Pienoismallit.net

Pispala 1930-luku

Pyhäjärven lohko valmis

Pyhäjärven lohko on nyt täysin valmis.Parin viikon ajan olen tehnyt harjoittelijan kanssa loppuviimeistelyä.
Lohkoon on lehtipuiden lisäksi tehty kuusia ja mäntyjä. Kuuset ovat Hekin halpistuotantoa, joita on koetettu hieman ehostaa uudelleen maalauksella ja purutuksella. Lopputulos on siedettävä, mutta pullonharja on aina pullonharja. Puiden tekemiseen itse ei ollut aikaa. Männyt on tehty kuoritusta kumikaapelista, jonka sisältä paljastui ohuita kuparilangan säikeitä. Säikeista punottiin männyn runko, joka maalattiin dippaamalla latvaosa akryylimaaliin. Rungon tyviosa maalattiin pensselillä tummanruskeaksi. Lehvästö tehtiin HEKI-Mikro-Florista, nro 1603 kieferngrun. Lehvästömateriaalista leikattiin pieniä paloja, jotka aseteltiin sprayliimalla suihkutetuille oksille.
Talojen kattoja kuivapensselöitiin likaiseksi Agaman pigmenteillä. Käsittelyn jälkeen talot liimattiin muutamalla puuliimatipalla monttuihinsa ja sihdattiin suoraan.
Myös peltojen ja ojien pientareita ja rajapintoja ehostettiin erilaisilla sirotteilla. Tonttien rajoille liimattiin messingistä syövytettyjä aitoja ja joihinkin pihoihin liimailtiin pensaita. Käveleviä ja pyöräileviä ihmisiä aseteltiin eri puolille maastoa.
Seuraavaksi siirrytään Näsijärven lohkon viimeistelyyn. Lohkosta puuttuvat puut, joitain talojen ovia, osa ihmisistä ja kaikenlaista muuta pikku sälää. Viimeistelytyö on oikeastaan aika samanlainen ja -suuruinen kuin Pyhäjärven lohkossakin. Aikaa on vielä jäljellä vajaa kolme viikkoa. Pienoismallin toimituspäiväksi museolle on sovittu 16.4. Aika tuntuu riittävän mallin valmiiksi saattamiseksi. Myös työharjoittelijan arvokasta harjoitteluaikaa on jatkettu tuohon 16.4 saakka. Itselläni on siten mukavan huojentunut olotila ja yli vuoden kestänyt projekti saadaan harmonian ja tyyneyden vallitessa vihdoin päätökseensä.

Kommentit

Kyllä tällainen taituruus hiljaiseksi vetää. =)
Sam Susi 26.3.2010 19:49 Vastaa lainauksella
Erinomaisen näköistä työtä! Ei tuollaista oikein voisi enää paremmin tehdä. Kuvat vain vaikuttaisivat ainakin minun näytölläni olevan ikävän vihreitä.
Mitähän tuosta nyt osaisi sanoa.. VAU !! On kertakaikkiaan hienosti tehty, on todella ilo katsella noin hyvin ja huolella tehtyä maisemaa… :) !!

Hessu
Mahtavuutta! Tämä pistää mukavasti odottamaan alkukesän vehreyttä/vihreyttä ja tutustumista paikan päällä valmiiseen malliin.
Onneksi olkoon, todella hienoa työtä.
En edes yritä kehua tätä, kun sopivia sanoja ei kai ole edes olemassa. Tiedät kyllä itsekin tehneesi ensiluokkaista työtä. Nostan hattua työllesi ja sille että viitsit jakaa tämän "harrastyösi" kanssamme. Näitä kuvia katselisi varmasti mielellään, vaikkei itse pienoismalleja harrastaisikaan.
Mielenkiinnolla seurannut projektia… mutta ei voinut uskoa että näin upea ja loistavaa( + muita ylistyssanoja lukematon määrä) jälkeä.
muuta ei voi sanoo kun upee siitä tulikin.. olen sanaton..
Kymmenen pistettä ja papukaija merkki!
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Kuvat vain vaikuttaisivat ainakin minun näytölläni olevan ikävän vihreitä.
Olet aivan oikeassa. Kameran säädöt olivat hieman pielessä. Laitan uusia, oikeamman värisiä, kuvia.
Sitten kun tämä on museossa niin tulen aivan varmasti täältä Ameriikasta sitä katsomaan ja ihmettelemään. Hurja työ.
Haluan muuttaa asumaan tuonne, oliskohan tuosta järvenrannasta jotain mökkiä myynnissä? :) Mykistävä työ kertakaikkiaan.
Todella upea malli. Kun tuota seurasi keskeneräisenä oli näkemykseni lähinnä "möh", mutta nyt kun nuo talot on viimeistelty ja maastossa runsaasti yksityiskohtia niin todella hieno lopputulos. Komeuden kruunaa nuo figuurit vielä.