Pienoismallit.net

Mazda T2000 '56

Kummajainen kaukoidästä

50-luvulla Japanissa valmistettiin suuria määriä kolmipyöräisiä tavarankuljetusautoja. Lähes kaikilta tuon ajan suurilta valmistajilta ilmestyi näkemys jälleenrakentavan valtion kevyestä kuljetusvälineestä. Mielipiteitä on tietysti monia, mutta yleisen käsityksen mukaan Mazda T2000 eri variaatioineen oli yksi suosituimmista ja laadukkaimmista tuotteista.

Itse malli tuli aivan nurkan takaa. Pistäydyin muuan Helsinkiläisessä pienoismallimyymälässä ja kyseinen malli tarttui matkaan. Kyseessä on siis Japanilaisen Ariin valmistama 1/32-mittakaavan melko yksinkertainen sarja, joka ei sisällä mm. moottoria saatikka muitakaan ylimääräisiä detaljiosia. Tämä sopi mainiosti, sillä heti ensi silmäyksestä lähtien minulle oli selvää, että tästä tulisi niin sanottu terapiamalli. Tarkoitus oli siis rakentaa suoraan laatikosta ilman lisäosasarjoja, modifikaatioita tai liiallista referenssien tutkiskelua. Aiempaa kokemusta Ariin sarjoista ei ollut - ainoastaan tieto valmistajan kuuluvan ns. pitkän linjan valmistajiin. Luultavasti aivan sutta ei siis olisi odotettavissa. Kassan kautta kotiin ja paketti auki.

Valujälki on hieman pehmeää, mutta aivan mukiinmenevää. Ainoan varsinaisen moitteen saavat kirkkaat osat. Ikkunat ovat varsinaista panssarilasia ja valonheittimien umpiot ovat suoranaista roskiskamaa. Takalasia ja varsinkin umpioita on käytännössä mahdotonta saada mahtumaan paikoilleen ilman voimakasta muokkausta ja kaikkihan tietävät, että kirkkaiden osien muokkaus jättää rumat jälkensä osiin. Tästä johtuen uusi takalasi ja umpiot tehtiin kirkkaasta muovilevystä ja Microscalen Kristal Klearista. Lavan lankutus karhennettiin teräsharjalla kuvaamaan jo hieman käytössä kulunutta puuta. Maalaus suoritettiin Auto-Aireilla ja vanhennus Migin tuotteilla.

Homma tuli valmiiksi yhden viikonlopun aikana. Kokemuksena tämä oli aivan mahtava. Sarjassa oli hieman siistimistä, mutta pienellä työllä siitä sai ihan esikuvansa näköisen. Terapia- tai ns. välipalamallina sarja oli siis enemmän kuin kohdallaan. Nyt on mukava jatkaa taas ryppyotsaisempien ikuisuusprojektien keskellä. Suosittelen vastaavanlaista "trippiä" kaikille AMS:stä kärsiville - jos pystyy vastustamaan hifistelykiusausta, on sillä todella terapeuttinen vaikutus.

Näitä kolmipyöräisiä näyttäisi valmistajalla olevan vielä muutamia lisääkin, joten pitäisiköhän hamstrata muutama pahan päivän varalle…Vielä kun tietäisi mikä tämmöisen härvelin virallinen nimi on. Kuvatessani mallia, 3-vuotias poikani totesi kyseessä olevan "rekkamopo" - olkoon vaikka sitten sellainen kunnes toisin todistetaan :-)

Kommentit

No voe hyvänen aika sentään.. En olisi uskonut, että tällaista edes löytyy valmiina sarjoina. Laite on tosi kaunis ja hyvin tehty. Tuollaisen kun saisi ihan omaan käyttöön, niin a´vot..
Hienosti olet mallin kasannut ja kiva on kirjoitus. Paljon pojoja.
Jo on taas ihme gizmo! :) kaikkiaan hieno toteutus, ööh.. kummallisesta kulkuneuvosta. Lavan lankut miellyttää silmää. Olkoon sitten rekkamopo. :D
Kyllä on komia tavarankuljetin.Mallin olet rakentanut hyvin maalipinta ja vanhennus hienoa katseltavaa.Aika sympaattisen näköinen,tää on malli joka saa hyvälle mielelle olemuksellaan:)viikon mallia pukkaa, pojot rakennusjäljestä, aiheesta, ja onnistuneesta työjäljestä.
J Pokki 11.9.2009 22:02 Vastaa lainauksella
Kiitti jätkät, sympaattinen ja outo se todellakin on - ei tätä voinut jättää hyllyyn…
Tally-ho 11.9.2009 23:17 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava menopeli. Tulee mieleen Kauko-idän Tuc-Tucit. Kerrassan mainio ja hienosti toteutettu malli.
Hienosti olet saanut elävöitettyä tämän mallin.En tienny Arii;n valmistavan tällaisiakin.Itsellä on jo muutama hävittäjä lentokone kyseistä valmistajaa,tykkään kovasti heidän tuotteesta,ei mitään liikaa,eikä liian vähän.
Tämähän on mahtava. Vieläku mittakaava olis "oikea" Plussaa roimasti erikoisesta aiheesta ja tietysti toteutuksesta! Upea :)
J Pokki kirjoitti:
Vielä kun tietäisi mikä tämmöisen härvelin virallinen nimi on. Kuvatessani mallia, 3-vuotias poikani totesi kyseessä olevan "rekkamopo" - olkoon vaikka sitten sellainen kunnes toisin todistetaan :-)
Englanniksi vekottimen nimi on ainakin tri-car. Kotipuolessa joku heppu ajelee tuollaisella autolla (joskaan en tiedä, onko sekin Mazda vai jokin muu). Erottuu hyvin ainakin liikenteessä ja tällä sivustolla tuommoinen. Timo Rissanen veikin sanat aika hyvin suustani. Voisi jatkossa pitää silmiään malliliikkeissä auki tällaistenkin varalta. Lavan vanhennus näyttää todella hienolta.
Voisko se olla vespa tavarankuljetin.Aika lailla samannäköinen mutta lava on lyhyempi.
J Pokki 12.9.2009 11:50 Vastaa lainauksella
Vespa lienee sen Italian ihmeen oma nimi ja perustua mopon moottoriin. Näissä käsittääkseni oli ihan oikea auton moottori, Mazdan omaa tuotantoa peräti. Tuolle Jorman mainitsemalle tri-carille suomenkielistä vastinetta haetaan.
Asia selvä:)
Lavan vanhennus on todella hyvin tehty. Olkani yli katsellut autoharrastaja (=fanaatikko) tosin kommentoi että tuon ikäinen Mazda pitäisi olla paaaljon ruosteisempi… =) Mutta, jos Abu Vandaharajatsa Shis Kebab rakastaa kikotintaan ja on pitänyt sitä kuin kukkaa kämmenellä..
J Pokki 19.9.2009 20:13 Vastaa lainauksella
Ehkä tämä malli esittää esikuvaansa kultaisessa nuoruudessaan 60-luvun alkuvuosina… Eipä silti, näitä on nykyäänkin liikenteessä upeasti entisöitynä ainakin tuolla Japanissa.