Pienoismallit.net

Ryan PT 20

Ryan aeronautical companyn valmistama Ryan PT 20 teki ensi lentonsa vuonna 1934.
Konetta valmistettiin kaikkiaan 1568kpl eri versioina.Konetta myytiin paljon lentokouluille ja mm kiinalle yksipaikkaisena versiona joka oli varustettu konekiväärein.suurin tilaaja oli kuitenkin yhdysvaltojen ilmavoimat jossa kone palveli aina toisen maailmansodan loppuun asti harjoitus koneena.
Malli itsessään oli ihan positiivinen kasaamis kokemus ilmeisen vanhaan ikäänsä nähden 60lukua.
Kittiä ei tarvinnut ja vain moottori koulinki vaati muokkaamista jotta sen sai sovittettua runkoon.
Ohjaamon tuulilasit oli molemmat valmiiksi keskeltä halki ja heitetty laatikon pohjalle ilman valurunkoa ja suojamuovia miinus siitä.
Osia sarjassa ei ollut kun reilu parikymmentä joten se oli kohtuu nopea ja hauska kasattava.
Ohjaamoon osia ei ollut sarjaan tehty ollenkaan joten ne joutui itse tekemään, kuvia koneesta löytyy kuitenkin kiitettävästi joten se ei ollut ongelma,vaikka en toimistoon mitään huippu detalointia tehnytkään.
Mallin runko on maalattu ruiskulla alcladin polished aluminiumilla,siivet humbrollin 69 keltaisella ja loput tamiyan ja life colorin akryyleillä.Vaijerit on 0.20 pilkki siimaa.
Siis kaiken kaikkiaan ihan sympaattinen vanhan ajan malli jota voi suositella.

Kommentit

Siivekkeiden urien musta väri hyppää vähän silmille, mutta muuten oikein nätti kone. 30-luvun lentokoneissa on nostalgiaa, art decoa ja ripaus glamouria :)
Tero Tyni 26.8.2009 23:08 Vastaa lainauksella
Oi että! On kaunis! Rakennusjälki on hyvä, maalaukset onnistuneet hyvin. Potkurissa on puun fiilis saatu hyvin esiin. Siirtokuvat istuvat hyvin pinnassa. Niin, ehkä varsin tummat saranalinjat keltaiseen siipeen verrattuna, olisikohan ruskea toiminut paremmin tai tiilenpunainen? Kaiken kaikkiaan tätä on ilo katsella.
Petri M 27.8.2009 08:03 Vastaa lainauksella
Nätti kone. Samaa mieltä tuosta siiven saranalinjasta, mutta muuten en keksi moitittavaa. (itse asiassa piti antaa puoli tähteä enemmän, mutta tuota ei näköjään pääsekään enää muuttamaan)
Nätti kone,vaikkei ihan oma suosikkikonemallini olekkaan.Varsinkin tuosta kiiltävästä alumiinipinnasta olet saanut todella hienon.Olen kokeillut kromisprayta ja siitä tahtoo helposti tulla hieman rakeinen pinta,maalin kuivuttua kokonaan.Yleensä pinta on heti maalauksen jäljiltä erittäin sileä.Hienoa nähdä myös tällainen arvokkaampi pienoismalli vanhasta sarjasta.
Hieno malli, vaika kiiltoa on mielestäni hieman liikaa- siivet näyttävät siltä, kuin ne olisi päällystetty muovikalvolla tms. Aavistuksen himmeämpi, ei missään tapauksessa matta, pinta näyttäisi mielestäni paremmalta. Rakennusjälki on hyvä- kaunis ja tasapainoinen malli.

/marko
Siivekkeiden urista olen samaa mieltä hyppää silmille kun klovni hautajaisissa,täytyy korjailla.
Konetta on vieläkin paljon lentokuntoisina joten kuvia on paljon tarjolla,niissä siivet on todella kiiltävät
ja tosiaan näyttää filmiltä päällystetyiltä tosin en tiedä miten oli -30 luvulla.
Kiitos kommenteista ja parannus ehdoituksista.
Minusta tuo kiiltävyys ei ole huono homma, en tekisi sille itse välttämättä mitään; voi veikata rauhan koneiden puhtaudesta ja kiiltävyydestä pidetyn hieman eri jöötä kuin sota-aikana, jolloin päällimmäinen prioriteetti varmasti oli että kone on huollettuna ja toimi kuin pitikin. Nuo täysin mustat saranalinjat pistävät tosiaan hiukan silmään. Muuten oikein nätti malli! Kiiltävissä pinnoissa ei moitittavaa, ja metallipinnatkin hienot, erityisen hyvä saavutus etenkin näin vanhasta mallista rakennettuna.
Ei tämä minusta liian kiiltävä ole vaikka kiilteleekin hiukan enemmän kuin Brewsterini. Tämän aikakauden jenkkikoneet olivat jokseenkin karkkimaisia, joten ei se pilaa mallin yleisilmettä.
Kaunis lentokone. Komeasti kiiltää.
Nättihän tämä on kuin sika pienenä! Hyvää ja siistiä työtä.
Petri Ola 27.8.2009 21:05 Vastaa lainauksella
Todella tyylikäs. Kuten jo muut ovat sanoneet, ainoastaan saranalinjat hyppäävät silmille. Maalipinta vaikuttaa todella hyvältä. Siipien kiillon suhteen en ole oikein varma. Kyllähän ne oikeasti saattoivat olla tosi kiltävätkin, mutta mallissa se antaa helposti hieman lelumaisen vaikutelman. Joka tapauksessa todella hyvää työtä.

Petri
Hyvän näköistä metallipintaa, mitä pohjamaalia käytit kiillotetun alumiinin alla, Alcladin omaako ?
Pohjamaalina on tosiaan alcladin oma gloss black base,mutta hommaan käy ainakin humbrolin kiiltävä musta
ja ilmeiseti akryylitkin niistä ei tosin omakohtaisia kokemuksia.
Taitaa olla Bare Metal Foilin kanssa taiteilu mennyttä aikaa. Hienosti on onnistunut, myös vaikea keltainen.
Kaunista jälkeä eteenkin tuo keltainen väri on hyvin maalattu.