Pienoismallit.net

IDF P-51D Mustang

No nyt sain sitten tämänkin valmiiksi, eli täällä sivustolla jo aikaisemmin "mainostamani" IDF Mustang. Rakennussarjana käytin Airfixin hieman köyhää mallia verrattuna esim. Hasegawaan.
Tässä konessa ei ole IDF:n vakiomaalausta. Värisävyt ovat IDF:n 50- 60-luvulta. Koneeni kuvaa Mustangia ennen Suezin kriisiä 1956. Siirtokuvina olivat Escin kolmekymmentä vuotta vanhat jo kellertyneet siirtokuvat, jotka yllättävän hyvin "valkaistuivat" auringonvalohoidossa ikkunalla ja kestivät loistavasti kaiken maailman käsittelyt. Vanhennuksia en laittanut yhtään koska se ei oikein ole hanskassa.

Kommentit

Paksusta maalista vähenee pojoja, mutta kuomun maalaus on kyllä onnistunut hyvin. Jos ohennat maalia, niin on aika helppo saada paneeliuratkin näkyviin. Siitä kai se näyttävyys aloitetaan. Kokeilin itse ekana valmiiseen pintaan saippuaveteen liotettua mustaa vesiväriä. Se tunkeutui kivasti uriin. Saippua poistaa åintajännitteen ja sen voi pyyhkiä pois.
Sisältäkin maalaus on onnistunut. Hyvä, kaunis.
wade 26.9.2009 12:19 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen Airfix ja vähän erikoisempi naamioväri Mustangissa. Vaikka maali on paikoin vähän paksua niin malli on kuitenkin siististi tehty. Siirtokuvat näyttäisi kuultavan vähän läpi mutta sitähän ei huomaa ennen kuin kokeilee, eikä tuo nyt niin kauheasti häiritse.

Täytyy laittaa omat ESCIt myös valohoitoon, löysin muutaman siirtokuvapussillisen brittikokardeja ja T-bolt-nokkakoristeita mallikaupan nurkasta ja jos ne saa puoliksikaan noin hyvin käyttäytymään niin hyvä juttu. Laitoitko muuten mitään lakkaa siirtokuva-arkille ennen käyttöä, vai riittikö noille tuo pelkkä kellastuman hoito?
Kiitoksia Ruusuista ja risuista. Wadelle: siirtokuviin en itse laittanut mitään lakkaa, vaan toimivat tuollaisenaan aivan hyvin.
wade 26.9.2009 19:11 Vastaa lainauksella
Otto Suntioinen kirjoitti:
Wadelle: siirtokuviin en itse laittanut mitään lakkaa, vaan toimivat tuollaisenaan aivan hyvin.
Kiitos tiedosta, siispä ESCIt käyttöön vaan!
Ihan hyvä ajatus tuo IDF:n P-51. =)
Tally-ho 26.9.2009 22:48 Vastaa lainauksella
Moi Otto, Sä sitten sait tehtyä sen IAF:n Mustangin, ja lopputuloshan on erittäin onnistunut. Kun vielä ohennat hieman enemmän maalia ja alat säistää koneita, olet jo hyvin pitkällä. Jatka vaan samaan malliin! t. Tally-ho
PhantomII 27.9.2009 18:37 Vastaa lainauksella
Oikein kivan IAF-Mussen olet saanut aikaiseksi. Ei muuta kuin IDF-malleja rakentelemaan vaan. Itsellänikin on tuo vanha ESCI:n arkki tallella. Siinähän on pari egyptiläistä konetta ja englantilaisia ja ranskalaisia Suezin kriisin aikaisia koneita, joten jo tällä yhdelläkin arkilla saa muutaman kivan näköisen, valtavirrasta poikkeavan mallin. Kiva oli myös kuulla, että arkki on vielä mahdollisesti hyödynnettävissä.
Timo Rissanen kirjoitti:
Jos ohennat maalia, niin on aika helppo saada paneeliuratkin näkyviin. Siitä kai se näyttävyys aloitetaan.
Tässä sarjassa ei ollut uppoviivoina muuta kun siivekkeet, enkä kyllä viitsi lähteä kaivertamaakaan muita uria vielä.
Hyvä otto! tosi hieno