Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109 G-6 "Utti"

Tässäpä olisi nähtäväksi Utin museo Messerschmitt Bf-109 G-6 MT-452.

Nyt varmaan moni, joka on sen nähnyt ajattelee, etteihän se Utin Mersu ole tuon näköinen, tosiaan nykyisin
on toisen näköinen ja on "lasikopissa", mutta tämä tekemäni dioraama esittää konetta vuodelta 1979,
jolloin olin Utissa Kuljetuslentolaivueessa varusmiespalvelussa.

Astuin palvelukseen kesäkuussa -79, jolloin Mersu MT-452 ei ollut paikoillaa, muistaakseni se oli silloin kunnostettavana. Kone oli tullut takaisin syksyllä -79, jolloin olin Vekaranjärvellä AUK:sa 3kk ja loppuvuodesta Uttiin takaisin palattuani oli kone sijoitettu paikoilleen kivijalustan päälle.

Sen verran täytyy mainita, että sen nykyisen lasikopin suunnittelu oli jo käynnissä kesällä -79, koska muistan
kun alokkaina jouduimme kaivamaan jalustan ympärille pilarikuopat kopin perustuksia varten.
Muistan senkin, että edestä katsottuna oikean puoleinen nurkkatolpan kuoppa on minun kaivamani.

Referenssinä käytin itse ottamiani valokuvia kesäkuun -80 alussa, juuri ennen siviiliin, eikun reserviin pääsyä.

En ole ennen tehnyt dioraamoja, mutta tämä kelpaa omiksi tarpeiksi.
Jalaustan runkona on pala mäntylautaa, johon liimattu 2-4mm luonnonkiviä, betoni latta on 1,5mm levyä
ja ruohikko on vihreäksi maalattua sahanpurua.

Kommentit

Terve!Siisti pikkuskaalan mersu alusta on hienosti toteutettu.Siirtokuvat istuvat hyvin samoin maalaus onnistunut hienosti,toi sahanpuru ruohikko onnistunut mukavasti.Ainoo mikä vähän häiritsee on noi siiven ja rungon väliset liitokset samoin tossa toises kuvassa runkosauma näkyy vähän.Mut muuten komee:)
Hieno malli ja hieno idea, ainoa mikä hieman jäi vaivaamaan että ole maalanut koneen yläpuolen yhdellä värillä kun referenssikuvissa on kahdella harmaalla maalattu.
Paria saumaa lukuun ottamatta tosiaan ihan siistiä työtä. Ehdottomasti suurin ja häiritsevin puute on kuitenkin yläpinnan yksivärisyys. Se vie Mersun luonteesta aika lailla pois.
Reijo P 9.9.2009 19:20 Vastaa lainauksella
Michael von Bell kirjoitti:
Hieno malli ja hieno idea, ainoa mikä hieman jäi vaivaamaan että ole maalanut koneen yläpuolen yhdellä värillä kun referenssikuvissa on kahdella harmaalla maalattu.
Kyllä se oli kokonaan yksivärinen niin vahva mielikuva minulla on. Koneen pellit olivat melkoisen muhkuraiset ja valo taittuu niistä eri tavoin, esim ottamassani valokuvassa näkyy kyljessä ohjaamon kohdalla iso ryppyinen kohta. Tummenpi kohta MT-452 tunnuksen ja hakaristin alla tulee puun varjosta, joka näkyy myös jalustassa ja nurmikossa.

Myös siiven yläpuolet oli mielestäni yksiväriset ilman sirpale kuviointia, siitä en voi olla täysin varma kun ei tullut silloin otettua kuvia siiven yläpuolelta, eli muistikin voi pettää kun aikaakin on jo kulunut lähes 30 vuotta.

Hakaristitkin oli vähän sekalaista seurakuntaa, kun kyljissä oli hieman harmaa pohjaiset ja siivissa valkopohjaiset tunnukset. Minulla ei ollut tuollaisia vaaleanharmaa pohjaisia, joten laitoin kaikki valkopohjalla.

Tv: Reijo
Tämän koneen historiaa en ole mistään lukenut,mutta siistiä rakentelua ja mainio alusta.
TR 9.9.2009 22:49 Vastaa lainauksella
Vuonna 1976 kone on kunnostettu ja maalattu kahdella harmaalla. Alla olevan linkin kuva on SIH kirjan takasivulta. Minulla on myös pari kuvaa koneesta vuodelta 1978 joissa näkyy kahden harmaan väritys. Myös siivissä. Skannerin puutteessa en saa niitä dioista tänne kopioitua

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/05/80/99/058099.jpg[/img]
Reijo P 10.9.2009 11:56 Vastaa lainauksella
TR kirjoitti:
Vuonna 1976 kone on kunnostettu ja maalattu kahdella harmaalla. Alla olevan linkin kuva on SIH kirjan takasivulta. Minulla on myös pari kuvaa koneesta vuodelta 1978 joissa näkyy kahden harmaan väritys. Myös siivissä. Skannerin puutteessa en saa niitä dioista tänne kopioitua

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/05/80/99/058099.jpg[/img]
Moi,

Tämän Mersun museohistoria käy mielenkiintoisesksi.

Tuo laittamasi kuva vuodelta -76, jonka ulkonäkö ei vastaa samaa kuin ottamani kuvat vuonna -80. Kyljen laikukkuus on selvästi kahdella eri sävyn harmaalla maalattu ja kuviot selväpiirteiset.

Harmi ettei minulla ole suoraan tämän puolen kyljestä otettua kuvaa, koska aurinko paistoi silloin suoraan edestä, jolloin kuva ei olisi mahdollisesti onnistunut, joten jätin ottamatta (se oli sitä filmi aikaa kun joka kuva maksoi vaikkei kuva onnistunut). Minulla on vain yksi talvella -79 otettu kuva etuviistosta, josta näkee hieman sitä vasenta kylkeä.

Kuvia vertaamalla löytyy eroja, joista selvin on sivuperäsimen väri, joka oli vuonna -79/80 musta, lisäksi huomasin että mootorin suojapellissä pakoputken alla "avattava varovasti" tekstin vieressä harmaalla maalattu alue, jota omassa kuvassani on kokonaan vaaleansininen. Ilman puhdistimen maaliraja on erillailla maalattu, näyttäisi myös potkurin keltainen huomioväri puuttuvan, tosin kuvassa salamavalon heijastuma osittain potkurin kohdalla. Nämä erot pystyn havaitsemaan tältä puolelta konetta omaan kuvaan vertaamalla.

Kone oli tosiaan kunnostuksessa kesällä -79, jonka mainitsin jo tuossa kuvatekstissä.
Minulla on myös alokasryhmäkuva toukokuu -79, joka perinteen mukaan otettiin Mersun edessä, mutta kuvassa näkyy taustalla pelkkä jalusta, joten kone oli "siellä jossakin".

Olisikohan se vuoden -76 maalaus jotenkin epäonnistunut ja ruvennut rapistumaan ennen aikojaan,
kun muutaman vuoden päästä on pitänyt kunnostaa uudelleen. Lasi "vitriini" on valmistunut 1982, joka myös
voi viitata ennenaikaiseen rapistumiseen, joten kone on tarvinnut parempaa suojaa.

MT-452 oli tullut Uttiin vuonna 1970 MT-507 tilalle, joka ollut paikalla vuodesta 1953 alkaen.
Minulla on myös postikortti, jossa MT-507 on samalla jalustalla. Se oli maalattu myös yksiväri harmaaksi.
Potkurin spinneri on punainen ja konessa ei ole ollut keltaisia omakonetunnuksia, eli oli vieläkin karummin maalattu.

Tv: Reijo
TR 10.9.2009 15:27 Vastaa lainauksella
Sainpas kuitenkin skannattua. Nämä kuvat ovat vuodelta 1978.

www.pienoismallit.net/profiilit/1107/kuvat/kuvapankki/kuva_58109/

www.pienoismallit.net/profiilit/1107/kuvat/kuvapankki/kuva_58108/

Jotain on siis tapahtunut näiden kuvien jälkeen
Aihe on hyvä eikä mallissakaan suurempia puutteita ole. Kyllä se tuli nähtyä useat kerrat ilman vitriiniäkin muttei pysty muistamaan maalausta. Jos pilkkua viilataan niin kittaa nuo renkaitten urat piiloon. Utin koneessa on sileän näköiset renkaat:) Hyvä malli!
TR 10.9.2009 16:06 Vastaa lainauksella
Jos jollain on Laukkasen MIG-21 kirja niin sivulla 30 on MT-452 kuva syyskuulta 1981
Reijo P 10.9.2009 16:24 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Jos pilkkua viilataan niin kittaa nuo renkaitten urat piiloon. Utin koneessa on sileän näköiset renkaat:) Hyvä malli!
Moi,
Juu huomasin jo rakentaessa, että Hasegawan mersussa on kuviorenkaat ja esikuvassa sileät, mutta en pitänyt sitä kovin suurena virheenä itselleni ja muutenkin malli ei ole viimosenpäälle tehty, kun tämä on vielä minun lyhyen malli harrastuksen alkutaipaleelta eli tämän vuoden keväältä. Voihan ne joskus laittaa oikeanlaisiksi "nahka kaljuiksi" :)

Kiitokset TR:le uusista kuvista.

Edit: Laitoin omaan kuvapankkiin kuvan koneen etupuolelta otettuna.
www.pienoismallit.net/profiilit/2516/kuvat/kuvapankki/kuva_58117/

TV: Reijo
Reijo P 10.9.2009 19:48 Vastaa lainauksella
Lainasin kirjastosta Laukkasen MIG-21 kirjan. Kyllä siinä tosiaan on kahdella harmaalla maalattu kuvio, tosin sävyero on melko pieni, joka ei minun kuvissani erotu niin selvästi kuin kirjan kuvassa, kuitenkin kuviointi on samanlainen myös minun kuvissa kun tarkemmin katsoo.

Suurensin oman kuvani kuvankäsittelyohjelmalla suureksi, niin huomasin samalla, että sivuperäsin onkin n. 15-20 astetta vinossa, jolloin se jääkin varjoon ja näyttää siten kuvassa mustalta, Mig 21 kirjassa se on myös harmaa. Malli menee nyt pieneen peräsimen maalaus remonttiin, mutta muutoin saa olla yksi värinen harmaa.

Toisaalta taas nuo TR:n ottamassa kuvassa vuodelta -78 maalaus kuviointi ei kyllä näytä samalta.
Minulla on pari ottamaani kuvaa Utin Mersusta MT-507 vuodelta 1967. Kuvasta vaikea sanoa maalauksesta (eikä muisti yllä niin kauas), mutta spinneri oli ainakin yksivärinen eikä itärintamatunnuksia. Huomioitavaa oli se, että koneessa oli kaksi laivuetunnusta; KarLsto:n ilves ohjaamon takana ja HLeLv 33/34:n variksenpoika peräsimessä.