Pienoismallit.net

Char B1 bis

Rungon kasaus ja etsiosien lisääminen

Aloitin mallin kasaamisen 11.8.2009 ja päätin merkitä muistiin kasaukseen menevät tunnit (8.11 mennessä 62h). Osat ovat menneet paikalleen ilman suurempia viilailuja tai kittailuja eli rakennussarja on Tamiyan luotettavaa laatua. Vaihdoin tykinputket Jordi Rubion valmistamiin alumiinisiin putkiin. Isomman putken suussa oli jonkinlainen koneistuksesta jäänyt ura ja kittasin sen umpeen kaksikomponenttikitillä. Lisäsin myös Eduardin etsiosia. Malliin olisi saanut myös Friulin telat mutta päätin käyttää sarjan omia teloja. Telat kootaan yksittäisistä paloista toisiinsa kiinni napsauttelemalla eikä liimaa tarvitse. Friulit eivät olisi mielestäni tuoneet malliin lisäarvoa verrattuna Tamyan mainioihin palateloihin. Taivuttelin ja hioin kuparilangasta 75mm tykin yläpuolella olevan nostokoukun ja samaten tein ohuesta kuparilangasta tykkitornin luukkujen kahvat. Jostain syystä lootasta puuttuivat isomman tykin ja takapyörien laakerointiin tarkoitetut vinyylimuoviholkit joten rakensin ne itse 5mm kupariputkesta. Irroitin malliin yhdeksi paketiksi valetut työkalut toisistaan ja kiinnitän ne sitten lokasuojiin Eduardin osilla kunhan malli on saanut maastovärinsä.

Kommentit

Hienolta näyttää Ranskalaisen teknologian huipputuote… Huomaathan että ohjaajan "ulokkeesta" pitää piilottaa pystysauma koska em. osa on yhtenäinen valuosa. Jos tarkoitat viimeisessä kuvassa olevassa tykinputkessa olevaa isoa pystyuraa niin se kuulukin olla noin, mutta ehkä kyseessä onkin jokin muu ura joka ei enään näy?
Maalaamaan vain, mielellään nähdään lopputulos. Onko jo mielessä mikä yksilö?
Pekka
Kiitokset kommentista. Se ura näkyy oletuskuvassa putken suussa rihlauksen ympärillä. Maalan malliin kolmiväricamon. Panssari on Tank No. 101, 1st Company HQ/ 213th Heavy Panzer Battalion HQ, Channel Islands, spring 1944.
KimmoR 8.11.2009 19:11 Vastaa lainauksella
Siistin näköinen tankki tulossa. Itsellä odottaa varastossa sekä ranskalais- että saksalaisversio. Tosiaan tuo ura putken sivuilla näkyy oikeista Char tankeista otetuissa kuvissa. Kannattaa Erkki vierailla seuraavalla saitilla, jos Char tankki yhtään enempää kiinnostaa. Ranskankielinen tosin mutta siellä on jokaisesta Char B1 bis tankista tietoa:
www.chars-francais.net
Homma etenee mainiosti. Tamiyan malli on hieno mutta sisältää jonkin verran oikaisuja ja jopa virheitä jotka olisi hyvä korjata. KimmoR:n mainitsemalta sivulta löytyy myös korjauksia tähän malliin, kannattaa tsekata.
Friukkarin teloista: vaikka Tamiyan telat ovatkin helpot ja ihan ok, verrattaessa Friukkarin teloihin auttamattoman "kömpelön" oloiset.
Ai joo, nythän mä vasta hokasin että tämä onkin sakemannien vekotin. Ranskalaisia pitää tehdä!!
Hienosta tankista varmaankin tulossa hieno malli. Tätä blogia seurataan.
KimmoR 8.11.2009 21:25 Vastaa lainauksella
Nyt vasta löysin ton malliosion tuolta sivulta, en kylläkään tajunnut sanaakaan mitä pitää muuttaa ja miten. Pelkkien kuvien perusteella menee arvailuksi.
KimmoR kirjoitti:
Nyt vasta löysin ton malliosion tuolta sivulta, en kylläkään tajunnut sanaakaan mitä pitää muuttaa ja miten. Pelkkien kuvien perusteella menee arvailuksi.
En minäkään ranskaa osaa bonjouria enempää mutta kyllä kuvista saa aika hyvin selville mitä ja minne. Tietty minkä niistä katsoo tarpeelliseksi, onkin eri asia. Kuvien tuijotteluahan tuo mallinrakentelu muutenkin on jos haluaa korjata mallin puutteita.
Kiitokset kommenteista! Otan mielelläni vastaan parannus-ja korjauskommentteja. Nyt fiksaamisia viimeistään pitää tehdä ennenkuin alan sitä camoa suunnitella mallin pintaan. Kun kuukausikaupalla tuijottelee työn alla olevaa mallia niin sitä tulee "sokeaksi" mahdollisille virheille. Itse olen enimmäkseen käyttänyt tätä sivustoa mallireferenssinä:
images.google.fi…mages%3Fq%3Db1%2Bbis%26gbv%3D2%26ndsp%3D21%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26start%3D63
Tässä ranskanpanssari livenä :)
www.youtube.com/watch?v=2JJqDIQOuJE