Pienoismallit.net

Valmet Vihuri VH-30

Tässä taas vähän uudempaa potkurikalustoa, broplan valmistajalta. Tuntematon sarjan paketoija ja valujälki ei ollut sieltä vahvemmasta päästä veistämistä tiedossa paljon ja osien yhteensopivuudessa toivomisen varaa joten kittiä ja hiomista riitti. Rakensin HävLv 31 kuosissa olleen VH-30 rekkarilla olleen Vihurin jotta tulisi vähän edes väriä tähän alumiinipintaan.
Maalattu Revell maaleilla ja pientä kulumaa ja likaisuutta haettu myös paneelirajoja yritetty tuoda esiin taidolla mitä nyt on työstämistä riittää että oppii tekniikoita.
Mitään ihmeellistä ei ole rakenneltu pitot putkia yms antenneja kupari ja alumiinilangasta. Sarjan siirtokuvat olivat Ö luokkaa murtuivat pienestäkin liikkeestä mutta keksin levittää pari todella ohutta kerrosta lakkaa ennen irroitusta ja liimaamista, joten pysyivät sitten kasassa. Nyt uutta haastetta kohti oli tämäkin kone saatava suomikonekokoelmaani.

Kommentit

Voi perkale ku on persoonallinen leko.Tulee mieleen juustokupu, mut malliin! Sehän on onnistunut hyvin.On kyl semmoinen valmistaja mistä en oo ikinä kuullut, kone on rakennettu hyvin mutta säistys mennyt vähän yli.Siirtokuvat onnistunut hyvin vaikeuksista huolimatta.Ei paha leko mukava katsoa näitä hieman uudempia potkurikoneita:)
Vau. Kokonaisuus on hieno. Varsin harvinainen malli näillä sivuilla. Likaisuus on tosiaan mennyt vähän överiksi mutta niin kyllä menee mullakin lähes aina. Teen näihin metallipintoihin lian ja paneelirajat yleensä vesivärillä litkuttamalla, niin sitä on helppo korjailla. Potkuri näyttäisi olevan liian pitkällä, ikäänkuin irti? Kuomu on maalattu siististi.
Kiva malli ja siitä hyvät pojot.
Juha A 16.10.2009 20:28 Vastaa lainauksella
Siipien kärkien purjehdusvalot on tainneet mennä väärin päin.
HannuL 17.10.2009 15:30 Vastaa lainauksella
Hienoa nähdä Vihuri pienoismallina. Itse kaipailen edelleen perinteistä injektiomallia.
Onpa erikoinen lentokone,kuin olis lentänyt suihkukoneen perässä ikänsä,aika mustunut.
Eemeli 18.10.2009 11:58 Vastaa lainauksella
Ompa sellainen valmistaja josta en ole kuullut. Malliin, hieno upea tekele, johon omat taidot eivät varmaan koskaan yllä.
PhantomII 25.10.2009 14:07 Vastaa lainauksella
Kivan mallin olet saanut aikaan. Kun kurkkasin Broplanin laatikkoon järkytys oli melkoinen: uusi malli , hintakin aika kova ja osat lootassa kyllä aika karut, näin kauniisti sanottuna. Voi kun edes AZ vaikka tekisi mallin Vihurista, niin vois olla vähän helpompaa rakentaa tämä kone?
Mutta kuten sanottu, mukavan mallin olet saanut tehtyä, mielestäni lähtöasetelma mallille on melko karmea.