Pienoismallit.net

Fokker D.VII (Fok)

Jasta Boelcke

Vihdoinkin sain valmiiksi viimeisen Fokkerin Eduardin Royal Class sarjasta.

Malli esittää aikaista Fokkerin tehtaan konetta jolla tuntematon pilotti lensi Jasta Boelckessä. Jasta boelcken tunnuksena oli musta-valkoinen koneen takaosa ja valkoseksi maalattu jäähdyttimen kehys sekä koneen etuosa. Renkaan suojukset olivat ilmeisesti valkoiset tässä koneessa. Jasta Boelcke saavutti 336 ilmavoittoa ja oli Saksan toiseksi menestynein joukkue ensimmäisessä maailmansodassa. Jasta Boelckessä on lentänyt mm. Richthofen, Voss, Bolle, Frommherz ja Baumer. Ensimmäinen komentaja oli nimeltään Oswald Boelcke.

Malli oli taas kerran mukava rakentaa ilman sen suurempia ongelmia. Maalauskaavio oli aika haastava tehdä monine väreineen ja siirtokuvineen. Piti todella miettiä että missä järjestyksessä koneen maalaa/kasaa/laittaa siirtokuvat. Konetta säistin hieman enemmän kuin aikaisempia Fokkereita. Koitin saada yleisilmeeseen pölyisyyttä ja yleistä likaisuutta. Takilointia näissä koneissa ei juurikaan ole joten siitä ei sen enempää kerrottavaa.

Seuraavaksi varmaan jotain muuta kuin Fokker D.VII. -ehkä.

Kommentit

Pitää sanoa, että onpas komean näköinen malli. Vanhennus on onnistunut loistavasti. Ainoa asia, joka pisti silmään on pohjassa keskellä runkoa kulkeva ura. Onko noissa koneissa todellakin ollut moinen?
Komean kangaspuun oot rakentanut.Maalipinta säistyksineen onnistunut hyvin,rakennusjälki hyvää .Mun silmää miellyttää koneen patinoitunut olemus jonka oot saanu taitavasti esille.Pienestä taustatiedosta plussaa, terv:jarno
Jaahas!

Pian saa Fokker D.VII Royal Class -lootia halvalla mallikirppiksiltä. Mika on nostanut riman niin korkelle, ettei kukaan uskalla enää aloittaa omaansa. ;-)

Ei vaineskaan, tämähän vain inspiroi meitä kaikkia ylittämään itsemme!

Helevetin hiano malli on kertakaikkiaan. Fokker-raitasuojamaalaus on vaikea laji ja olet onnistunut siinä erinomaisesti. Öljyväreilläkö teit? No joo, ehkä se on aavistuksen verran liian peittävä. Silkkaa pellavanväriäkin voisi pilkistää vihreän seasta.

Likaantumisvaikutelma on luotu todella hyvin.

t. Mikko
Hieno Fokkeri dii siibeni.:) Raitamaalaukseen oisin kans hiukan väri variaatiota odottanut ja rungon salamasta näkyy hiukan toi kalvo, mut eduardin siirtokuvat on välil vähän sellaisia. Loistava malli jokatapauksessa ja vanhennuksesta plussaa.
Kiitoksia kommenteista! Raitamaalaus on toteutettu öljyväreillä ja jäykähköllä pensselillä. Öljyväreillä tekeminen on siinä mielessä mukavaa että se antaa työskentelyaikaa riittävästi eli kauan. Siirtokuvat olivat pääsääntöisesti erinomaiset mutta välillä oli seassa kuvia jotka eivät toimineet halutulla tavalla, tai olivat väärän kokoisia. Mutta ihan tyytyväinen olen lopputulokseen.
Sullahan on kohta Jastallinen fokkereita :)
Rungon raitamaalaus on kyllä hienosti tehty, muutenkin oikein taidokkaasti tehty, jälleen kerran. Moottorin taakse pohjaan olisi voinut ehkä laittaa enemmän öljyvalumaa, tuon ajan moottorit olivat melkoisia sottaajia.
Kaikin puolin hienoa työtä :) Erinomainen, hienovarainen vanhennus ! Eikös tuossa ala lentue olla kohta kasattuna :)
Liityn kehujien kuoroon,hieno Fokkeri taas.Tykkään erityisesti tuosta pölyefektistä.Raitamaaluskin o9n onnistunut.Teitkö tuon "pölyn" ruiskulla?
Timo Kekki kirjoitti:
Teitkö tuon "pölyn" ruiskulla?
Kiitokset taas kommentoijille!
Kaikki säistykset ja kulumat tein Tamiyan weathering master väreillä, MIG-pigmenteillä, filttereillä ja värihuuhteluilla sekä näiden yhdistelmillä.
Nyt sit yks ihan oikea motkotuksen aihe. Virhe kylläkin eduardin ohjeiden mut raitamaalatuissa fokkerin tehtaan koneissa ei lozengesiirtokuvaa kuulu laittaa rungon sisälle. Eli sisäpuolen pitäisi olla pelkkä lakattu kangas. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka tämän tekee.:) Piti tulla uudestaan kyttäileen ja ottaan vinkkejä omaa alkavaa Fokkeria varten ja hokasin ton.
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Nyt sit yks ihan oikea motkotuksen aihe. Virhe kylläkin eduardin ohjeiden mut raitamaalatuissa fokkerin tehtaan koneissa ei lozengesiirtokuvaa kuulu laittaa rungon sisälle. Eli sisäpuolen pitäisi olla pelkkä lakattu kangas. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka tämän tekee.:) Piti tulla uudestaan kyttäileen ja ottaan vinkkejä omaa alkavaa Fokkeria varten ja hokasin ton.
Katos peijakasta! Kaima on tarkka poika. Tuo on tosiaan kömmähdys, jota minäkään en ensi katselukierroksella huomannut…

Mikko
No hö! Niinpä tietenkin. Hyvä kun on monta silmää niin huomaa enemmän. Tietääpähän sitten seuraavissa koneissa katsoa tarkemmin. Ja vielä kerran iso hö itselle!
-Sami- 6.10.2009 14:11 Vastaa lainauksella
Perkule kun on hienosti toteutettu Fokkeri! En tiedä kestäisikö itselläni hermot tuon maalauksen tekemisen kanssa. Upea!