Pienoismallit.net

Hummel Sd. Kfz. 165

early

Aikaisempaa mallia oleva Hummel, jonka tunnistaa keulalla olevasta kapeasta ohjaajan korokkeesta. Uudemmassa versiossa koroke oli koko keulan levyinen.
Sarjan pakoputket olivat uudempaa mallia, joten kokeilin rakennella itse varhaisempaa mallia olevan pakoputkiston.
Lattian vaihdoin Eduardin etsattuun versioon, ja avonainen ammuslaatikko on samasta sarjasta.
Telat vaihdoin Modelkastenin irtoversioihin.

Mallissa on ensimmäinen ruiskulla maalamani naamiointikaavio, mikä meni hieman säätämiseksi. Maaleina Lifecolorin acryylit. Litkuttelut, filtterit, ja pölytykset MIG:n tuotteilla
Kaavio on kopioitu sarjan ohjeita mukaillen, vähän sinne päin. Vastaavanlainen naamiointi on ollut sarjan ohjeiden mukaan käytössä PzArtRgt 73, 1.PzDiv, Kreikka 1943.

Arvostelu ko.sarjasta

Figuurit ovat Miniartin telatykkimiehistösarjasta. Ajattelin ensin tehdä perinteisen ammustenlastauskohtauksen, mutta päätinkin pökätä olkapäälle pienen maskotin Tamiyan kotieläin setistä:)

Alusta on valokuvakehykseen levitettyä pikasiloitetta. Päälle valkoliimaa ja hiekan sekaista tomua. Isot kivet ovan kaarnan paloja, ja kuivat puskat jäkälää. Maalailtu ja litkuteltu halppis akryyleillä.

Sarjan mukana tulevat hevoset säästin muihin projekteihin.

Kommentit

ööh- kuuluuko noiden takaosan koukkujen olla noin ylösalaisin?

/marko
Nuts and Bolts vol.10 kirjassa on kuvia varhaisista versioista, missä koukut on alas päin. Tuntui vähän oudolta meikäläisestäkin. Ovatko sitten nostokoukkuja?
Myöhäisemmissä ovat keksineet kääntää ne toisinpäin.
Plussat takapuolesta, siellä ihan hyvät näkymät ja onnistunut tunnelma. Alusta myös, niikuin sinulla aina.
Camossa on jotain mistä en tykkää, kertoisin jos osaisin. Etupuolella olevan figun kasvot aika **skaset ja peräpään fikuissa uniformun kuivaharjaus jotenkin tönkkösen näköinen.
Annan tämmöiset pisteet, voi olla että menee puoliskalla alakanttiin.
Jonne 1.11.2009 12:55 Vastaa lainauksella
Hienohan toi on. Ittellä työn alla Wespe (tai maalausta vailla kun kompura levis), mutta asiaan. Figuurit tuovat hyvää tuonnelmaa ja "eloa" työhönsi, niistä plussaa. Vaunun camo on onnistunut hyvin ja perus saksalais tyylisesti. Naamioverkko on kyllä vielä hyvä idea (pitää itsekkin kokeilla joskus..). Kaikinpuolin onnistunut alusta ja vaunu.
Esa Heikonen kirjoitti:
Camossa on jotain mistä en tykkää, kertoisin jos osaisin. Etupuolella olevan figun kasvot aika **skaset ja peräpään fikuissa uniformun kuivaharjaus jotenkin tönkkösen näköinen.
Annan tämmöiset pisteet, voi olla että menee puoliskalla alakanttiin.
Samat asiat kökkää omaankin silmään.
Vihreät raidat yrittivät välillä levitä liikaa, joten töpöttelin rajoja vaalealla pigmentillä utuisemmiksi. Ei ihan onnistunut. ja filttereitä päälle hämäykseksi.
Figuja ei saisi ikinä kuvata liian läheltä :) Yritin tehdä figujen ihosta hyvin ruskettuneen näköistä, taisivat päästä pojat polttamaan naamansa. Akryylimaalaus vielä vähän hakusessa.
Mielestäni hyvän näköinen, kavereiden likaisuuden voisi perustella vaunulle tehdyllä huollolla. En usko että rintamalla pikku vikoja käytiin pajalla korjauttamassa. Saati että siellä olisi ollut mahdollisuus suihkuun edes joka viikko =D. Takana oleva kaveri näyttää kuin olisi nojannut pölyiseen kylkeen. Eli ei kaikki mahdolliset "viat" välttämättä ole vikoja, tekijän pitäisi vaan ehkä osata perustella virheet itselle parhain päin. Ja näin ollen virheet ei välttämättä olisikaan virheitä vaan kohteeseen kuuluvia ominaisuuksia. Mutta jos kavereiden on tarkoitus olla suht puhtoisia ja muutenkin juuri lomilta tulleita niin sitten kyllä pistää naamat ja paidat silmään.
Jouni Koski kirjoitti:
Akryylimaalaus vielä vähän hakusessa.
Olen itse käyttänyt kesästä lähtien lifecolorin fps ja täytyy sanoa että tekemäni lärvät alkaa saada jo eloa. Jahka saan kuvattua niin heitän tänne yhden 1/16 figun. Jos et lifecolriin ole tutustunut suosittelen.
Tasaisen onnistunut vaunu, kaikinpuolin. Noista Hummeleista on aika mukavasti kuvia Panzerwrecks kirjoissa, enempi tai vähempi huonokuntoisia tosin näissä opuksissa. Muutenkin hyvää vaihtelua ns perusvaunujen rinnalle.
Juhani 1.11.2009 13:56 Vastaa lainauksella
Minusta naamiokuvio on hyvä. Eihän sitä todellisuudessa taiteilija maalannut, vaan rintamaoloissa vedettiin raitoja kylkeen. Tämän huomaa monista aikakauden valokuvista.

Figuurit näyttävät vähänkin kauempaa katsottuna aika hyviltä, eikä niitä voi kovin likaisiksi sanoa. Jos miettii mitä se touhu on ollut ja katsoo valokuvia, niin on vaikea tehdä liian likaisia ja virttyneitä varusteita. On tietysti temppu sinänsä maalata uskottavalla tavalla kuluneita ja likaisia vaatteita.

Kokonaisuutena komea asetelma, mutta vaunu antaa jotenkin vähän muovisen vaikutelman. Ehkä siinä saisi olla enemmän värisävyjä ja kulumia. Tykinputkesta sain vaikutelman, että se on bambua tai lasikuitua, mutta millä sen korjaat on vaikempi sanoa. Ehkä metallinen lisävarusteputki auttaisi.

Sideharsosta näyttää saavan yllättävän uskottavaa naamioverkkoa.
Uskottavan näköinen malli ja pikkudio. Telat painuneet hienosti maastoon ja mikä parasta, kerrankin takaosassa oleva pakopönttö EI ole kokonaan käsitelty esim. ruokasoodalla ja ruosteitettu!! Figut ovat hieno lisä ja luovat uskottavan tunnelman. Valokuvat ovat erittäin hyvin onnistuneet!! Lisäpojot niistä. HIENO!!
SS 22.1.2012 17:49 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava! Mikä käsinkosketeltava materiaalien tuntu ja pisteenä iin päällä tuo koiranpentu.