Pienoismallit.net

Hechtin vesille lasku

Dioraaman aihe perustuu valokuvaan jonka löysin Weapons of the desperation kirjasta.

Aloitin dioraaman tekeminen vedestä. Youtubesta löysin mielenkiintoisen tavan tehdä vettä dioraamaan vessapaperista, akryylimaalista ja liimasta. Asetin vessapaperiarkin tai suikaleen alustalle ja kastelin sen varovasti ohueksi laimennetulla vesi-, maali-, liimaseoksella. Sitten vain odotellaan kuivumista. Seuraavana päivänä sama uudestaan, jne… Lopuksi maalasin veden ja laitoin pintaan Mig:n Wet effectiä, koska muuten pinta näytti aika matalta. www.youtube.com/watch?v=zpU4DB5TC_w .Lopputulokseen olen melko tyytyväinen mutta onneksi tekniikassa on vielä opettelemista.
Figuurit ovat Miniartin. Vaikeeta on figuurin maalaaminen miulle. Silmiä yritin saada aikaiseksi vaikka vaikka millä tavoin. Tuli niin hurjat katseet, että annoin olla. Vaateisiin ja kasvoihin tein varovaiseti varjostuksia.
Laivan kylki on kovalevystä, muovi- ja metallitangosta. Lautta on valettu kipsistä. Muottina käytin pyttipannu mikroateria rasiaa… Vai olikohan se kanaviilokki. Lautan reunat ovat muovilevyä ja -tankoa.
Sukellusveneestä olen kirjoittanut aikaisemmin tietoja sen omaan kansioon.

Kommentit

Mielenkiintoisen, ja onnistuneen näköinen dio. Aihekin hieman erikoisempi. Laivan kyljessä voisi olla vähän märkyyttä, koska vesi aaltoilee, jättää se varmasti jälkensä myös kylkeen. Veden pintaan voisi myös koittaa saada hieman lisää kiiltoa. Mutta muuten näyttää hyvältä. Hyvä idea muuten tuo piirrustus laivan kyljen takapuolella.
Pasi Kiiski 28.10.2009 01:08 Vastaa lainauksella
Jahas, tämmöinen dioraama tuon Verlindenin Hechtin ympärille muodostui. Hyvin onnistunut asettelu ja matruusien poseeraukset ovat varsin luontevat. Tuolla etualan jässikällähän on jopa käsivarsikarvat! Tuo piirustus tuolla takalevyssä on nerokas oivallus. Vedessä voisi olla enemmän kiiltoa ja myös ehkä vihreän sävyjä. Laivan kylkeenkin olisi ehkä voinut laittaa rankempaakin säistämistä ja valumaa, nyt se on hiukan liian neutraali ja siisti.
Juhlan pääkohde, eli itse Hecht on hyvin onnistunut ja uskottavan näköinen. Dioraamassa on hyvä työntäyteinen ja merellinen tunnelma. Eikös tuosta Hechtistä ole tulossa Italerin 1/35 mallikin piakkoin ?
Ainakin Biberistä Italeri on julkaisemassa 1/35 mallia. Toivottavasti julkaisee nämä muutkin saksalaisten minisukellusveneet. Ainakin Verlindenin Biberissä ja Hechtissä on aivan käsittämättömiä virheitä, ainakin hinta huomioon ottaen.
Dioraamassa veden kiilto hieman väheni kuvissa. Laivan kylki on kieltämättä turhan siisti, ainakin alaosastaan.
Antti K 17.11.2009 23:13 Vastaa lainauksella
Hyvältähän nuo figutkin näyttävät, ja kokonaisuus on erittäin onnistunut. Tilanne on toimiva. On itsellä sama juttu figuurien kanssa, siksi rakentelenkin pienimittakaavaisia laivoja:)