaikki detaljit).
Takki on tosiaan malli 36 asetakiksi liian vaalea. Kesäpusakaksi olisi ok. Väriskaalaahan niissä oli aikalaillakin hyvin tummasta vaaleaan mut toi o nyt hiukan liian vaalea. Housut on sit jo ihan liian vaaleat. Ne oli tummempaa sarkaa tai diagonaalia, mut melkein yleensä aina tummemmat kuin asetakki. Laattojen ja muiden pikku detaljien maalauksessa on mielestäni kiitettävästi yritystä. Ne kun ei mkn helpoin 1/35 ole maalata ja kamera on armoton.:) Mut kyl tämä kelpo alku on ja naama on melko hyvin onnistunut.