Pienoismallit.net

Fokker C.X

Haulla en tällaista konetta täältä vielä löytynyt, joten tässä nyt olisi.
Tällainen ihan perus siisti ns. "museomalli" ilman säistämisiä.

Kone on kasattu AZ Model sarjasta, joka ei laadultaan ollut kovinkaan hyvä.
Oli paljon putsattavaa, mutta osat olivat muuten kohtuu hyvin istuvia ainostaan siipituet oli n. 2.5mm liian lyhyet eivätkä ylettäneet siipien väliin, ei edes täysin pystyasentoon laitettuna, kuitenkin ne kuuluvat olla hieman vinossa, joten piti valmistaa tuet kokonaan uudestaan 1mm levystä.

Takilasiimat jäi hieman löysälle eivätkä kiristyneet lämittämällä, tai kiristyi, mutta hetken päästä taas "lerpottivat". Siima on 0.10mm erikoislujaa venymätöntä siimaa, jolla n.7 kg vetolujuus, tosin eihän näissä malleissa tuollaista vetolujuutta tarvita, mutta kun löytyi omasta kalatustarvike pakista, niin laitoin sitä, jatkossa käytän kyllä tavallista halpis siimaa jospa se sopisi paremmin.

Potkuri saattaa olla liian vaalea, kun minulla ei ole tiedossa mistä puusta mahdollisesti tehty.

Valmistunut 7/2009

Kommentit

Todella hienosti rakennettu leko.Maalipinta on hyvä ja tasainen siiistit maalirajat,takilointi on toteutettu hyvin samoin potkurin maalaus.Kaikenkaikkiaan aidonoloinen malli.
Tässä on sitä jotain. Ihmettelen niitä miehiä, jotka näillä koneilla lensivät naapuria vastaan joka pommittamaan tai valokuvaamaan varmasti tietäen että ovat alakynnessä. Kauniisti toteutettu malli!
upea potkuri ja muutenkin kaikin puolin hieno malli.
Hieno ja tyylikkäästi tehty malli silmä lepää tuota katsellessa. Ja kuten tuossa edellä jo mainittiinkin niin tuo upeasti maalaattu potkuri kruunaa kaiken. Kone on kun valtion lentokoneteehtalta perus kunnostuksesta tulossa.
Hieno.
Oikein siistin oloinen Fokkerihan siinä. Tää on nyt ainut malli ko. koneesta tällä sivustolla kun jokin aika sitten poistin omani galleriasta:) Potkuri on erityisen hyvin tehty.
Kaikki on jo edellä sanottu eli vitriinikamaa.