Pienoismallit.net

Petlyakov Pe-2

PE-215

Jälleen pukkaa Suomi konetta, nyt sitten vuorossa tällainen Petlyakov Pe-2 PE-215, joka ollut pommitus ja valokuvaus käytössä.

Syyskuussa Kuivalaisen puodissa käydessäni osui silmiini Unimodelin kyseinen Pe-2:n, tai oikeastaan pari eri versiota kyseiseltä valmistajalta punatähdin varustettuna. Meinasin jo mennä kysymään myyjältä (ei ollut Martti), että saisiko niistä tehtyä Suomi version, kunnes huomasin pinon alimpana vielä yhden laatikon ja siinähän se oli Suomi versio ja kannessa PE-215 lentämässä talvimaiseman yllä hintaan 19€.

Laatikon kannesta saisi hienon taulun jos raaskii tuhota laatikon, tosin taiteilijalla tullut kömmähdys, kun PE-215 tunnus on laitettu punaisella värillä.

Sarja sisältää muutamia resiini ja etsiosia, sekä muoviosia 175 kpl joista tosin lähes puolta ei tarvita tässä koneversiossa. Mukana tulee Suomi dekaalit yksilöille PE-212 ja PE-215, mukana myös punatähdet.

Sarja oli kohtuullisen laadukas, eikä valupurseita ollut kuin muutamassa osassa ja nekin kalvomaisen ohuita, myös osien sopivuus oli hyvä. Ainoastaan rungon pyöreitä ikkunoita piti sovittaa tarkemmin, jotta sain ne rungon pinnan tasolle. Kitattavaa oli tavanomaiset rungon ja siivenliitos saumat ja muutama pieni "hymykuoppa".

Maalausohjeessa oli muutama pikkuvirhe, kuten siiven omakonetunnukset aivan liian kapeat ja hakaristit liikaa siivenkärjessä. Spinnerit on laitettu keltaisiksi, vaikka valokuvissa ovat mustat.

Yksilön PE-215 on maalausohjeessa mainittu esittävän elokuulta 1944, vaikka kone tuhoontui vihollisen IL-2:n ampumana tuleen Lappeenrannan kentällä 2 heinäkuuta 1944, lisäksi mukana ei tule vuonna -44 käytettyjä himmennettyjä kansallisuustunnuksia.

Runko oli myös detaljoitu sisäpuoleltakin, johon oli laitettu rungon kaaret ja sinne tuli myös kaikenlaista pikkusälää, tosin juuri mitään ei näe ellei omista "röntgen katsetta", no ohjaamoon sentään näkee, siksi jätin myös alapuolen luukun auki asentoon.

Kommentit

Näpsäkkä kokonaisuus. Ei liikaa vanhennettu, paneelisaumat sopivan korostuneet. Maalauskin hyvä. En keksi väkisin moitittavaa.
Tupe 26.10.2009 18:12 Vastaa lainauksella
Maalausjälki loistavaa, samoin paneelisaumat ja pakokaasuvanat hyvät. Sisäosatkin näyttävät onnistuneelta. Olisiko käyttämäsi vihreä vähän liian vaalea vai valehtelevatko kuvat?
Tuota vihreän sävyä minäkin mietin. Taitaa vaan olla salamalla otetut kuvat. Maalaus näyttää kyllä hyvälle. Tuo oli hankala saada niputettua kun sisälle tuli paljon tavaraa. Hienosti tehty.
Reijo P 26.10.2009 18:27 Vastaa lainauksella
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Olisiko käyttämäsi vihreä vähän liian vaalea vai valehtelevatko kuvat?
Moi,
Se on tuo salamavalo, joka hieman muuttaa sävyjä. Luonnossa vihreä väri on synkempi, eikä noin raikkaan ruohonvihreä kuin kuvissa. Vihreä väri aivan sama kuin olen käyttänyt noissa aikaisemmin tänne laittamissani malleissa.

Se on nyt taas se aika vuodesta kun täytyy vaan tyytyä tuohon pahuksen salamavaloon.

Niin ja kiitokset pisteistä.

EDIT: Nyt selvisi miksi toi vihreä väri on noin "imelä". Kamerassa oli salaman asetus +1 aukkoa ylivalotuksen puolella ja sitten kun olin säätänyt kuvankäsitelyohjelman histogrammilla kuvaa tummemmaksi muuttui värit vääriksi. Jatkossa yritän saada parempia salamakuvia.

Tv: Reijo
Tarkkaan olet ottanut selville, että mikä missäkin on ( hakaristit liikaa…) Hyvä näin. Malli on kaunis, tosi kaunis. Maalaus ja varsinkin urat näkyy kyllä hienosti. Neljän pisteen malli.
Hyvin onnistunut kokonaisuus .Maalaus varsinkin on täydellinen. Ajattelin itsekin Kuivalaisella kätyäni että hankkisin kyseisen mallin.
Tykkään, varsinkin vanhennus ja saumojen korostus miellyttävät silmääni. Tämä malli kuuluu siihen sarjaan joita katselen aina silloin tällöin kateellisina kun tuhertelen omien töitteni kimpussa.
Malli on kerrassaan mainio. Lisäarvostusta tuosta tekemisen meinigistä meinaan tuon tasoisia malleja kun liukuhihnalta. Sopisi ottaa monen kanssamallarin opikseen heh pitää siis katsoa peiliin jos vain uskaltaisi.
Onpas muuten hienon kulahtanut Suomi Pe-2! Maalaus näyttää oikein tasaiselta ja saumojakaan ei ole, lisää tälläisia!
PS. Itsellä odottaa Airfixin ikivanha Pe-2, saa nähdä mitä siitäkin tulee joskus.
-Sami- 27.10.2009 16:15 Vastaa lainauksella
Komiasti onnistunut maalaus, vanhennus ja paneelirajat. Silmää mielyttävä malli, joka kyllä kelpaa pistää näytille=).
Kovin vaikea enää lisätä noihin em.arvioihin. Sanonpa vaan, että aivan persetin hieno malli!! Neljän pisteen konje ehjottomasti! Hattu pois ja syva kumarrus!
Jouni Koski 20.11.2009 23:17 Vastaa lainauksella
Salama tosiaan tappaa värisävyt. Jää vähän lelumainen vaikutelma hyvin rakennetusta ja maalatusta koneesta. Kuitenkin tuo alapuolen maalaus miellyttää erityisesti silmää.