Pienoismallit.net

F-4C Phantom II

`Vietnam´ 1967

Maalattu Revelin ja Humbrolin maaleilla. Ensimmäisen lakka kerroksen jälkeen, revelin omalla color mix thinnerillä ohennetulla kiiltävällä lakalla. Mustaa akryylimaalia ohennettuna veteen ja tiskiaineeseen. Paneeli linjoihin.Aika vapaasti levitettynä pienellä pensselillä ja kuivuttuaan hinkattu vessapaperilla pois. Olin tietoinen tosta pitot tubesta ja antennista tossa pyrstössä. Onnistuin Pyyhkäsemään sen lyhyemmän ensin kadoksiin, ei löytynyt enään. Jatkettuani paneeli linjojen kanssa hajotin sen toisen tikun myös mikä myöhemmin irtosi kaksi kertaa.
Korvasin lyhyemmän toisesta F-4 Phantom mallista hukattuani korvaavan palan siihen lyhyempään. Humbrolin väri numero:116 reagoi Revellin Numero:1 kiiltävällä lakalla, vaikka 116 oli kuivunut jo 4 päivää ja 116 oli uudesta purkista otettuna. Joskus aikaisemmin Revelin 1:48 F-4D Phantomia II lakattaessa Revelin kiiltävällä lakalla. Missä oli maalattu Humbrolin 116, käytetystä ja melkein lopussa olevasta purkista. niin se oli reagoinut silleen myös että maali meni ruvelle jotenkin ja irtosi mallista silleen. Maalikerros oli peittävä Revelin 1:48 F-4D mallissa. Ohjukset tähän Hasegawan Vietnam malliin oli erikseen Hasegawan ohjus paketista. Mallissa tuli mukana pommeja mutta ei adaptereita keskimmäisen ja siipien bensatankkien paikoilleen.Tuollaiset osat olisi joutunut tekemään jostain. Pommit olivat erilliseen pakattuun muovipussiin, laitettu mukaan tähän malliin erityisesti ja olivat jonkun hasegawan pommi setin tavaraa. Malli maalattu penseleillä. Scotch maalarinteippiä leikeltynä käytetty siipi bensatankkien maskeeraukseen. Muu pensselöinti vapaalla kädellä ja Tamiyan läpikuultava sininen pensselöity etu ikkunaan ja maalarin teippiä käytetty ylimmääräisen maskeeraukseen sisäpuolelta. Liimattu Revelin neulaliimalla ja muutama tippa super attak pikaliimaa joihinkin kohtiin kuten AIM-9E Sidewinder ohjusten kiinnittämiseen.

Kommentit

Asiallisen näköinen malli, todella hyvin näkyy paneelien rajat, mutta eivät kuitenkaan loista. Hyvää työtä
Petri Ola 20.9.2009 17:48 Vastaa lainauksella
Siisti Phantom, ja mielenkiintoinen koneyksilö. Ainoastaan perän metallialueiden rajojen epätasaisuus hieman häiritsee.

Petri
helevetin hieno phantom
Hyvännäköinen phantom. Maalauskaavio on toteutettu erinomaisesti pensselillä. Litkutuksen rajrat näkyvät alapinnalla ehkä hiukan turhan selvinä, mutta muuten kaikki työvaiheet vaikuttavat huolella ja hyvin tehdyiltä.
T.L. 21.9.2009 19:57 Vastaa lainauksella
"Turhan sodan turha laite", mutta hienosti mallattuna. Pensselistä plussaa. ;)
T.L. 21.9.2009 22:02 Vastaa lainauksella
Kristian Koskela kirjoitti:
Tero Lammimetsä kirjoitti:
"Turhan sodan turha laite"
????
Maailmaa muuttaneen sodan kaunein kone.
Joo, onhan tämän paskan perusteella tehty paljon "hyviä" leffoja. Konetta kyllä kehuin… ;)
Komeen koneen oot rakentanut.Maalaus on tosi hyvin onnistunut kuin rakennusjälkikin.Oikein hieno.Kuuntelitko ceeceeärrää ku rakentelit? terv:jarno:)
Onhan Phantomin pohjassa tavaraa! Ja hieno malli, on tuo Phantom vaan sykähdyttävällä tavalla ruma, melkoinen möhkäle… Eipä uskoisi pensselillä maalatuksi!
PhantomII 27.9.2009 18:42 Vastaa lainauksella
Hieno Phantom ja nätisti vanhennettu. Maalausjälki mielestäni erinomaista. Tulivatko siirtokuvat sarjan mukana?
PhantomII kirjoitti:
Tulivatko siirtokuvat sarjan mukana?
Kolmeen versioon tuli siirtokuvia mallissa mukana.
Paitsi ohjukset erikseen. Hasegawan 1/72 skaalan Ohjuspaketista.
Hienoin Phantom mitä tällä sivustolla olen nähnyt.Hyvää työtä.
hei Jarno , taisin kuunnella Keppiä :) ,,,,Koe-eläinpuisto

Kiitokset kaikille Kommenteista ja kritiikistä.