Pienoismallit.net

Junkers D.I lang

Uuden aikakauden alku.

Tämän Rodenin Junkersin piti olla kiva pieni ja kevyt välipala parin sakkauksen tehneen kaksitason jälkeen. No se oli kaunis unelma. Osien istuvuus ei ollut ihan paras mahdollinen, siipien etureunat teettivät hiomistöitä, aaltopelti kuvion esiinsaaminen maalauksen jäleen oli oma operaationsa ja siirtokuvat.. Niin siirtokuvat, jäykät ja hauraat. Yritä niitä sitten saada istumaan aaltokuviolle. Siipiristit jouduin suosiolla varastamaan eduardin arkeilta, mutta kyljen tekstit oli pakko saada istumaan. Joten kuten toi onnistu, mut kyl sinne hopeointia jäi alle vaikka kaikki konstit otin käyttöön. Joku voisi opettaa rodenille siirtokuvien tekemistä:;)

Aikalailla boksista suoraan tehty. Kk vaipat on karayan ja kuskin lantiovyöt on tehty ohuesta alumiinifoliosta. Mittaritaulua parantelin, alkuperäinen kun oli peilikuva esikuvastaan. Siiven juurista molemmilta puolilta puuttuivat astinvahvikkeet, ne tein venytetystä valurangasta. Vaijereita ei onneksi tarvinnut tehdä kuin laskutelineisiin ja pilotin toimistoon.

ps. lisäkuvia ei tule kun olin ottanut arvostelumahd aiemmilta pois niin hävisi myös mahd lisätä enemmän kuvia.

p.p.s. Lisä kuvia löytyy tuolta:http://www.theaerodrome.com/forum/models/43651-roden-1-48-junkers-d-i.html#post462456

Kommentit

Hienoa työtä! ja kaikinpuolin siististi rakennettu.Hyvin olet saanu näkymään ton aaltopellin aidolta, maalipinta on hieno.Potkurin puupinta onnistunut mukavasti.värimaailma mukava,ei muuta ku lenteleen;) terv:jarno
Erittäin hienosti onnistunut vanha konemalli.Laitan kunnon pojot.
Extra prima herrn Heikkinen !
Hienon näköinen peltipurkki.Kuvien perusteella siirtokuvathan istuu paikoillaan oikein hyvin,uskon että oli hankalat laittaa.Aaltopelti näyttää uskottavalta.Plussaa aihevalinnasta,mielenkiintoinen lentokone.
Sanoisimpa jotta on hieno. Maalaus on hyvän näköinen ja tiedän kokemuksesta, että ei ole helpoin pinta tuo aaltopelti asettaa siirtokuvia. Hyvä malli!
Hieno!

Näemme tämän varmaan ouppenissa tai expossa viimeistään?

Minullakin molemmat Rodenin 1/48 Junkersit odottaa kaapissa kasaamistaan. Kuvailemasi siirtokuva- ym. ongelmat eivät varsinaisesti inspiroi niiden esiin ottamiseen.

Minulla kun on ko rakennussarjojen kanssa jo muutenkin "tieto tuskaa lisää" -tyyppisiä ongelmia. Kaikkihan näkevät mallistasi, että Rodenin sarja on kovasti esikuvansa näköinen suoraan laatikostakin. Minua on kuitenkin jäänyt vaivaamaan, pahimpaan ja naurettavimpaan AMS-tyyliin, ohjaamon sisäpuolen seinät, joista aaltopeltikuvio puuttuu kokonaan ja varsinkin takarungon kansi, jossa aaltopeltikuvio menee väärin. Kansi ei ollut tehty erillisestä aaltopellin palasta, kuten Rodenin rakennussarja antaa ymmärtää. Rungon sivujen pellit oli taivutettu rungon katteeksi ja ne muodostivat näin terävän kiilan muotoisen kuvion takarungon yläpinnalle.

Pari kuvaa, jotka selventävät asiaa:

http://www.wwi-models.org/Photos/Ger/Junk_DI/ErGa/junker_d1-03.jpg

http://www.wwi-models.org/Photos/Ger/Junk_DI/ErGa/junker_d1-01.jpg

Aargh! Pilasinko minä taas monen mallarin päivän? Jäävätkö Junkersit happanemaan kaappeihin takiani?

;-)

Mikko
Kiitos kommenteista oikein paljon.:)

Mikko, seuraavat pysähdys paikkamme ovat; Kuopio, Tikkakoski, toivon mukaan Expo. Juu luin kanssa näistä rodenin junnun ongelmista. Sit tunnelin päässä näkyi valoa kun aerodromella luki jossain jutussa et näitä ensimmäisiä ois tilattu "balloon busting" varustuksella joka tarkottaisi lisäpanssari levyjä ohjaamossa. No minähän takerruin heti vaihtoehtoon.:) No eihän noi rungon sisäpuolen rakenteetkaan mene oikein ja jotain hämärää tuossa moottorin ympäristössäkin on. Ois ollu mulle liikaa korjattavaa tähän vaiheeseen jos noi kaikki oisin ruvennu muuttaan. Toisin kuin tämä kaveri naarurista: scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_1959.html paitsi et sarja on 1/72! No kyl minäkin sit rodenin kurzin tehdessäni.. 48.na..:D
Siirtokuvat ovat kyllä onnistuneet hyvin ottaen huomioon tuon alustan. Eipä taida tosiaan olla pelkkää välipalaa iltapäivien ratoksi nämä Junkersit.
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Ois ollu mulle liikaa korjattavaa tähän vaiheeseen jos noi kaikki oisin ruvennu muuttaan. Toisin kuin tämä kaveri naarurista: scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_1959.html paitsi et sarja on 1/72! No kyl minäkin sit rodenin kurzin tehdessäni.. 48.na..:D
Eipä tulekaan nyt heti hinku kaivaa mallia esiin. Onkohan tuo kaveri nyt varmasti vielä tarkastanut aaltokuvioiden mitatkin, sillä kai niissäkin Roden on luistanut? ;) Pitäisiköhän väsätä malli pimeässä aurinkolasit päässä, jottei v********i niin rankasti sössiessä. Ei vaan. Kiitoksia hyvästä linkistä. Tuosta saa hyviä vihjeitä. Rodenin pikkuversion lisäksi odottelisi vielä Pegasuksen Junkers Cl.I aaltopahvia muistuttavine aaltopelteineen ja surkeine sovitteineen. Onneksi en omista Aalto-maljakkoa. Rentouttava harrastus! :)
Kosander 30.9.2009 13:41 Vastaa lainauksella
Erittäin onnistunut! Erityispropsit kuraisista laskutelineistä ja potkurista. Nämä hienosti maalatut puupotkurit jaksavat aina vaikuttaa.
Kaunis ja hyvin tehty malli. Pinta näyttää aivan sametilta, maalaus on onnistunut niin pehmeän näköisesti. Tätä ei nyt varsinaisesti voi enää kutsua "kangaspuuksi" vaikka kuuluukin sen aikakauden tuotoksiin. Tee lisää tämmöisiä.