Pienoismallit.net

Nelonen

Italerin malli, jonka kolmantena tuotoksena tein.Aikaa tästä on kulunut noin vuosi. Tässä ollaan vielä pallo hukassa vuodenkin päästä tämän valmistumisesta, mutta ajattelin, että: "Kyllä kehtaa"
Kasaamisessa "pari" virhettä, jotka tarkkanäköisimmät huomaavat.
Revell, Maston, Tamiya pintajälkenä.

Kommentit

Hienon tankin olet rakentanut.Säistys on hyvin toteutettu samoin maalipinta ja rakennusjälki,enpä löytä mainittavia puutteita.Ainoastaan telasto on vähän orvon oloinen.Mutta kaikinpuolin onnistunu ja toimiva kokonaisuus;)
Komea nelonen!
Jonne 30.8.2009 21:36 Vastaa lainauksella
Hieno vaunu on kyllä,metallinen olemus huokuu kuten pitää.
Tämä nelonen on itselläkin hankintalistalla heti ykkösenä, sillä olihan se saksan "työhevonen" ja paras "perusmalli". Hienoa työtä!
Hyvin tehty malli ja kuvat on onnistuneet myös(matala kuvakulma esim.) Kysymys: onko kyseessä F, vai joku muu Mk IV? F-malli taisi olla ensimmäinen ns.pitkällä putkella varustettu nelonen? Tulijarru näyttää jotenkin oudolta. Siittäi huolimatta, hyvät pisteet!!
Moikka,
vanha Italeri tosiaan, lienee G-versio suujarrusta päätellen. Alkaa jo Italerissa näkyä mallin vanhuus.
Hm, miten Rommel varsinaisesti liittyy harmaaseen IV:een ;) Afrikassahan ne olivat enemmänkin hiekanvärisiä.
Kivasti kasattu mutta maalipinta kiiltelee paikoin turhan paljon. Useista kohdista osien saumat putsaamatta.
Perussiisti/likainen. Tuo Rommel viittaus häiritsee.
Telojen painotus pielessä ja kulupinnat "likaiset"
T.L. 31.8.2009 09:23 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista. Rommel- viittaus poistettu.
Laatikossa oli kaksi vaihtoehtoa, joko pitkällä tai lyhyellä putkella (G1/G2).
Lyhytputkinen oli F1, F2 taas yksinkertaisella suujarrulla(pyöreä) ja G tuplasuujarrulla. Tietty taisi F2:siakin tulla tuplasuujarrulla. G:ssä ei enää ollut tornin kyljissä kurkistusluukkuja?
En varsinaisesti ole panssarimallari, mutta kyllä tuo nyt ainakin minun silmääni miellyttää suuresti. Tuo matala kuvakulma on myös mielenkiintoinen, on helppo kuvitella joku jalkaväen solttu poteroonsa hikoilemaan tuohon kameramiehen paikalle.

Rommelista sen verran, että kyllähän hän toimi komentajana myös Normandiassa ennen kuin sai "neuvon" tehdä itsemurha paljastuttuaan osalliseksi Hitlerin vastaiseen salaliittoon heinäkuussa 1944.
Tankki näyttää erittäin hienolta,onko maalauskaavio vai kulumia siellä täällä,mutta hyvin onnistunut.Olisi kiva nähdä tämä tummemman sävyisissä kuvissa myös,voi olla et osa väreistä hukkuu nyt melko vaaleasävyisiin kuviin,mutta hyvin näistäkin pystyy arvostelemaan ja makuasia.Kuten edellä,kuvakulmat ovat niinkuin pitääkin,eikun seuraavaa kehiin.
Vähän off-topic mutta Rommel ei ehtinyt sotatoimiin Normandiassa eikä tämä vaunu sellaisenaan sovi sinne: väärä väritys, yksilö ja zimmerit puuttuu. SE siitä:)
Kuvien kuvakulma on mainio mutta kirkas valo polttaa yksityiskohdat ja likakin näyttää maalilta.
Epäilin kyllä itsekin tuon värityksen soveltumista Normandiaan, mutta kun en panssarimallari ole, niin tarkempaa tietoa minulla ei ollut. Kiitos valistavasta kommentista.
T.L. 31.8.2009 21:23 Vastaa lainauksella
Nikoaspo kirjoitti:
Lyhytputkinen oli F1, F2 taas yksinkertaisella suujarrulla(pyöreä) ja G tuplasuujarrulla. Tietty taisi F2:siakin tulla tuplasuujarrulla. G:ssä ei enää ollut tornin kyljissä kurkistusluukkuja?
Oikeassa olet, muisti teki tepposet… Heitin laatikon jo aikoja sitten pois, mutta F1/F2 oli rakennusmahdollisuudet.
Teemu Lax 31.8.2009 21:24 Vastaa lainauksella
Voi kun allekirjoittaneen kolmas malli olisi näyttänyt edes lähes yhtä hyvältä. Kyllä se siitä kehittyy, uutta pöydälle vaan…
Tupe 31.8.2009 21:41 Vastaa lainauksella
Kivan pölyinen yleisilme ja muutenkin siistiä rakennusjälkeä. Kyllähän näin komeaa "kolmosta" kelpaa esitellä, huomaa myös että kehitystä on tapahtunut.

Telat ovat turhan siistissä kunnossa vaunun yleisilmeeseen nähden, vai näyttääkö vaan?

Enemmän kuitenkin hyvää kuin huonoa.
T.L. 31.8.2009 21:58 Vastaa lainauksella
Ylivalottuneista kuvista otan opikseni, kuten Tomi KV-1 arvostelussaan sanoi. Kuvat ovat vaan otettu samana aurinkoisena päivänä. Toki kirkkaus latistaa kuvien luonnetta ja vääristää alkuperäisiä värejä.
Mutta, uutta on putkessa, kunhan noilta vaipoilta ehtii harrastuksen pariin… ;)
(Siis toivottavasti ei siellä putkessa…;)…)
T.L. 31.8.2009 23:26 Vastaa lainauksella
Teemu Lax kirjoitti:
Voi kun allekirjoittaneen kolmas malli olisi näyttänyt edes lähes yhtä hyvältä. Kyllä se siitä kehittyy, uutta pöydälle vaan…
Just, tässä on kyse oppimishalusta/kunnianhimosta. Ikäni myötä on tullut mahdollisuus ostaa kaikkea "kivaa"…
Perustaidot silti hakusessa…:(
Siksi, kysyn ja toivon opastusta matkallani mallauksen maailmaan…
Ikä on yli neljäkymmentä, mutta… Näitä tehnyt vasta reilun
vuoden…
Terve. Kattelin nuita teloja tässä tankissasi, oli huomautettu et tasapainotus pielessä.Ja letkutelat kyseessä, itte hion noi telojen pinnat mihin laitan liimaa niin hiekkapaperilla(80-120) ja lämpimässä vedessä liottelen ja et sinkuu hieman.Ja kuivaus ja sitten laitoin tommosta kaksikomponentti liimaa ja telat asentoon mihin haluaa ja näyttää realistisilta, tein tuet ja annoin kuivua hyvin ja onnistui.Korjasin noi jagdpanzerin telat samalla lailla ja hyvin pysyy:) aattelin vain heittää vinkin.Terv:jarno