Pienoismallit.net

1934 Mercedes-Benz 500K

Special Sport Roadster

Jokunen täällä on maininnut että, "mersuja ei voi olla liikaa",eli kannampa minäkin korteni kekoon:)

Itse malliin.Vaikeaa oli,eli oli kiva saada valmiiksi.Paljon valupurseita melkein joka osassa,tai joka osassa.
Takarenkaat olisivat tulleet ulos lokasuojista jollen olisi kaventanut jarrurummussa olevaa "holkkia".
Samoin koko takaakseli olisi tullut liian taakse jos olisin laittanut niinkuin valmistajan mielestä olisi pitänyt(kohdistus tapit),tällöin ei olisi mahtunut pensatankki ollenkaan omalle paikalleen vaan olisi tullut perästä ulos.Tämän ja keulan ("hytti",konepelti ja jäähdytinmaski)ongelmien myötä alan ymmärtämään ja oppimaan etutukäteis sovittelun tärkeyttä.Noitten ongelmien takia jätin kaksi suoraa tankoa pois jäähdyttäjän ja hytin välistä,tämä mahdollisti sen että sain nuo palikat edes jotenkin istumaan ilman että olisin purkanut suunnilleen kaiken jälleen kerran.

No eihän tässä vielä kaikki.Tuo ruiskun käyttö on vielä hakusessa niin kuin moni muukin asia.Eli maali ja lakka kerroksia tuli kymmeniä kumpaakin(ohuita),välihiontoja ja Herra Muskelin kodinputkimiehellä kerran tuosta "hytistä" kaikki pois ja uudestaan ja uudestaan…,tuntui välillä.

Mallin maalasin ruiskulla ja siveltimellä,maaleina toimivat Humbrol,MR Metalcolour ja Tamiya.
On suoraan laatikosta jos foilausta ei lasketa,eikä tulpanjohtoja,en tiedä lasketaanko? Kittiä ei mennyt kuin pieni nokare tuohon
ohjaamo/matkustamon peitteen reunaan,sekin omaa syytä kun otin taittamalla valurangasta irti niin lohkesi vähän rumasti,eli paikkaus.

Täysin tyytyväinen en ole loppu tulokseen,paljon on opittavaa vielä,mutta niinhän sitä aina.
Olisihan se varmaan aika kamalaa jos osaisi/tietäisi kaiken.Tai no silloin tällöi vois olla kiva kokeilla..
Omasta mielestäni mudokas kaunis auto joka on ihan nätti tuolla vitriinissä.
Referenssi kuvia katsellessani huomasin,että tällä hetkellä oikea tällainen huutokaupassa n.5miljoonaa dollaria.
Olisi kiva saada palautetta,ihan kaikenlaista.

Kommentit

Ihan perusnätti auto! Vielä kaipaisi litkutusta ainakin maskin ja vanteiden osalta. Tuo takarenkaan asento näyttää oudolta ehkä takalokasuojan väärän muodon takia?
Mersuja on mielestäni aivan liikaa. Muttä tämän laisia kaunottaria aivan liian vähän. Meikäläisen silmää miellyttää kovastikkin, värivalinta korostaa auton silmiähiveleviä muotoja. Tämän kohdalla kyllä nuo litkutukset unohtaisin jätettäköön ne arkisempiin vehkeisiin. Ainoa mitä hiukan kaipaisin olisi konehuoneen näkeminen.
Kantri 10.9.2009 21:06 Vastaa lainauksella
Petri Huhtala kirjoitti:
Ihan perusnätti auto! Vielä kaipaisi litkutusta ainakin maskin ja vanteiden osalta. Tuo takarenkaan asento näyttää oudolta ehkä takalokasuojan väärän muodon takia?
Maskin litkutin mustalla vesivärillä,mutta mielestäni se ei oikein istunut siihen joten pesin pois,tuon maskin nuo kuviot olivat tosi pienet ja syvyyttä ei ollut juuri ollenkaan.Vanteet kyllä on itselle mieluisat ihan noin.
Noista takarenkaiden asennosta en osaa sanoa muuta kuin suorassa on,ehkä ei ihan oikein sijoitettu. Tuolla jo mainitsin,jouduin siirtämään koko takaakselia ja kaventaa/lyhentää jarrurummussa ollutta holkkia että nuo renkaat eivät tulisi kokonaan ulos tuolta lokasuojista.Kummatkin hommat sellaisia että noista ei juuri ollenkaan kokemusta ole.
Mielestäni olet onnistunut hyvin. Eipä tälläiseen klassikkoon sovi minun mielestä kovin kuranen maalipinta.Kyseessähän on melkoinen harvinaisuus/yksilö et eihän tälläisillä harrasteautoilla ihan joka kauppa reissuja tehdä;) auto näyttää komealta ja arvokkaalta.
Ilmeisesti tuossa maskissa on liian paksu kromaus, joka peittää kuviot alleen. Litkutuksella tarkoitan tumman värin ja ohenteen sekoitusta, jolla saadaan maskiverkko näyttämään verkolta jossa on reikiä. Ongelma on varsin yleinen, mutta siihen on olemassa lääke nimeltä alclad. Nuo alkuperäiset kromi osat ovat harvemmin kovinkaan hyviä, niissä on saumoja alla, kiiltoa liikaa tai paksuutta liikaa. Itse laitan lähes poikkeuksetta kromit putkimieheen lillumaan, kunnes niistä ovat kromit lähteneet. Sitten pystyy korjaamaan nuo saumatkin mitä puskureissa tahtoo aina olla, ynnä muut ongelmat. Seuraavaksi vaikka alcladin oma kiiltävä musta pohjamaali alle, ohut kerros, ja kromi alclad päälle. Tulos mitä tällä voi saada aikaan, näyttää loistavalta. Nuo pinna vanteet saa siivottua samalla tavalla paremman näköisiksi, ja samalla kun kromit ovat poissa voi pinnat ohentaa veitsellä (iso ja tarkka homma). Eikä kaikkia virheitä kannata aina edes korjata, jos itse on tyytyväinen tulokseen, se on silloin hyvä. Malleissa tuntuu aina olevan jotain korjattavaa, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän, itse taistelen mustangin kanssa missä ainoat kelvolliset osat ovat etupenkit.
Jeps, nämä Wanhat autot ei tosiaankaan ole malleina niitä kiitollisimpia kohteita, syynä varmaan osin se, että muotit tahtoo olla tosiaan kymmenien vuosien takaa. Nätisti tämä on nipussa, ja se mitä kuvista näkee maalipinnastakin , on ihan OK. Säistämistä näihin malleihin en minäkään kaipaa, eipä näitä näe kuin museoissa ylientisöityinä. Vaikea edes kuvitella, millaisessa perunapellossa näillä on aikoinaan ajettu. Kromit on taas kerran omaan silmään liian kiiltävät, kunnon kiiltävää kromausta ei tainnut aikoinaan saada kuin 60-luvun jenkeissä ja 70-luvun jaappanilaisissa pyörissä. Itse toivon mallitehtailta tuon "turhan" kromauksen loppumista, nykypäivänä kun alkaa mallailukäyttöön olla skaalakiillon aikaansaamiseksi ihan kunnon aineita. Valkosivuja olis ehkä voinut vähän sävyttää, ei ne alkujaankaan olleet mitään hammastahnamainoksia.
Kokonaisuutena on varmasti paikkansa ansainnut kenen tahansa vitriinissä.
Mainio herramobiili.Hyvä värivalintakin,upee roudster ;-)
Kantri 11.9.2009 01:46 Vastaa lainauksella
Paljon kiitoksia neuvoista ja kannustavista kommenteista.
Timo J. 11.9.2009 13:18 Vastaa lainauksella
Hienon mallin olet tehnyt - upeeta.
Minulla on samainen Jo-Hanin malli laatikossa täysin rakentamattomana juuri sen takia kun kaikissa osissa on niin hirveästi valupurseita. Kaikki kromiosat pitäisi irrotta, puhdistaa ja kromata tai päällystää uudestaan, liian iso homma minulle.
Nätti on. Ennen osattiin muotoilla autoja… Itseasiassa olen rakentanut kyseisen mallin mutta kova kattoisena joskus muksuna. Oli myös saman värinen. Sille kävi tosin hieman heikosti kun muutama vuosi sitten tippui monen muun mallin ja kukkien kanssa seinältä kun hyllyn kiinnitys antoi periksi :D Osat odottaa edelleen uudelleen kasausta. Täytyy ehkä kaivaa ton mesen osat esille.
Hieno on. Juuri sellainen, mitä itse mieluusti väsäisin… Eli kaikki vm. -50 on liian uusia.. Olisiko maskiin onnistunut ns. "kuivasivellin"-tekniikka? Penkit ehkä ihan hitusen muovisen oloiset, pieni materiaalin tuntu olisi upea lisä. Maalausjälki näyttää hyvältä.
Kantri 19.9.2009 16:58 Vastaa lainauksella
Mila Lönnqvist kirjoitti:
Hieno on. Juuri sellainen, mitä itse mieluusti väsäisin… Eli kaikki vm. -50 on liian uusia.. Olisiko maskiin onnistunut ns. "kuivasivellin"-tekniikka? Penkit ehkä ihan hitusen muovisen oloiset, pieni materiaalin tuntu olisi upea lisä. Maalausjälki näyttää hyvältä.
Kiitos,kiitos.Maskiin ei varmaankaan olisi kuivasivellin tekniikka toiminut halutulla tavalla.Kuivasiveltimellähän haetaan koholla olevia detaljeja esiin.Tässä tuo Petri Huhtalan ehdottama,olisi ollut se mielestäni ainoa vaihtoehto.Olisin kyllä joutunut silloin tekemään niin noille kaikkille kromi osille jotta sävyt olisivat samat ja noita pikku nippeleitä tässä oli paljon.Osaksi tuo on kanssa maku asia kuinka kiiltävää pitää olla,kun tuolla Alcladilla ei tule noin peilipintaa.
Penkit,katto,peite,sama maali,matta pinta jota kuivumisen jälkeen ihan sormella kiilloitettu/kulutettu.Livenä näyttää ihan hyvältä,mutta noissa penkeissä ehkä pieni huolimattomuus moka,loppu vaiheessa jouduin vielä laittamaan kerroksen maalia ja tämän Kiilloitus/kulutus jäi puoli tiehen.Maku asioitahan nämä kiiltävyys jutut aika paljon on.
Muillekkin paljon kiitoksia palutteesta.