Pienoismallit.net

F4U-1 Corsair "Birdcage"

Varhainen Corsair Tyynenmeren rintamalle. Esikuvana on luutnantti Kenneth Walshin touko- kesäkuussa 1943 Salomoneilla lentämä kone. Walsh oli merijalkaväen neljänneksi menestynein lentäjä, hän saavutti kaikkiaan 21 ilmavoittoa. (20 vuoden 1943 aikana ja yhden Okinawalla 1945)
Valokuvista on nopeasti havaittavissa, että maatukikohdista toimineet tämän aikakauden Corsairit olivat usein melkoisen kauhtuneita eli maalaustekniikoita pääsee soveltamaan mukavasti. Päiväntasaajan tienoilla aurinko paahtaa ja Salomonsaaret olivat amerikkalaisten huoltolinjojen ääripäässä. Corsair oli uusi ja monimutkainen kone ja kenttähenkilökunnalla oli paljon vaikeuksia että koneet saatiin pidettyä lentokunnossa.
Kivaa oli, niinkuin Tamiyan uudempien lekomallien kanssa yleensä. Lisäsin ohjaamoon istuinvyöt ja pari nippeliä sekä pitotputken, muuten suoraan lootasta.
Tämän mallin tein itselleni poikkeuksellisesti lähes pelkästään nettireferenssien varassa, ei ole tullut hommattua Corsairia käsittelevää kirjallisuutta.

Kommentit

Hyvän näköinen kone! Voi hyvin kuvitella tuollaisen tyynenmeren saarella olevalle, hiekkaa pöllyävälle lentokentälle :) Mielestäni mainiota työtä! :0)
Tupe 13.10.2009 18:20 Vastaa lainauksella
Hieno Corsair! Olet onnistunut loistavasti vanhennuksissa, erityisesti alapuolella pakoputkien ja laskutelinekuilujen ympärillä. Kertoisitko hieman miten olet pintakäsitellyt alaosaa? Kuvassa 16 potkuri näyttää vähän omituiselta. Kuomu istuu vähän huonosti.
Ora Lassila 13.10.2009 18:51 Vastaa lainauksella
Hieno kone! Ilmeisesti Walshilla oli useita "13"-numeroituja koneita. Syyskuulta 1943 olevassa kuvassa koneeseen on maalattu neljäs kk-aukko kumpaankin siipeen (hämäystarkoituksissa). Jos vähän voisi jostakin huomauttaa niin moottoripellityksen jäähdytysfläppien pitäisi varmaan olla auki (konehan on selvästi vielä maassa: laskutelineet alhaalla ja kk-aukkojen päällä pölyltä suojaavat teipit ;-).
Katoimpa, että miten mun Corsair on noussut etusivulle, mutta eipäs ollutkaan mun oma:) Todella hienon näköinen. Aikas raskaasti vanhennettu. Yläpuoli on sopiva, mutta pohja ehkä hieman liikaa mustunut.
Jouni Koski 13.10.2009 19:42 Vastaa lainauksella
Rähjäinen mutta eläväinen laite. Yläpuolella lähikuvissa näyttäisi että paneliurien litkutus tms. olisi vähän levinnyt turhan paljon siellä täällä.
Kiitoksia kommentoinnista!

Jäähdytysläpät olisivat tosiaan realistisemmat avoimina, mutta laitoin ne kiinni ihan vain laiskuuttani. Jos olisivat avoimena niin sisäpuolelle olisi pitänyt alkaa väsäämään detaljointia ja kunnon referenssien puutteessa se ei olisi ollut kovin nautinnollista. Lisäksi edellisen mallin valmistumisesta on n. puoli vuotta, teki taas mieli saada jotain valmiiksi :)
Walsh tosiaan lensi useilla koneyksilöillä, hänhän tuli ilmeisesti alasammutuksikin useammin kuin kerran. Huolto-ongelmatkin varmaan vaikuttaaneet siihen, että koneet ovat vaihtuneet. Harmi vain että kunnon kuvia aiheesta ei netistä tunnu helpolla löytyvän.

Pohjasta olen kuullut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Omasta mielestäni pakokaasujäljistä tuli aavistuksen liian voimakkaat, muuten tykkään itse lopputuloksesta.
Pakokaasujälkien maalauksen aloitin ruiskulla tekemäni jälkivarjostuksen yhteydessä. Korostin pohjan paneelirajoja ym detaljeita kohtalaisen voimakkaasti tummalla värillä ja tämän jälkeen ruiskutin hieman enemmämn maalia sisältävällä seoksella pakokaasurannut. Öljyvärillä maalasin paneelirajojen korostukset ja öljyvalumia sekä muistaakseni levitin väriä hieman pakokaasurantujen kohdalle (Eli saatoin filtteröidä sen, jos termi osuu kohdalleen :) Tämän jälkeen tein heti pakoputkien taakse ja putkien päihin kevyen kuivapensselöinnin Model Masterin Burnt metal sävyllä. Lopuksi levitin pakokaasurantuihin pastellipölyä ja lisäksi maalasin samalla jauheella lisää valumia kuvaavia rantuja veteen kostutetulla pensselillä.

Potkurin pyrin vanhentamaan siten, että lapojen takapuoli on kulunut enemmän kuin etupuoli. Käsittääkseni pöly pääsi kuluttamaan lapoja enemmän takapuolelta. Toteutin potkurin vanhennuksen rankalla chippauksella mutta omasta mielestäni tämä ei ole maalauksen parhaiten onnistunut kohta.

Litkutus onnistui omasta mielestäni vaihteeksi haluamallani tavalla. Moottoripeltien ja siiven tyven alueella pyrin mallintamaan valunutta ja roiskunutta öljy ym. törkyä eli kyseessä ei ole liikaa levinnyt litkutus. Varsinkin tämän kuvan mukaan sopivat malliin: www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_59430/ Vastaavaa törkyä tein myös siivekkeiden ja laskutelineiden luukkujen saranoihin
Toinen kuva, mistä saa hieman mallia pohjan likaantumisesta, varsinkin jäähdytysläppien kohdalla: www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_59430/#59431
Upea kone vanhennuksineen ja kulumineen.Eikä rakennusjäljessäkään puutteita:)
ykak 14.10.2009 15:34 Vastaa lainauksella
Kyllä on siisti ja etenkin pidän vanhennuksestasi. Tosiaankin Tyynenmeren saarilta operoineet koneet ovat kuvissa aika rujon näköisiä--hiekkapölyä on riittänyt. John Waynen leffassa Hyökkäys Tyynellämerellä on hyviä kuvia ainakin helcateista… Sinänsä leffasta voi olla montaa mieltä :0) Värkään itse juuri pohjois-afrikassa lentänyttä spittiä ja niistä on olemassa myös rujon näköisiä kuvia. Hiekka ei tee hyvää maalipinnalle :0)
AJ 18.11.2009 13:05 Vastaa lainauksella
Moi Harri,

Kerrassaan upea Corsair kaikenkaikkiaan; realistisen näköinen.

Mikäli kaipaat Corsair-referenssiä, mielestäni yksi parhaista Corsair-kirjoista on Barrett Tillmanin kovakantinen kirja: Corsair The F4U in World War II and Korea. Ko. kirja on US Naval Instituutin julkaisema/painama jo vuodelta 1979; kirjassa on muistaakseni muutamia kuvia luutnantti Kenneth A. Walshin käyttämistä Corsaireista. Walshan sai myös Medal of Honorin.

Parhain terveisin,

AJ