Pienoismallit.net

Char B1 bis

Kittaus ja maalaus.

Yritin jäljitellä tornin ja kuljettajan kupolin valupintoja Mr. Surfacer 1000-maalilla (tai paremminkin nestemäisellä kitillä). Maalasin pienen osan tornista kerrallaan ja töpöttelin samantien nopeasti kuivuvaa kitin pintaa siveltimen kärjellä. Sitten kevyt hionta vesihiomapaperilla no.1200. Kokeilin ensimmäisen kerran ko. tekniikkaa mallini pintaan. Nyt kun katselee lähikuvia kittauksista niin hieman karkeaa jälkeä näkyy olevan. Vaan tuleehan siihen päälle vielä maali-ja lakkakerrokset, säistykset yms. Maalaan ensimmäisen perusmaalikerroksen (Tamiya Red Brown, XF-64) ehkä vasta tulevana viikonloppuna. Muut värit tulevat olemaan Tamiya Dark Yellow, XF-60 ja Tamiya Dark Green, XF-61.
Olen kadottanut sarjaan kuuluvan langanpätkän josta piti tulla vaunun kannelle asetettava hinausvaijeri. Erinäisten pähkäilyjen ja kokeilujen jälkeen pääti kokeilla vaijerin valmistusta ja punomista kuparijohdosta puretuista langansäikeistä. Tämä työ on vielä testaus-ja kokeiluvaiheessa ja siitä enemmän tuonnempana.

24.11.09

Maalasin viime viikonloppuna kolmiväricamon. Eipä tuo ruiskumaalaaminenkaan käynyt kuin elokuvissa. Jouduin taas havaitsemaan että olen aika aloittelija siinä hommassa. Vaan tulipahan työvoitto :) Kuvasin mallin keinovalossa kun tähän vuodenaikaan päivänvaloa on niukalti saatavissa.
Kiitokset kommenteista! Nyt täytyy alkaa lukea jostain ohjeita filtteröinneistä :) Olen netistä kopioinut englanninkieliset seikkaperäiset ohjeet filtterien käytöstä kunha löydän ne jostain paperipinojen seasta :) Jos ei mallia saa maalaamalla pilattua niin viimeistään säistäminen yms. saattaa muodostua kohtalokkaaksi mallille.

Kommentit

Hyvän näköistä tekstuuria tuossa. Ei sitä kannata sen enempää ruveta tasoittelemaan, maali kuitenkin osaltaan tekee sen. Keep up :)
Hyvältä tuo maalausjälki näyttää - ei kannata väheksyä. Filtterit yms. muut litkut kehiin niin pikkuroiskeet häviää