Pienoismallit.net

A6M2a Type 11 ZERO

Zero A6M2a Type 11 oli zeron ensimmäinen sarjatuotantoversio, joka poikkesi myöhemmistä tuotantomalleista mm tehottoman moottorin osalta. Myöskään koneessa ei ollut pysäytyskoukkua eikä taittuvia siivenkärkiä, joten kone pystyi toimimaan vain maakentiltä. Kone sai tulikasteensa Kiinassa vuoden 1940 lopulla (joidenkin lähteiden mukaan vasta vuoden 1941 alussa) ja saavutti heti lentäjien suosion. Tämän tyypin aseistus oli kaksi kiväärikaliberista konekivääriä moottorin päällä sekä kaksi lyhytputkista 20mm tykkiä siivissä.
Malli esittää Saburo Sakain konetta kesältä 1941.
Mallin maalasin kauttaaltaan Alcladin "Polished aluminium" maalilla. Tämän jälkeen muut maalaukset akryylimaaleilla, jonka jälkeen lakkaukset ja siirtokuvat (ja vielä kerran lakkaukset). Sen jälkeen rappasin kynnellä akryylejä pois siten, että alumiinimaali tuli esille. Tämä oli siis todellista maalin kulumista eikä tsippausta ;-)
Lopuksi pakokaasuvanat ja ruutikaasut MiG:n pigmenteillä.

Kommentit

Hienon Zeron olet pykännyt. Mukava pieni historiapläjäyskin miellytti. Noista moottorin osista. Mitä sitten, jos eivät näy!! Hemmetti, kun niitä on mukava rakennella ja siitähän tässä onkin kyse, eikö? Ainakin minä nautin niiden tekemisestä. Näyttäisi siltä, jotta noita Alcladin maaleja pitää ryhtyä kokeilemaan.
Niin, ei kait se tietenkään niin kauheaa ole, vaikkei ne osat näykään.
Pääasia että itse tietää että ne on siellä :-)
Alclad on kyllä omasta mielestäni paras metallimaali mitä olen käyttänyt.
Esko Rusi 16.11.2009 17:12 Vastaa lainauksella
Hienon näköiset nuo kulumat,"aidosti" viellä syntyneet. Pitää joskus kokeilla onnistuuko emaliväreillä.
Sikapossuna tehdyksi harvinaisen siisti japsi (eikös ne yllensä ole semmoisen hirveän noen peitossa), Mua ei haittaa yhtään vaikka on siisti japanilainen. Mielestän paras lentsikka mitä olet tehnyt (en ole kyllä niitä montaa nähnytkää)
JariMatti 16.11.2009 17:56 Vastaa lainauksella
Yhtä hieno kuvissa kuin luonnossa, oon nähäny. Jarruletkut vois vielä laittaa. Ja tuo punakynän jäläki siivissä jotenkin hyppii silimille. Mielestäni sitä vois hiukka häivyttää. Muuten oikein hyvä.
JariMatti 16.11.2009 17:59 Vastaa lainauksella
Ja antennilanka oikein hyvä. Ei ollu paikallaan vielä eilen. Oot ahkeroinut :)
Kiitos kehuista arvon kanssamallarit :-)
-Sami- 16.11.2009 18:05 Vastaa lainauksella
Nätti perus siisti toteutus Zerosta - Ihan kivan näköiset nuo kulumat, ja maalipintakin ihan hyvän näköinen. Onko tuo MiG:n pigmentti siis jonkunlaista jauhetta? En ole oikein perehtynyt, enkä henk. kohtaisesti testannutkaan koskaan pigmentin kanssa työskentelyä.
Oikein siististi tehdyn oloinen malli. Maalaus ensiluokkaista. Hyvä ettet mennyt ylisäistämään tätä mallia niinkuin useasti Jaappanin koneille tehdään.
-Sami- kirjoitti:
Onko tuo MiG:n pigmentti siis jonkunlaista jauhetta?
Kyllä, se on jauhetta. Tarttuu aika hyvin maalipintaan ja pysyy jonkin verran paremmin kuin Tamiyan vastaava. Toki tämäkin lähtee pois pinnasta jos käpälöi sitä liian paljon sormillaan (etenkin kosteilla).
Arto Junno 16.11.2009 19:38 Vastaa lainauksella
Nii että sormenjälet ei saa näkyä mallissa, tai siis kynnenjälet ;-)
-Sami- 16.11.2009 20:41 Vastaa lainauksella
Tapio Huhtelin kirjoitti:
-Sami- kirjoitti:
Onko tuo MiG:n pigmentti siis jonkunlaista jauhetta?
Kyllä, se on jauhetta. Tarttuu aika hyvin maalipintaan ja pysyy jonkin verran paremmin kuin Tamiyan vastaava. Toki tämäkin lähtee pois pinnasta jos käpälöi sitä liian paljon sormillaan (etenkin kosteilla).
Tuli tässä mieleen että onnistuisiko jos vesiväri nappia hioisi, niin tulisiko siitä periaatteessa pigmentti jauhetta? Köyhän miehen konstit! ;-)
Kokeiltu on, eikä onnistu. Siinä pigmenttijauheessa on hieman rasvaa mukana… niinkuin naisten poskipunassa ja luomiväreissä. Osta siis mustaa kajalia tai luomiväriä ;-) Vaikka ne on kyllä paljon kalliimpia kuin oikeat pigmentit.
Ennemmin suosittelisin kyllä pistämään roposet pastelliliituihin (huom. ei öljy-).
-Sami- 16.11.2009 22:17 Vastaa lainauksella
Eli siis pastelliliituja jauhaa ja sekaan jotain poskipunaa? :-D
Kenties hienoin lentokonemallisi täällä tähän mennessä,eikös tämä ole kooltaankin aika pieni neljäkasiksi.
On tämä kyllä isompi kuin Bf 109. Semmoinen Mustangin kokoluokkaa.
Jaha,mutta kuitenkin eräs hienoimpia Mitsuja.