Pienoismallit.net

Heinkel he-115

70-luvun Matchbox malleja 80-luvun lopun paketoinnissa "Suomikone" tunnuksin.
He-115 tunnettaneen parhaiten kaukopartioiden kuljetuskoneena.
Hankin koneen Ebay:n syövereistä viime talvena. Huomatakseni vain että malli uudelleen julkaistu. Kuivalaisella olin näkeväni Revell:in boxauksia.

Joka näistä on kiinnostunut niin etsi ja kuomusarjat kera resiinimoottorien löytyvät markkinoilta. Nämä antavat sitten lähtökohdat jo ihan "pienoismalliksi" asti.
Omani valmistui OOB. linjastolta.
Suomen ilmavoimien historia, osa 15. meritoimintakoneet antaa lisätietoa kuvin ja tekstein.

Kommentit

Hienosti vanhennettu. Itse yritin kerran rakentaa Revellin versiota tästä, mutta hosumisesta ja huonoista pensseleistä johtuen projekti päättyi siihen, että hakkasin mallin raivoissani palasiksi saksien perällä. :D
Tosi komea ilmestys. Maalaus ja vanhennus on onnistunut. Nelosta työntää.
Esko Rusi 20.10.2009 18:15 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut. Kulumiset onnistuneet, eikä lasiosien maalauksessa mielestäni mitään vikaa. Taitaa olla aikamoinen vonkale jopa 1/72 skaalassa.
Oikein hienon "Jennyn" olet saanut aikaiseksi. Itekkin tuon noin vuosi sitten rakensin Matchboxin sarjasta. Käytitkö siirtokuvista muita tunnuksia kuin nuo rekkarit? Minä en laittanut sarjan mukana tulleista muita. Hyvinhän kuomun raamitkin on onnistuneet. Ja kyllä se on aika vaikuttavan suuri tuossakin skaalassa.
Jouni Koski 20.10.2009 19:26 Vastaa lainauksella
Miellyttää silmää. Olen joskus haaveillut tästä mallista, ja muutamasta sissistä rantavedessä. Yksi niistä tekemättömistä dioraamoista…
Hieno osastorädyn työjuuhta. Ikkunoiden raamit tehty hienosti, tykkään myös noista kulumista. Kaunis kone kaikinpuolin, itse tän joskus väsään kaunis kone hienot linjat.
Erittäin hieno seiskakakkonen.
Teo Bergman 20.10.2009 23:39 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli ja ei mitään silmään pistavaa virhettä.
Kaikinpuolin komea malli. Ei puutteita ja virheitä, maalipinta on onnistunut nätisti, samoin kuomujen raamit on maalattu hyvin. Kone on sopivan kulunut. Hienolle mallille hienot pisteet.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Käytitkö siirtokuvista muita tunnuksia kuin nuo rekkarit? Minä en laittanut sarjan mukana tulleista muita. suuri tuossakin skaalassa.
Jep..Sarjan omista decaaleista käytin vain nuo rungon rekisteritunnukset. hakaristit olivat pelkät valkoiset ympyrät..
Kone tavallaan sangen tilaa vievä koska ponttoonit tuovat myös korkeutta. Heh…toisaalta siipien suojaan mahtuu kyllä Gnatti ja Spitti pesue..
Jänne väli reilut 30cm. Muistelisin että joskus ollut myös vacusarja 1/48 sekaalassa(voi olla harhaa).

Alunperin pidin konetta vähän tylsänä, mutta aika mienkiintoisen näköinenhän se tavallaan on. Dioraama nikkarit tosiaan varmasti saaavat paljonkin visioita näistä.
Koster:illa taitaa olla muuten joku resiininen maallaliikuttelualusta tähän.
On hiano vestaso! Vanhennukset ovat hyvin onnistuneet (ainakin sata kertaa paremmin kuin itselläni lekoissa).
Ja näyttänee menneen hyvin kokoon.
On kaunis Heinkel kaikin puolin, työn jäljessä ei moitteen sijaa.
Mikko J 27.10.2009 10:24 Vastaa lainauksella
Tyylikäs malli, varsinkin kun ottaa huomioon lähtökohdan. Onhan tuo sarja sentään kohtuullisen järkyttävä. Mallin "yleisvaikutelma" on hieno. Mielestäni noin reilusti pehmeät värirajat ei näytä yleensä tämän mittakaavan koneissa realistiselta, mutta tässä nimenomaisessa mallissa toimii hyvin.
Onko sulla lisätietoja noista resiinimoottoreista? Itsellänikin on tästä Revellin paketointi kaapissa vuoroaan odottamassa. Jokin aika sitten katselin jo "lisävarusteita", niin löysin Falconin vacukuomun ja Techmodin etsisarjan vaan en moottoreita. Vector-niminen itävalmistaja on kai tuottanut sopivia BMW-132 myllyjä, mutta niistä tarjottiin joka paikassa vaan ei oota. Ne sarjan omat moottorit on kyllä niin poikkeuksellisen järkyttävät, että omaani en aio rakentaa ennen kuin jotain keksin tilalle.
Nätti kone ja yleiseltä ilmeeltään kivan kulunut.