Pienoismallit.net

Bristol Blenheim IV

Nyt valmistui tällainen.

Valokuvauslentolaivue 48:n Blenheim BL-129, jonka tein esittämään kesän 1943 ulkonäköä.

Kone oli ollut suuremmassa perushuollossa alkuvuodesta -43. Muutamia ulkonäkö eroja huomasin vertaamalla vuoden -42 ja -43 otettuihin kuviin, esim siipien omakonetunnukset oli vuonna -42 normaalia kapeammat ja niiden rajaus oli aaltomainen (myös rakennus-sarjan maalauskaaviossa se on huomioitu, joka esittää vuotta -42) vuonna -43 ne ovat normaalit 1/6 osa säännön mukaiset, hertta ässä tunnus nokasta siirretty kylkeen potkuri linjalle ollen suuremmat (mallissani liian pienet) ja naamiomaalauksen rajat näyttävät terävämpi reunaisilta, kuin vuonna -42, joka viittaa uudelleen maalauksesta. Alapuolta ei ilmeisesti ole maalattu, kun molempien vuosien kuvissa pakokaasu vanat näyttävät samanlaisilta. Lähteenä käytin Suomen Ilmavoimien historia 10 Bristol Blenheim kirjaa.

Koneen kasasin lähes suoraan "lootasta", lisäsin kuitenkin nokkaan kamera aukon, tosin kameraa ei ohjaamossa ole (olisiko huollossa :) . Laitoin myös samanlaisen venturi putken kuin tässä kone yksilössä on ollut.

Tuli myös tehtyä yksi tekninen moka, nimittäin liimasin potkurinlavat väärään lapakulmaan, olisi pitänyt olla päinvastoin, eli tämä kone kulkee nyt takaperin. En ryhtynyt korjaamaan kun tuntuivat olevan kunnolla kiinni ja potkurin keskiö on resiini valua, joka saattaa hajota irrotettaessa, niin olkoon tuollainen.

Ai niin nyt sitten käytin ekaa kertaa paneelisaumoihin litkutusta, onnistuihan se joten kuten mutta parannettavaakin jäi. Käytin litkutukseen agryyli värejä, alapuolelle keskiharmaata ja ylös mustaa.

Sarja ei ollut kovinkaan laadukas, osien putsaamista ja sovittamista kyllä riitti varsinkin tuo nokkakappale oli hankala, mutta hiomisen ja kittaamisen jälkeen ihan ok.

Kommentit

Oikein nätin näköisen koneen olet saanut aikaan. Siististi maalattu. Millä maaleilla maalasit?
Todella nätti yleisvaikutelma ja erittäin siististi maalattu. En olis huomannut lapojen vääräpuolisuutta jos et olisi maininnut. On se hieno!
Paavo Virolainen kirjoitti:
Millä maaleilla maalasit?
Reveliä on tullut käytettyä ainakin nyt alkuun ja hyvin ovat toimineet. Isot pinnat ruiskulla ja pienet siveltimellä.
Tosi komiasti rakennettu.Maalipinta on tasainen ja maalirajat hyvät,kabiinin raamit onnistuneet hyvin.Siirtokuvat istuu hyvin ja malli näyttää muutenkin asiallisesti ja ajatuksen kanssa rakennetuksi.Säistys olis voinut olla vähän rankempi mutta hieno on näinkin;) Terv:jarno
Kaikin puolin hyvin koottu ja kauniisti maalattu kone. Olisiko ihan vähän enemmän säistämistä voinut johonkin paikkoihin tulla? Nuo väärään suuntaan työntävät potkurit ovat lähinnä kuriositeetti. Ja voithan aina sanoa, että kone oli lainassa Italian ilmavoimilla :)
Kalle kirjoitti:
Olisiko ihan vähän enemmän säistämistä voinut johonkin paikkoihin tulla?
Ehkäpä voisi olla, mutta en ole vielä niin kokenut mallari, että osaisin tehdä kaikkea niin hyvin, että koneesta tulisi luontevan näköinen vanhentamisen jälkeenkin, joten nyt alkuun teen niitä varovasti, ettei hyvä perustyö, joka alkaa pikkuhiljaa olla "hanskassa", mene pahasti överiksi. Aika näyttää miten tässä harrastuksessa vielä kehittyy.

Tv: Reijo
Tosi nätti Blennu.Kamera-aukon lisäys oli hieno oivallus.