Pienoismallit.net

Kurt Meyer

Kurt "Panzer" Meyer työskenteli ennen sotaa jonkin aikaa kaivosmiehenä, jonka jälkeen hän siirtyi Mecklenburgin poliisivoimien palvelukseen. Meyer tunsi vetoa NSDAP:n, ja liittyikin puolueeseen sekä vielä pieniin SS:n joukkoihin. Meyerin kyvyt huomattiin nopeasti ja 1932 hänet ylennettiin ensin Unterstrumfuhreriksi ja muutamaa vuotta myöhemmin Obersturmfuhreriksi. Meyer valittiin Leibstandarten riveihin, jossa hän palveli Puolan, Ranskan ja idän sotaretkien aikana. Meyer loi maineensa Kreikassa 1941, jossa hän Klissuran solassa käydyissä ankarissa taisteluissa osoitti olevansa periksi antamaton ja taitava komentaja. Tästä taistelusta hänet palkittiin myöhemmin ritariristillä. Kharkovin takaisinvaltauksen yhteydessä 1943, hänelle myönnettiin ritariristiin vielä tammenlehvät. Juuri tälle ajanjaksolle sijoittuu Alpinen loistava Meyer figuuri.

Kommentit

Hyvin eläväisen näköinen figuuri. Kasvot pakkasen puremat, kuten itärintamalle sopiikin.
Juhani 15.11.2009 19:53 Vastaa lainauksella
Tuo jalusta tekee tästä häpeämättömän ihannoivan. Jos olisi käynyt toisin, näitä olisi luonnollista kokoa suurempina ympäri Eurooppaa (:

Erittäin hyvin maalattu ja muistutus siitä miltä Länsi-Euroopan kadunkulmat voisivat näyttää ja Itä-Euroopassa näyttivät, eri ukot vain jalustalla.

Maalaustaidosta voi todella ottaa mallia kun miettii miten pieni tämä todellisuudessa on.
Upean mykistävä figu. Taidokkaasti maalattu ja varjostettu, kun ottaa tosiaanki koon huomioon.Ei valittamista eikä puutteita.
kiitettävää jälkeä tosiaan. Voitko valaista vähän, että käytitkö maalaamisessa akryylejä, emaleja vaiko öljyjä? Tai kenties kaikkia sekaisin. Onnittelut hienosta teoksesta! :)
Jouni Koski 15.11.2009 21:08 Vastaa lainauksella
Livenä oli vielä komeampi.
Isot kuvat eivät tee oikeutta maalaustyölle. Näyttävät pienen karkeuden varjostuksissa, mitä ei silmällä näkisi. Tavoitteena olisi joskus päästä edes lähelle tälläistä.
M.Bergdahl 15.11.2009 21:21 Vastaa lainauksella
Malli on maalattu puhtaasti akryyleillä. Jotkut tosiaan suosivat öljyvärejä etenkin kasvoissa, mutta itse olen tykästynyt akryyleihin.
Isot kuvat tosiaan paljastavat kaiken mutta mielestäni on se kuitenkin parempi asia kuin pikkuruiset ja turhat kuvat.
Upea. Pinta aivan uskottava ja todellinen. Kynnys omiin julkaisuihin nousi kertaheitolla…;)
Oskari Balk 16.11.2009 01:26 Vastaa lainauksella
Juhani kirjoitti:
Tuo jalusta tekee tästä häpeämättömän ihannoivan. Jos olisi käynyt toisin, näitä olisi luonnollista kokoa suurempina ympäri Eurooppaa (:

Erittäin hyvin maalattu ja muistutus siitä miltä Länsi-Euroopan kadunkulmat voisivat näyttää ja Itä-Euroopassa näyttivät, eri ukot vain jalustalla.

Maalaustaidosta voi todella ottaa mallia kun miettii miten pieni tämä todellisuudessa on.
Olenpa juuri samaa mieltä Juhanin kanssa. En osaisi noin maalata, valitsisin eri esikuvan…
Mahottoman hiano!
Suorastaan mykistävä. Luulin ensin, että aha, iso skaala, sitten katsoin tarkemmin ja mykistyin. Aivan käsittämättömän hieno. Olkoon esikuva mikä on. Meyer syyllistyi Ardennien taistelussa raakuuksiin, joihin tietysti syyllistyi niin moni muukin sodan raaistama sotilas. Mutta figuuri on hieno, todella hieno!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Meyer syyllistyi Ardennien taistelussa raakuuksiin, joihin tietysti syyllistyi niin moni muukin sodan raaistama sotilas.
Sorry mutta ei syyllistynyt - Meyer kun jäi sotavangiksi syyskuun alussa 1944 Belgiassa. Meyeriä syytettiin sodan jälkeen kanadalaisten sotavankien ammuttamisesta Normandian taisteluiden aikana ja hän sai tästä kuolemantuomion. Kuitenkin moninaisten vaiheiden jälkeen tuomio muutettiin 1946 elinkautiseksi vankeudeksi ja lopunperin hänet vapautettiin vankilasta syyskuussa 1954. Meyer kuoli sydänkohtaukseen 51. syntymäpäivänään 23.12.1961.

Veikkaan että sotkit Kurt Meyerin ja Joacim Peiperin keskenään.
M.Bergdahl 17.11.2009 09:14 Vastaa lainauksella
Joo juuri näin kuten Esko kirjoitti. Olin kyllä kirjoittanut kuvaukseen Meyerin loppuvaiheetkin, mutta huomasin että eihän loppuosa tekstistä sitten näkynytkään kuvauksen yhteydessä :)
Komean ja realistisen näköinen figuuri kerta kaikkiaan. Maalaus akryyliväreillä on onnistunut mielestäni erinomaisesti, joten ei voi kuin onnitella tekijää. Jalustakin sopii tyyliin hyvin ja siitä selviää heti kuka on kyseessä.

Tämä Meyer taisi olla aika karski tyyppi, sillä olen lukenut paristakin kirjasta, että kun hänen komentamansa yksikön hyökkäys jumittui kreikkalaisten vastarintaan Klisuran solassa huhtikuussa 1941, Meyer vauhditti hyökkäystä heittämällä käsikranaatin aivan kärkimiesten taakse (Meyer itsekin toki viihtyi itsekin hyökkäyksen kärkiporukoissa), ja jo lähti eteneminen sujumaan.
-Sami- 18.11.2009 11:25 Vastaa lainauksella
Mahtavan realistinen ja hyvin maalattu / varjostettu figuuri. Jalustakin sopii erittäin hyvin! :-)
Maalausjälki on todella hyvää. En kovin hyvin tätä figuuririntamaa tunne, mutta malli näyttää realistiselta.
Pasi Kiiski 23.11.2009 11:33 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty figuuri vastenmielisestä teutoonista. Tosin liian ihannoiva meikäläisen makuun.