Pienoismallit.net

Kaltoinkohdeltu Sätkä

Citroen 2CV

Ensimmäinen, muttei viimeinen nykyajan auto. Kiva kasata, osat sopii hyvin. Jopa jousitus toimii. Aikamoinen maalaaminen listoissa ja ikkunoiden karmeissa. Ihan käsivaralla vedin. Autoon tahdoin maalata korin ihan tehdasväriin ja mielestäni se onnistui. Sotkin Revelleitä usein ja kas…
Kromiosia maalasin uudestaan hopealla, ettei nyt liian kiillä.
No siinä se.

Kommentit

T.L. 15.10.2009 18:09 Vastaa lainauksella
Upea!!!
On erittäin hyvän näköinen automalli.Ehkä nuo ikkunoiden tiivisteet tms,olis vaalennettuina ja/tai vanhennettuina vieläkin aidomman vanhan näköiset.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
On erittäin hyvän näköinen automalli.Ehkä nuo ikkunoiden tiivisteet tms,olis vaalennettuina ja/tai vanhennettuina vieläkin aidomman vanhan näköiset.
Nyt kun katson kuvista, niin Teppo olet ihan oikeassa. Ne jäi vanhentamatta. Korjaan asian. Hyvä kun täällä on joku tarkkanäköinen asiatuntija.
Hieno rättisitikka. Sopivan patinoitunut ulkoasu, sisusta näyttää juuri sopivan vanhalta.Ehkä muutamat pienet lommot lokasuojiin ja oviin olisi paikallaan.itikalla oli rättisitikka ja sitikan takapenkillä kävi itikka iltalenkillä;)
Todella mainiosti vanhennettu Sätkä! Eipä tuo kaltoin kohdellulta mun mielestä näytä, vaan ahkerasti ajetulta. Kolhuja kun ei ole, eikä tässä niitä kaipaakaan. Sisätilatkin ovat siistit, eikä mikään roskiskokoelma. Ikkunalistoja vanhentaessasi myös rekkarit vois saada vähän ajan patinaa pintaansa, vai onko omistaja noutanut uudet siistit kilvet uskolliseen kulkimeensa? Oikein hyvä malli, onnittelut! Mun piti klikata 4 tähteä, mutta lipsahti kolmeen ja puoleen, sori. Sitä ei kai voi enää kohentaa…
Kiitos jarnolle ja Ismolle kommenteista. Seuraavaan autoon laittelen varmaan koko kokonaisuuden. Tästä se alkaa.
Kahta kannatta kuitenkin kiertää: verojo ja sätkää.
Ensikatsomalla ihan uskottavan näköinen, ja kohtuullisesti vanhennettu maailmaa nähnyt rättäri, siitä plussaa.
Miinusta taas tulee siitä, että tuota epäsiisteyttä on vähän väärissäkin paikoissa, kuten noi puskurin kumilistat, ja ikkunatiivisteet. Vaikutelma olisi uskottavampi, kun ne olisi ensin maalattu viimisen päälle, ja säistetty sen jälkeen. Samoin toi "ilmastointilaite" tuulilasin alkupuolella on alkujaan ollut korin värinen. Malliin kuulumattomat kromilistat oviaukkojen ympärillä häiritsevät, etuovien ikkunoissa taas kuuluisi olla kromit ulkopuolella, musta tiiviste näkyy vain sisäpuolella.
Yht'äkkiä voisi kuvitella, että haukkuja tuli enemmän kuin kehuja, mutta ei nyt sentään, on tämä pikku puutteineen ihan onnistunut toteutus.
Oskari Balk 15.10.2009 21:31 Vastaa lainauksella
Listoituksista olen Tervon kanssa samoilla linjoilla. Maalaus on hyvä, sävykin jotenkin sopii tähän. Eihän tämä rapea ranskalainen ole kaltoinkohdeltu kun nätisti simuloituja paikkamaalauksiakin on joskus tehty ja umpiot vaihdettu uusiin. Onkos Ranskassakin ollut sellainen systeemi, että vuosittain saa uudet kilvet, kun maksaa veronsa ;)

Joka tapauksessa toimiva kokonaisuus!
jussi l 16.10.2009 18:32 Vastaa lainauksella
Hei,auto on erittän hieno.Ruoste on mukava poikkeus.Jossain olisi kyllä vähän huomautettavaa,mutta muuten ihan asiallinen malli.
Tomi Filppu 20.10.2009 15:24 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää! On mukavaa, että näitä vanhennettuja automallejakin on viime aikoina näkynyt, vaikka niiden tekeminen jonkinlaista mallarirohkeutta tuntuukin vaativan. :)

Auton yleisilme on hyvä ja rumien kromiosien maalaus hillitymmiksi pelastaa paljon. Tervo mainitsikin jo nuo muutamat epäkohdat, jotka omaan silmäänikin pahiten osuivat. Pienellä lisähuolellisuudella maalausvaiheessa olisi saanut yleisilmettä kohennettua aika paljonkin.

Kaikenkaikkiaan olet kuitenkin onnistunut hyvin ja mielestäni tämä on tähän mennessä paras mallisi. Meillä on ilmeisesti samanlainen makukin, sillä itsekin ostin jokin aika sitten tämän saman Tamiyan mallin ja tarkoituksenani oli tehdä siitä vaaleansininen elämää nähnyt versio, mutta nyt se tuntuisi vähän plagioinnilta. :)
Antti Tirri 14.11.2009 14:26 Vastaa lainauksella
Aivan upea en voi muuta sanoa:=} Virkistävää vaihtelua toi ettei se olekkaan kiiltävän säihkyvä uutukainen vaan tarkoituksella vanhan näköinen.