Pienoismallit.net

Son of Russ

Tänään julkaistaan uudet Space wolvesit! Sitä on hyvä juhlistaa maalaamalla vanhemman edikan tuotantoa.

Mutta asiaan. Ideana koko työssä oli kokeilla, että pystyisikö kynäruiskua hyödyntämään tehokkaasti tässä mittakaavassa. Homma toimi hyvin, mutta pienimmät detailit pitää tietysti maalata siveltimellä. Kokeilin myös lumen tekemistä, joka ei onnistunut aivan niin kuin suunnittelin. Lopputulos näyttää lähinnä jäiseltä sohjolta, kun tarkoitus oli luoda kimaltelevia lumikinoksia

// Edit: uudet kuvat 3.10.2010

Kommentit

Karelian kirjoitti:
Kokeilin myös lumen tekemistä, joka ei onnistunut aivan niin kuin suunnittelin. Lopputulos näyttää lähinnä jäiseltä sohjolta
Jäiseltä sohjolta näyttää, mutta mielestäni hyvin realistisesti mallinnetulta jäiseltä sohjolta. Katse hakeutui siihen heti, positiivisessa mielessä. :)
Ja vielä kun kerrot miten sait tuon aikaiseksi, vai oliko kenties niitä kuuluisia vahinkoja jotka eivät toistu vaikka kuinka koittais? :)
Eritäin nätti vahinko. Tämä minun mielestäni ei ole varsinaisesti ns. pienoismalli -tämä on TAIDETTA!
MRB 4.10.2009 01:47 Vastaa lainauksella
Tosi mageen näkönen, miten oot tehny nuo chippaukset?
Yksinkertaisesti, tämä on HIENO!
Huh kun komiaa jälkeä. Täydellinen väriyhdistelmä toi kylmän sininen ja hehkuva keltaoranssi. Chipit ja kulumat on tarpeeksi pieniä ja aidon oloisia. Lumisohjo sopii mainiosti kokonaisuuteen. Jalassa olevan prenikan olisin ehkä jättänyt pois.
Hyvän näköinen figu ja lumen tekemisessä toivoisin osaavani itsekkin (epäonnistua) yhtä komeesti
aidon näköistä sohjoa hieno kokonaisuus.
Hieno figuuri ja sohjo näyttää aivan oikealta,kerrassaan loistavaa jälkeä.
Oho. Yllättävää, että lumi herättää eniten mielenkiintoa. Ja kyllähän siitä vahingossa tuon näköistä tuli ;) Lumi syntyi Liquitexin acrylic gloss mediumin, veden sekä muutaman eri lumijauheen sekoituksesta. Lumijauheiksi valikoitui Andrean sekä Deluxe Materialsin tuotteet. Mitä enemmän sekoitat mediumia ja vettä lumijauheen joukkoon sitä loskaisempi lopputulos. Tein vielä lopuksi oikein vetisen washin mediumista ja vedestä, jota levittelin lumikinosten reunoille.

Kulumista. Ne teen vaahtomuovin palalla, värinä käytän mustan, tummanruskean ja punaisen sekoitusta. Kiinnitän vaahtomuovin palan pinsetteihin ja töpöttelen satunnaisesti niihin kohtiin, joihin kulumia voisi ajatella tulevan. Töpöttelyn jälkeen käytän sivellintä ja muokkailen kulumia suuremmiksi jne. Lopuksi maalaan vaalealla värillä viivan jokaisen kuluman alle. Näin saadaan enemmän 3D-efektiä. Käytin ennen pelkkää sivellintä kulumien tekemiseen, mutta lopputuloksesta ei ikinä tullut tarpeeksi satunnaisen näköistä ja kulumat näyttivät aina liian suurilta.

Kiitokset kaikille kommenteista!
MRB 4.10.2009 13:20 Vastaa lainauksella
Tuota vaahtomuovikikkaa täytyykin koittaa… Pitää varmaan palata takaisin fantasiahaiden pariin joku päivä ihan vain sitä varten ;)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mistä muuten näitä Space Marine/Wolve figuja saa parhaiten yksittäisinä, Fantasiapelien nettikauppa on sanallasanoen huono.
Todella hieno figu, ei voi muuta sanoa! Hieno tuo hohtoefekti.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Space marineja /Wolfeja ei saa oikein yksittäisenä mistään. Erikoisukot myydään kuitenkin usein yksittäisen ja mm. fantasiapeleistä saa niitä. Ei se ole Fantasiapelin syytä ettei heillä ole kuvia, koska Games workshop on kieltänyt kuvien näytön, eli missään suomalaisessa Warhammer-kaupan sivuilla ei näy kuvia.
MRB 5.10.2009 00:46 Vastaa lainauksella
Onko näissä Space Marineissä ym muuten jotain sääntöä millä väreillä ne tulisi maalata? Omaan dioon lätkin vain sellaisia värejä mitä sattui tulemaan mieleen (en todellakaan tiedä Warhammermaailmasta mitään muutakuin sen, että Space Marinet ovat mageen näköisiä gubbeja), ilmeisesti sininen olisi kuitenkin se yleisin väri mitä tulisi käyttää, niinkuin tässäkin figussa? Värimaailma on kyllä tässä erittäin toimiva, ainoastaan tuo moottorisahamiekan sivuväritys hieman osuu silmään (onkohan siinä tarkoitus kuvata ruostetta yms?).
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Jep, ihan hyvin se FP:n nettikauppa toimitti tuotteet perille, ei siinä mitään.
Onnistunut ja elävä maalaus tuohon mittakaavaan.
Todella komeata jälkeä. Pitää lähettää linkki kaverille, niin varmasti menee heti tänään hankkimaan Space Wolvesia. Ja itse pitää alkaa vakavasti harjoittelemaan tuota vaahtomuovikikkaa.
No, niin. Kiitosta vaan. Pakko niitä on sitten hankkia…
Aivan mielettömän hieno!