Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk.I BL-136

Tässä toinen tekemäni Mk.I blennu. Malli on Revell paketoima ja ihan hyvä laadultaan ainut miinus että siirtokuvat ovat sodan jälkeisiin malleihin sopivat. Idea koneesta on kytenyt jo kauan koska en halunnut hutiloimalla kasaan lyödä vaan kasvattaa vähän taitoa että malli ajaa asiansa paremmin. Eli kone on yksi millä vaarini on lentänyt sotaaikana. Vaarini on edesmennyt mutta kaikki mitalit ja sodanaikaiset kuvat sain perintönä mitä tuosta ajasta oli jäännyt jäljelle.
Malli oli helppo rakentaa ja pientä kittausta ja hiontaa oli luvassa, mitään ihmeellistä erikoisuutta ei ole kuin että puhkaisin konekivääriampumon taakse luukun mikä oikeasti siinä onkin ja laitoin ukkelin siihen patsastelemaan. Maalattu RAF kaavioon ja itärintamamerkinnät. Siirtokuvat ovat GALDECAL ja InScale arkeilta yhdistelty. Koitettu toteuttaa kulumaa ja likausuutta myös yritetty paneelirajoja saada näkymään paremmin.
Seuraavaa mallia kohden ehkä luvassa pari muutakin konetta joilla vaari sotavuosina lensi, mutta aloitin tästä.

Kommentit

T.L. 9.10.2009 18:02 Vastaa lainauksella
Komea kunnianosoitus vaarillesi. Nostan hattua tuollaiselle ajattelutavalle, siitä puolikas lisää… ;)
Hieno Blenheim,hieno ja arvokas kokonaisuus!!!
Hienosti toteutettu ja kerrottu koneen historiastakin.Hieno muisto myös tulevaisuudessa.
J Akke 9.10.2009 18:18 Vastaa lainauksella
Onnenpoika on vaaris ollu, oma vaarini oli jääkäri ja sai kannaksella kranun sirpaleen selkään, ja siirron lentokoneiden huoltohommiin. Tiedä vaikka olis vaarisi konetta huoltanut sodan aikana, ja kävipä toi vaarini sotimassa sen ensimmäisenkin maailman sodan. Komea kone ja hieno kunnionosoitus vaarillesi, joka pilvenreunalta, sen ylpeänä ottaa vastaan.
Komea ja hieno kunnianosoitus papallesi.Eikä koneen rakennusjäljessäkään puutteita.Hyvä ja mainio oivallus pisteet sen mukaan:)
Juhani 9.10.2009 21:15 Vastaa lainauksella
Hieno kokonaisuus, mutta konetta on vaikea arvioida noin pienistä kuvista. Rajaa ja suurenna vähän.
Ihan mukiinmenevän mallin olet saanut aikaiseksi. Tuo ruskean sävy on mielestäni outo. Vai onko otettu salamavalolla kuvat? Muuten hyvä malli.
Kuvat ovat tosiaan hieman turhan kaukaa otettuja,mutta kyllä noistakin näkee,että hieno malli kyseessä.Maalipinnassa sopivaa kulahtaneisuutta.Avattu luukku figuureineen toimii myös.
MRB 9.10.2009 23:04 Vastaa lainauksella
Upea kunnianosoitus, sekä malli että alusta on hyvin toteutettu, kokonaisuus siis erittäin hyvä. Mikäli tuo lentomerkki on alkuperäinen ja vaarillesi myönnetty niin kannattaa pitää siitä erityisen hyvää huolta, se on kohtuu arvokas (tunnearvoa ei tietenkään voi edes mitata).
Kyllä vaarille myönnetty lentomerkki on ja myöntöpaperi löytyy myös tosin todella aika iskenyt tähän paperipuoleen hauraita voikohan niitä skannata talteen ?
MRB 10.10.2009 00:15 Vastaa lainauksella
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kannattaa ehdottomasti skannata myöntökirja talteen. Melkein suosittelesin merkin suhteen jonkun kopiomerkin hankkimista tuohon mallin viereen, oikea merkki sitten esim kehyksiin seinälle muiden merkkien kanssa tai muuhun varmaan talteen. Tosin tuo kokonaisuus tuo merkillekkin hienoa lisäarvoa kun on oikeassa asiayhteydessään, mutta missään nimessä sitä ei kannata viedä expoon tms, missä on aina riskinä, että joku pitkäkyntinen sen vie. Toivottavasti et vain ole mitenkään pysyvästi merkkiä kiinnittänyt alustaan esim pikaliimalla tms, mikä olisi aiheuttanut tuhoja merkille. Huutonetissä näkyi muuten vastaava merkki menneen juuri 370 euron hintaan…
Teo Bergman 10.10.2009 00:54 Vastaa lainauksella
On kyllä hino malli. Alustakin on toteutettu hyvin. Ajattelu tavasta vaariasi kohtaan saat vielä lisä pisteitä.kaiken kaikkiaan hieno malli ja saa sille kuuluvat pisteetkin.
Merkki on vain tiukassa puulevyyn poratussa reijässä joten täysin eheä ja takana oleva kierre ja se kiristys levy alla. Kiitos kaikille kommenteista ja jokainen meistä pystyy palan historiaa tallentamaan muistiin tuleville sukupolville koska nämä miehet ja naiset poistuvat keskuudestamme ikävän nopeaa tahtia.
JJ Hilska 10.10.2009 11:26 Vastaa lainauksella
Taas hieno kone. Sulla on ollut aina hienosti tehtyjen mallien lisäksi nuo historiatiedot erinomaisia. Se tuo malliin käsittämättömästi lisämielenkiintoa.
Tuo lientomerkki-idea on todella kova juttu. Itselle tulee mieleen että merkistähän voisi ottaa silikonimuotin ja sitten valaa niitä lisää tällaisiin tarkoituksiin. Alkuperäisen saisi pistää tarkkaan säilöön, ilman pelkoa sen häviämisestä. Valutarkoituksiin merkin muoto on "helppo". Alclad ym. maaleilla hartsimerkin maalauksesta tulisi erehdyttävän alkuperäisen kaltainen.
Raimo Leino 10.10.2009 13:17 Vastaa lainauksella
Ainakin näiden kuvien perusteella olet onnistunut luomaan hienon mallin. Ja tuon lentomerkin takia pidän muutaman minuutin hiljaisen ja kunnioittavan paussin normaalista lauantaisäpinästä.
Hianon Blenheimin ja todella hienon alustan olet kyhännyt.
Mielestäni erittäin onnistunut kunnianosoitus vaarillesi. Ainakaan näistä kuvista ei silmään mitään puutteita satu, ja jalusta lentomerkkeineen ja valokuvineen antaa vaarisi muistomerkille arvoisensa ympäristön. Nostan hattua sekä aiheelle että toteutukselle.
Komia malli ja alusta merkkeineen Jonin pajasta ja vielä historiaakin. Hieno kunnianosoitus vaarillesi!! Hattu ylös ja syvä kumarrus!!