Pienoismallit.net

M2 Bradley

Operation Desert Storm

Irakin ensimmäisen sodan aikainen Bradley. Academyn vanha sarja meni nippuun ongelmitta, lisäsin tosin muutamia ihan perusdetaljeja, kuten metallikahvoja, metallilangasta tehdyn tähtäimen ja antennit. Putken porasin auki ja tornin takaosaan lisäsin omatekoisen repun, pahvilaatikon ja korkkaamattoman vesipullo sixpäkin (eivät valitettavasti näy kuvista kovin hyvin).

Maalauksen, mukaanlukien mustat kolmiotunnukset (sarjan siirtokuvissa on vain pari merkintää, mitkä nekään eivät sopineet malliin) ja filtterit tein Vallejon akryyleillä. Urat ja sen sellaiset korostin öljyvärilitkulla paikallisesti (en siis tehnyt koko mallin peittävää washia) ja loppuun tein kurausta pastellipölyllä ja tinnerillä.

Kokeilin tähän malliin ensimmäistä kertaa filttereitä ja kunnollista kuraamista/pölytystä. Filttereissä ensimmäiset olivat ihan liian peittäviä ja väärän värisiäkin (kuten oranssia), mallista tuli lähinnä laikukas… Sen jälkeen teinkin sitten muutamia kymmeniä eri kerroksia joilla yritin peitellä virheitä. Mutta erittäin positiivinen kokemus tästä huolimatta, tiedä sitten kuinka hyvin muiden mielestä onnistuivat :)

Kommentit

Jouni Koski 10.11.2009 13:37 Vastaa lainauksella
Kokonaisuustena mukavasti onnistunut malli, mutta filtterit ehkä ovat menneet vähän yli? Toisaalta kunnolla pölyinen, sateessa valunut, vaunu voisi kai olla näinkin likainen.
Jos vaunun laittaisi vesilätäkköön, tai kosteamman näköiselle alustalle, niin valumat sopisi paremmin silmään. Tuo oikean kyljen tummempi alue jäi vähän arvoitukseksi. Siihen sopisi kaatunut öljykanisteri kyljelleen tms.
MRB 10.11.2009 13:42 Vastaa lainauksella
Jep, kuten mainitsinkin niin filtterit menivät lähestulkoon kokonaan mönkään alussa, joten oli pakko sotkea mallia melko paljon. Tuon tummemman alueen pitäisi kuvata pakokaasujen jättämää nokea, sekin tosn on aikalailla liian korostettu.
Jouni Koski 10.11.2009 13:47 Vastaa lainauksella
MRB kirjoitti:
Tuon tummemman alueen pitäisi kuvata pakokaasujen jättämää nokea, sekin tosn on aikalailla liian korostettu.
Jep.Jep. Uudempi kalusto yksityiskohtineen on vähän outoa meikäläiselle. Sopiihan tuo tummennus pakoputken ympärille. :)
MRB 10.11.2009 13:49 Vastaa lainauksella
Itsekkin tajusin että toi pönttö taitaa olla pakoputki vasta katsottuani Jarmo Lindgrenin upean mallin kuvia… ;)
Teo Bergman 10.11.2009 16:22 Vastaa lainauksella
Mielestäni on ihan hyvä malli ja tykkään että on liattu näinkin paljon(taidan tykätä likaisista malleista).
Mutta asiaan, niin kokominen näyttää hyvältä eikä mitään suurempia virheitä näkyvissä ja maalaus ihan tasainen ja hyvä. Itsellänikään ei ole paljoa kokemusta näistä nykyaikaisista malleista, mutta voin sanoa että tää on mun mielestä aika hyvä. Voisi sanoa että mielestäni olet onnistunut hyvin.
(voi olla että annan aika hyvää kritiikkiä, mutta en kyllä ole harrastanut kauhean kauaa viellä joten nämä tulevat aika fiiliksen ja mallin näön pohjalta ja mielestäni liatut ja ehkä jopa yli liatut ovat ihan eliittiä, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta)
Miska 10.11.2009 18:36 Vastaa lainauksella
Tosi hieno !
Perushyvä malli :) ! Ja eikä tuo filtteröinti mitenkään huonolta näytä, tosin yleissävy ehkä vähän liian oranssinen, mutta siinä ja siinä. Tuon Gulf War I:n ajankohtahan oli talvikausi ja mitä on nähnyt filminpätkiä tuolta ajalta niin kyllä siellä on kuraakin riittänyt, joten mallin ilme siinä mielessä ihan ok. Jotain kylläkin näin yökyöpelin silmäänkin osui, telojen sisäpuolen pinta niiltä kohdin jotka ovat kosketuksissa telapyörien kanssa. Ne näyttävät kuvissa ruskeilta (ruoste?), kun vaunussa jolla ajetaan varsinkin hiekkaisessa/kivisessä maastossa ovat kylläkin metallin väriset. Tai oikeastaan ihan missä vain maastossa, niin ei silloin niissä kulutukselle joutuvissa pinnoissa ruoste pysy. Tuossa pst-ohjusten ampumalaitteessa TOWin "putket" kuuluisivat olla väriltään vihreät, OD ? Mulla sama moka omassa M2 mallissani että TOWin putken päät ovat hiekankeltaiset. Tornin varustelaatikossa olisi voinnut olla enemmänkin reppuja ja makuupusseja yms muuta vaunumiehistön (johtaja,ampuja ja ajaja + se jvryhmä) roinaa. Mutta ei hassumpi esitys aiheesta ja tuosta on hyvä jatkaa harrastusta eteenpäin.

T.Hessu
MRB 11.11.2009 16:53 Vastaa lainauksella
Kiitokset hyvistä kommenteista! Teloissa on vain paljon eriasteista pölyä, sisäpintojen kohdat joihin telapyörät osuvat koitin hangata gunmetallilla ennen pölytystä kuvaamaan ajamisen aiheuttamaa jälkeä, mutta pölyä pääsi lopulta sinnekkin asti. Valittettavasti telat eivät oikein näy kuvista hyvin. TOW oli hyvä kommentti, pitääkin muistaa jatkossa. Roinaa olisi tullut enemmänkin mikäli sitä olisi ollut :) Katsotaan mitä seuraavaksi saadaan aikaiseksi.
Varsin mukiinmenevän näköinen malli.
Meikäläiselle likainen vaunu toimii, joka päivä katselen parvekkeen ikkunasta, kuinka Leot ja muut mönkijät jyrnyttää edestakaisin, enkä vielä koskaan ole nähnyt puhdasta ja naarmutonta vaunua. Minun mielestäni tankin pitää olla likainen, koska tankki tykkää olla likainen (korkealentoista filosofiaa).