Pienoismallit.net

Char B1 bis

B1 Bis säistyksiä

Joulunpyhät ovat melko tarkkaan menneet säistyshommissa. Maalasin ruiskulla ensin mallin pintaan kevyen filtterin käyttäen Tamiyan XF-60 (dark yellow) -maalia johon olin laittanut tipan Tamiyan XF-64 (red brown)- maalia. Panssarin kylkiin, varsinkin alaosaan käytin rankempaa maalausfiltteröintiä kääntäen maalien seossuhteen toisinpäin eli enemmän punaruskeaa. Olisi ehkä pitänyt tehdä hieman pienemmillä maalimäärillä ja vaaleammilla sävyillä. Vaan tehty mikä tehty :(. Olen itse yrittänyt noudattaa säistyssääntöä eli vähemmän on paremmin koska säistäminen (ainakin minulla :) tuppaa menemään tosi helposti överiksi. Käytin myös MIG,in kolmiväricamoon tarkoitettua filtteriä sekä MIG,in pigmenttejä. Kylki- ja takapanssarit on nyt suht valmiit säistyksen osalta. Chippauksia ehkä lisään, ehkä en. Mallin yläpuoli on vielä säistämättä lukuunottamatta maalaamaani filtteriä. Pakoputki tosin on valmis säistyksen osalta. Ylärunkoon ja kanteen pitäisi tehdä ne chippaukset. Vähän niinkuin hirvittää koko homma kun en juurikaan ole ko. työtä ennen tehnyt. On esim. vielä mietinnässä mitä väriä (värejä) chippaukseen tässä tapauksessa kannattaisi käyttää???

Kommentit

hieno tulee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vau! Tuossa on kyllä tyyliä. Säistäminen on minun silmääni juuri sopivaa, varsinkin kyljissä. Tässä on kyllä viikon malli ainesta!
Jouni Koski 28.12.2009 11:50 Vastaa lainauksella
Näyttää erittäin hyvältä tässä vaiheessa. Rohkeasti vain yläosan kimppuun.
Ihan hyvältä näyttää! Pikkaisen tummaksi menee tosiaan noiden filtterien ja muiden efektien jäljiltä minun mielestäni, mutta nää on tietty mielipidekysymyksiä. Sikäli voi olla hankalaa saada noita chippauksia näkyviin, että kun pinta on näinkin tumma. Jos niitä chippejä haluaa kokeilla tuonne yläpinoille, niin kandee vetää ensin joku perusväriä vaaleampi chippi ja sitten vasta sen päälle tummempi, vaikkapa tuo Vallejon Camo Black Brown on aika kiva (numeroa en muista, oisko #822). Tuo vaaleampi on perusteltavissa ihan realistisuuden nimissä. Maalipinnalta kuluu käsittääkseni ensin pois pöly ja lika, jolloin vaaleampi maalipinta paljastuu ja sitten vasta tulee paikka paikoin näkyviin myös tummempi primer tai metallipinta joita kumpaakin tuo C.B.B. hyvin edustaa.
elämä on 29.12.2009 14:21 Vastaa lainauksella
ei hele kutti ku tulee hienoooooooooooooooo
Kiitokset kommenteista. Tein eilen korjailuja kylkipanssarien maalauksiin eli kynäruiskuun tummankeltaisella vaalennettuja perusvärejä ja hienovaraista maalailua ja vaalentelua rungon alaosaan. Laittelen taas päälle satiinilakan ja sitten aivan pientä säätöä MIG,in filtterillä ja pigmenteillä.
Hieno homma! Hyvä, kun ihmiset tajuaa, että korjailu ruiskulla on melkoisen helppoa! Maalipinnat ovat ohuita, kun homman osaa ja ruiskulla pieteetillä suoritetun korjailun jälkeen malli on yleensä paljon hienompi kuin aikaisemmin. Tuskin maltan odottaa kuvia korjailun jälkeisestä mallista!