Pienoismallit.net

Panther F

Omasta mielestäni juuri panther F on pantteri perheen komein yksilö.

Dragonin malli meni kasaan taas ilman kiroilua ja suonetykytyksiä. Muistaakseni rakensin mallin melkolailla maalausvalmiiksi alle viikossa kesälomalla.
Maalasin mallin Vallejon akryyleillä, maskeja apuna käyttäen. Filtterit ja litkutukset tein myös akryyliväreillä. Pölytys liiduista hiotulla pölylla ja Vallejon pigmenteistä tehdyllä seoksella.
Ainut lisäys malliin oli figuuri, mikä on luultavemmin tamiyan Pz. IV:n mukana tullut.

Kaikenkaikkiaan mukava malli, johon olen itse tyytyväinen.

Kommentit

Hieno Pantteri eipä tuota tohdi pahemmin morkatakkaan. Mielestäni jopa paremman näköinen livenä. Nuo telaketjut varsinkin miellyttää silmää kovin ovat raskaan oloiset. Heh saat vohveleita ensi kerrallakin Hervannassa.
Uskomattoman upeaa työtä.
Komean näköinen Pantteri. Kaikenkaikkiaan tasapainoinen vanhennus ja kulahtaneisuus. Hyvä!!
ppp 23.9.2009 22:37 Vastaa lainauksella
Ohhoh, onpa vinkeä kuviointi. Onko tuommoinen oikeasti ollut käytössä? Oli tai ei, oikein hyvän näköinen malli!
Mahtavaa kehitystä Kasimir!

Teloihin saisi lisää näyttävyyttä hieromalla ulkopintaan lyijykynää tai sitten sitä Gun Metal pigmenttiä. Sama myös telan sisäpintaan missä telapyörät koskettavat telaa. Jotenkin myös tuo kohta jossa tela nousee vetopyörälle taittuu ehkä hivenen liian terävästi, tai sitten kuvat tekevät tepposen.

Maalaus on kyllä rohkea veto mutta onnistunut.

Malliin olisi ehkä saanut enemmän eloa muutamalla "rätillä" takakannella tai työkaluista roikkumassa. Myöskin muutamia polttoaine/öljytahroja kaipaisin pintaan.
Kasimir K 23.9.2009 23:38 Vastaa lainauksella
Kiitokset palutteesta!
Teloja voisikin fiksailla hiukan vielä ja lisätä muutamat öljyläikät yms.
Iltoja.Upean näköisen pantterin oot rakentanut,eipä juuri moitittavaa löydy.Noi telat on tosiaanki aika raskaannäköiset, rakennusjälki hienoa.Ei muuta ku uutta tekemähän;)
Laadulla maalattu malli. Jatkakaa. Ainoa mitä korostaisin/parantelisin on telojen ajossa kuluneet metallialueet, sillä nyt näyttää siltä että laite on seissyt pitkään ilman ajoa. Vastaavasti detaljien ja kulumien kontrastia koko mallin osalta hieman lisäisin, tai siis seuraavien mallien, toisaalta yleinen pölyisyys on kiitettävästi tehty.
Upeaa työtä, olet syystäkin tyytyväinen. Itselläni tuli sellainen seikka mieleen, että voisiko vaunun panssariin tehdä lommoja, jotka johtuvat esimerkiksi poiskimmonneista ammuksista. En tiedä millaista yksilöä olet ajatellut, mutta minun (panssarimallien osalta kokemattomaan, myönnettäköön) silmääni tuo näyttää vielä melkolailla tehdasuudelta vaikka pölyn määrästä päätellen näyttäisi olleen palveluksessa jo jonkin aikaa. Tai sitten tämä on vain ollut harvinaisen onnekas yksilö :)
Helkkarin hienoa jälkeä. Edellisten napinoihin ei mitään lisättävää.
Hieno vaunu, ja onnistunut naamiokaavio. Hyvin sopii tuollaiseen what if-henkiseen vaunuun muutenkin, näitä ei tainnut juuri taistelukäyttöön ehtiä…? Ja sikäli en itse ainakaan kaipaa mitään ammusten jälkiä tähän, hyvä näin.

Edit: Achtungpanzer sivustolta seuraava lainaus: Some sources state that Daimler-Benz completed a few Ausf F vehicles between April 20 and 23, 1945. If so, it is possible that they were used in combat, but this has not been confirmed
Kasimir K 24.9.2009 16:26 Vastaa lainauksella
Tytynee siis hiukan fiksailla noita teloja myös… Kiitokset taas rakentavista kommenteista.
Hiano on, ja muistaakseni olen nähnyt kuvia vastaavalla camolla maalattuja G Panttereita, olikohan Panzer Lehrin käytössä?

Mitkä oli muuten noi Vallejon sävyt mitä käytit vihreään ja ruskeaan maastokuviossa?
Kasimir K 24.9.2009 18:24 Vastaa lainauksella
Foul Ole Ron kirjoitti:
Hiano on, ja muistaakseni olen nähnyt kuvia vastaavalla camolla maalattuja G Panttereita, olikohan Panzer Lehrin käytössä?

Mitkä oli muuten noi Vallejon sävyt mitä käytit vihreään ja ruskeaan maastokuviossa?
Juu, jollakin porukalla oli hiukan samantyylisen camon omaava panther G.

Vihreä on Vallejon model air sarjan Panzer Olive Green 1943 (nro. 096), jota muistaakseni vaalensin hiukan valkoisella. Myös filtterit vaikuttivat tähän lopulliseen sävyyn. Ruskean sävyä en juuri tähän hätään muista. Katsastan asian myöhemmin.
Ok, kiitokset! Aina vaikea valkata hyviä värejä näihin, en ole siitä Vallejon Reflective greenistä oikein vakuuttunut.
Kasimir K 25.9.2009 19:01 Vastaa lainauksella
Ruskea väri taas on Air sarjan Tank brown, jota myös vaalensin hiukan valkoisella.
Mitä mattalakkaa käytit?
Kasimir K 25.9.2009 20:40 Vastaa lainauksella
Petri Mustalahti kirjoitti:
Mitä mattalakkaa käytit?
Ihan Vallejon mattalakkaa. Olen paatunut Vallejon käyttäjä:D
KimmoR 25.9.2009 20:45 Vastaa lainauksella
Niin, ellei sitten satu olemaan lähellä Tamiyan tinneriä… XD
Pidän mallista. Tämän tasoisia malleja näkee yleisesti ulkomaisilla saiteilla, mutta suomalaisilla valitettavan harvoin. Hyvin olet huomioinnut mittakaavan vaikutuksen värin tummuuteen. Omaan silmään ne on just, eikä melkein. Telapyörissä ja teloissa kannattaa huomioida kulutukselle joutuvat teräspinnat. Nyt ne jäävät tästä mallista uupumaan.
Kasimir K 25.9.2009 21:18 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Pidän mallista. Tämän tasoisia malleja näkee yleisesti ulkomaisilla saiteilla, mutta suomalaisilla valitettavan harvoin. Hyvin olet huomioinnut mittakaavan vaikutuksen värin tummuuteen. Omaan silmään ne on just, eikä melkein. Telapyörissä ja teloissa kannattaa huomioida kulutukselle joutuvat teräspinnat. Nyt ne jäävät tästä mallista uupumaan.
Kiitokset!
Olen ruvennut maalaamaan mallit aluksi turhankin vaaleiksi, jotta filttereiden ja litkutuksen jälkeen värit eivät olis liian tummat. Ja tosiaan nuo telat pitää käsitellä ennen, kun vien näyttelyyn.
Kyllä on käsittämättömän hyvät värisävyt ja yleisvaikutelma. Harvoin näkee täällä noin onnistunutta kokonaisuutta. Onneksi olkoon! Nuo kuvat saattavat olla ehkä pikkaisen vaaleat, joten luonnossa se saattaa omata vielä enemmän kontrasteja kuin kuvasta välittyy. Tarkemmin kun katsoo, niin huomioin, että et ilmeisesti itse pidä noiden "pin washien" käytöstä? Ei ainakaan kuva välitä sitä, että noissa uppoviivoissa ja detaljien ympärillä olisi käytetty tummia pin washeja. Nehän ovat toisaalta tyylikysymyksiä, porukat käyttää, mikä omaan silmään sopii.
Kasimir K 28.9.2009 11:08 Vastaa lainauksella
Hei kiitokset palautteesta. Värit ovat vähän tummemmat livenä katseltaessa. Välkivarjostukset katosivat, kun filtteröin vaunua hiukan liikaa. Tästä oppien pitää efektit vetää hiukan överiksi, että näkyvät lopultakin vielä. Täytyykin kokeilla pin washeja seuraavassa mallissa.
Joo, nuo pin washit on käteviä. Niinkuin ehkä jo tiedätkin, nehän kandee vetää vasta filtterien jälkeen, jotteivät tyystin häviä.
Jere O 8.10.2009 21:35 Vastaa lainauksella
Upeasti kasattu!
Oot sää ihme mies! =D