Pienoismallit.net

Hawk Mk51

Tyttären, 7v., ensimmäinen enimmäkseen omin käsin tehty malli.

Olen auttanut lähinnä laskutelineiden ja aseistuksen liimaamisessa paikalleen (pikaliimaperäisten lääkärireissujen ehkäisemiseksi). Muuten kädenjälki on Ailin omaa. Eri työvaiheet ja tekniikat on toki kädestä pitäen näytetty ja opetettu. Tätä ennen tehtiin DC-3 niin, että minä tein, mutta tyttö sai kokeilla joka juttua.

Aseistuksen sai Aili valita näyttävyyden ja esikuvan mukaisuuden väliltä. Näyttävyys voitti.

Suosittelen tällaista isä-tytär (äiti-poika, isä-poika, äiti-tytär). Tuo itsellekin vaihtelua harrastukseen, kun ei tarvi niin nipottaa. Tärkeätä oli malttaa jakaa homma riittävän lyhyisiin 15-25 min. rupeamiin, että mielenkiinto ja tarkkaavaisuus pysyi yllä.

Kommentit

korjaus, piti lukea: "Suosittelen tällaista isä-tytär- (äiti-poika, isä-poika, äiti-tytär) laatuaikaa muillekin."
Sunbeam 13.5.2007 16:03 Vastaa lainauksella
Mikko…
Idea on valtavan hieno. Tämä on se keino, jolla varmistetaan harrastuksen jatkuvuus. Teillä on varsin mielenkiintoinen tuo asetelma kun tyttö rakentaa Hawkin… =)… hyvä meininki!

Täällä ollaan 10v Eetu-pojan kanssa rakennettu lentokoneista F-16, F-18 ja Tempest. Tämän jälkeen kävi ilmi, että autot iskee/kiinnostaa enemmän, joten Dodge Viper piti seuravaksi ostaa.

Nyt kaapissa odottelee Airfixin lahjapakkaus, jossa on neljä autokoottavaa.

Se pitää paikkansa, että tavallaan on itsellekin rentouttavaa, kun saa "hyvällä omallatunnolla" olla tekemässä ei nii täydellistä mallia.

Parasta on kuitenkin nähdä se ylpeys, joka paistaa pikku mallarin kasvoilta kun malli on pääosin omilla kätösillä valmiiksi saatu.

~S~
Se on hienoa kuulla että jälkipolvi on kiinnostunut myös malleista ja toivottavasti siitä kipinästä syntyy pitkäaikainen harrastus.
Ei se asetelma nyt niin kauhean kummallinen ole, vaikka tytostä onkin kyse. Hallin kylällä lentokentän laidalla kasvaneelle ekaluokkalaiselle Hawk on yhtä luonnollinen osa katukuvaa kuin HKL:n bussi Helsinkiläiselle.

MPi
Marazuk 13.5.2007 17:36 Vastaa lainauksella
Todella hieno idea koska, myös minun faijanni opetti minua ekan mallini kanssa vaikka silloin olin vanhempi kuin 7, kai olin joku 11-12v. Nätti se on 7 vuotiaalta. = )
Boneheed 14.5.2007 11:42 Vastaa lainauksella
Hyvän näköises konehan siitä tuli. Meillä tehdään myös pojan kanssa samaan aikaan malleja kun mahdollisuus on. Aika harvassa on harrastukset jossa tulisi vain istuttua jälkikasvun kanssa ja rupateltua niitä näitä. Mallailussa jää kuitekin suu ja korvat vapaaksi joka on tänäpäivänä melko paljon.
Miicam 11.8.2007 12:17 Vastaa lainauksella
Muistuu mukavasti mieleen kun itsekin tein ensimmäisen mallini isän kanssa. Hieno 7-vuotiaan tekemäksi kyllä.
malli on tosi hieno
tyttäresi tekee parempia malleja kun minä…
Tatu Pesonen kirjoitti:
siskosi tekee parempia malleja kun minä…
Ai sisko? Mielestäni tuossa lukee hänen 7-vuotiaan tyttären ensimmäinen omin käsin tekemä malli ; )
hups! lukuvirhe
Alex 10.12.2010 15:21 Vastaa lainauksella
ite sain mielenkiinnon malleihin äidiltä. tuokin hyvin tehety kone
(melkein paremmin kuin minun pienoismallit:)
Hyvältä näyttää! Meillä tuo 6 vuotias pieni mies kovasti odottaa omaa malliansa. Me ollaan tässä kasailtu sukellusveneen runkoa kimpassa ja voipi olla että kun tuolta kaapista löytyy noita 1/144 veneitä niin ne jää pojan kasattavaksi… :)