Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2 MT-208

MT-208 Vääpeli E. Alkio, kesä 1944

Werke Nummer 14743 ja siirtotunnus RJ+SM. 9.3.43 luovutteettiin 3/LeLv 34:lle ohj. luutnantti P. Myllylä. 16.4.43 kaartoi Utissa startissa oikealle, vasen teline murtui. Kersantti S. Lehtiö selvisi vammoitta. 6.5.43 luovutettiin lentokonetehtaalle. 28.6.44 luovuttettiin 2/HLeLv 24:lle ohj. luutnantti L. Kilpinen. 6.7.44 luovutettiin 3/HLeLv 28:lle ohj. vääpeli E. Alkio 4.12.44 luovutettiin HLeLv 23:lle. Koko lentoaika 119h 05min. Koneella saavutettiin HLeLv 28:ssa 4 ilmavoittoa.

Rakennussarjan muotit ovat puolalaisen InTechin, mutta MasterCraftin loota, josta käytin vain ohjekirjasta. Siirtokuvat InScalen. Kaikki ikinä (edes yrittäneet) tietävät kuinka surkea laatu InTechillä on, nimittäin saumoja tulee pakosti joka osaan, ja siipien liitoksessa jää sellainen 3 millin "harppaus", jonka korjaamiseen hiomisella vaatisi osan hiomista puhki, jotenka kitin käyttö oli hyvin tärkeä pointti siinä vaiheessa. Myös pyörät oli toteutettu typerästi, G-6 mallisissa pyörissä oli kyllä kolot kiinnitykeen, mutta taas G-2 pyörissä ei taas ollut mitään kiinnitystä auttavaa, jotenka kitarankielestä piti tehdä kiinnitysmekaanismi niihinkin, mutta isä vähän apuna tässä toimenpiteessä. Vanhennuksia en laittanut tähänkään, koska se taito ei oikein luonnistu vielä.

Kommentit

Mainio Mersu kokoelmaasi.Antennilanka saisi olla hieman ohuempaa tai jotain tummempaa.Kokonaisuutena hyvin onnistunut.
Antennilanka on ihan normaalia elastaanilankaa ja maalattu hopealla. En kyllä varsinaisesti tiedä, pitäisikö sen olla musta, mutta taiteellinen silmä vaati jotain vaihtelua muuten näin "pimeään" malliin.
Ihan hieno mersu vaikka et näytä paljoa intechiä kehuvan.=)Hieno kone!
Pentele! Komeesti onnistunut merssu.Kyl tää on otto sinun parhainpia malleja, ei muuta ko hilirimpsis ja mallaillaan;)
Tiedän tuskan jota nuo mallit aiheuttavat. Itse kasasin kanssa Mastercraftin Mersun ja ei ollut mikään nautinto. Pari ko. valmistajan mallia painoin pienen kasauksen jälkeen roskiin. Mutta tämän mallin kohdalla mielestäni olet saanut mallista erävoiton ainakin. Tuo on hyvin tehty siitä aihiosta. Maalauskin on ok. Siirtokuvat istuu hyvin. Hyvä hyvä!
Siistin näköinen mersu! Ehkä vähän liiankin siisti. Olisi ehkä voinut jotain pakokuusuvanoja yms. tehdä mut tosi hieno näinkin.
ted 1.10.2009 12:46 Vastaa lainauksella
Oikeastaan tuo minun mielestäni hieno juuri noin. Jonkinlaista realismia säistäminen olisi tehnyt, mutta jos kone on niin uusi, että sivuperäsinkin on vielä tehtaan väreissä, niin ei maalipintakaan varmaan ole kovin kulunut. Vai onko peräsin jo kerran ammuttu seulaksi ja nyt tilalle on asennettu varaosa? Ilman säistämistäkin kuvissa ilmenee varsin mustanpuhuva väkivaltakone. Hirvittäisi katsella MiG-3:n ohjaamosta, jos tuota nyt ehtisi edes nähdä ennen kuin luodit paukkuvat omaan koneeseen.
Otto Suntioinen kirjoitti:
Antennilanka on ihan normaalia elastaanilankaa ja maalattu hopealla. En kyllä varsinaisesti tiedä, pitäisikö sen olla musta, mutta taiteellinen silmä vaati jotain vaihtelua muuten näin "pimeään" malliin.
0,12mm siimaa saa vaikkapa siniharmaan sävyisenäkin,tosin sen asentaminen suoraan ja siististi ei ole aina helppoa.Musta ja hyvin ohut ompelulanka on toiminut joskus 1:48 kokoisissa malleissa hyvin,tosin se saattaa rönsyillä joskus.Siima on kai yleisin antennilangan materiaali ja koristelankaa saa marketeista kuulemma.Joskus malli on myös livenä paremman näköinen,kuin lähikuvattuna digikameralla.Teet hienoja malleja jokatapauksessa.
Ihan mukiinmenevä Mersu. Olen samaa mieltä että Oton mallit paranevat koko ajan. Kun vielä tietää mistä hirviöstä tämä on tehty niin nostan hattua.
miko mukari kirjoitti:
suomellaolisodassa vain messersmit g6 ainenkin imavoimien tietojulisteen mukaan
Suomella oli Messerschmitt Bf 109 G-2:sta ja G-6:sta. Ne saapuivat ennen vuoden 1944 suurhyökkäystä. Tuo tieto ei pidä jokatapauksessa paikkaansa.
Minkä julisteen? Suomella oli ilmeisimmin 48kpl G-2:sia, 109kpl G-6 ja 2kpl G-8.
EDIT. Otto ehtikin ensin.
miko mukari kirjoitti:
imavoimien tietojulisteen mukaan
Pakko ihan kysyä, mikä on "imavoimien tietojuliste"?