Pienoismallit.net

P-47D "Le Mort"

Ei ole koiraa karvoihin katsomista. Aikanaan tuli ostettua Monogramin Thunderbolt, joka oli myyntipakkauksessaan valmiiksi maalatuilla osilla. Päätin maalata mallin uudestaan, ja ainoa mitä valmiista kaaviosta jätin oli rungon alapuolen D-day maihinnousuraidat. Siirtokuvat on SKY-decalsin arkilta. Maaluksen jälkeen hioin tummat kohosaumat esiin. Suosittelen Monon mallia pikaprojektiksi, vaikka malli ei muodoiltaan pärjää Hasegawalle tai Tamiyalle.

Kommentit

Terve! Hienon lekon oot rakentanut.maalipinta on komee.Siirtokuvat istuu hienosti varsin onnistunut kokonaisuus.Onko tämä mihin ei tarvi liimaa ja kaikki on valmiina?
Erittäin onnistunut Monogram,teen itse parhaillaan saman vamistajan Mustangia,jonka sain Floridasta muovipussissa alle viidellä eurolla,valmistuu lähiaikoina.Ainakin siinä Monogrammissa on kierot rungonpuolikkaat ja muita pieniä ja suuria soviteongelmia,päihittää jo uudet Airfixitkin vaikeudellaan,mutta kasaan menee.Todella hienosti alumiinipinta toteutettu tässä mallissa,kaipaisin lyhyen ohjeen,kuinka olet onnistunut sen näin hyvin luomaan?Maalasitko ruiskulla?Annan kunnolla pisteitä huomioiden mallin alkuperän ja lopputuloksen,tuo kuomu on kenties ainoa miinus,se ei omissakaan malleissa istu aina ihan nappiin.Tuulilasi tai kuomun etuosa näyttäisi olevan jopa liian suuri takaosaan verrattuna ja melko mahdoton korjattava.
Hieno Boltti.En viitsi toistaa edellisiä kehukommenntteja,mutta D-day raidat olisi saanut olla myös siivissä.Raitojen tarkoitus oli kuitenkin estää omaa it-tykistöä ampumiselta nyt raidat ei oikein korostu.
En muista miksi en maalannut alapuolen raitoja, tai sitten niitä ei ollut valmiina pre-painted sarjassa. Voi olla että esikuvassa ei ollut lainkaan. Metallimaali on muistaakseni Humbrol tai Revel maalia Ranskalaisella tärpätillä ohennettuna, Ja ruiskulla tosiaan. Joitakin paneeleja maalasin eri metallimaalilaaduilla tai värjätyillä alumiinisävyillä. Ohjaamolasi kannattaa jättää auki, jolloin se sopii paremmin, muistaakseni.
Hieno malli jossa kauniisti toteutettu metallipinta! Ehkä vähän liian siisti verrattuna siihen millaisen mielikuvan maalaus antaa.
Kyllä on upea pultti! Hmm tuo keulassa oleva kuva vois näyttää hyvältä jossain Hotrodissakin :)
ppp 23.9.2009 17:02 Vastaa lainauksella
Viitsitkö vielä selventää vähän lisää, miten toimit noiden kohosaumojen kanssa?

Itsellä myös alla malli jossa kohosauma ja kohopultit, eikä taito, aika eikä viitsiminen anna periksi alkaa niitä hioa pois ja uudelleenkaivertaa, joten vinkit siihen miten kohosaumoista saa asiallisen näköisiä (niinkuin ne tässä sinun mallissasi ovat) ovat tervetulleita.

Bonuskysymys: Miten värjäsit noita alumiinin sävyjä?
Sen jälkeen kun decalit on laitettu ruiskutin mallin Johnson-lattiapinnoitteella (suojalakka käy oli se mikä tahansa). Tämän jälkeen hioin tai raaputin kohosaumat esiin kevyesti. Tietenkin menetelmä toimii jos muovin väri passaa kokonaisuuteen, eli neutraalin tumma sävy on paras. Joissakin malleissa jopa vaaleammat saumat voivat toimia. Lopulta jäljellä ei ole kohosaumoja vaan ohut viiruja.

Alumiinimaalia voi sävyttää tumman vihreillä, sinisillä, ja ruskeilla sävyillä. Sitten vain ruiskuttaa rajattuja paneeleja maun mukaan. toisaalta eri metallimaalit, kuten revell 90, humbrol 11 jne, toimivat myös sellaisenaan, kun niissä on eri sävy ja pigmentin koko vaihtelee.

Mallin esikuva:
www.pienoismallit.net/profiilit/288/kuvat/kuvapankki/kuva_58598/
Aaro.k 5.10.2009 20:14 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno! :)
Maalipinta on tosi siisti.