Pienoismallit.net

Elco 80' Torpedo Boat PT-596

Laiva tehty tilaustyönä – itselle.

Nyt se on valmis ja kyllä se sille varatussa seinähyllyssä komealta näyttää. Neljä kuukautta tämän kimpussa vierähti. Laadultaan laiva on yksi parhaimpia malleja mitä olen tehnyt, mutta työmäärä oli kyllä valtava ja välillä meinasi loppua sen tekemisessä usko kesken. Laivasta löytyy varmaan tuhat pientä asiaa jotka olisi voinut toteuttaa paremmin, mutta itse olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Camo + kaikkien pienten tavaroiden värit ”haalittu” kokoon sieltä sun täällä (ohjeet, referenssikirja, netti) eli mallilla ei varsinaisesti ole mitään esikuvaa. Tietämykseni laivoihin on ihan messipoika tasoa. Olen kuitenkin yrittänyt saada autenttisuutta perusvärien eriasteisilla vaalennuksilla/tummennuksilla. Pintaa on myös elävöitetty harmaalla filtterillä ja harmaalla öljyväri litkulla. Jos tässä vielä joskus innostuu tekemään tuolle kaveriksi S-100 paatin, niin monen asian toteutus on huomattavasti helpompaa, kun on nyt sisäistänyt miten tämmöinen oikein kasataan.

Kuvauksessa sitten yksi vaijerin "pidike räpsähti poikki, voe kurjuude kurjuus.

Kommentit

Pakko myöntää, että onnistunut yksilö. Hyvä kokonaisuus ja figuurien kasvot näyttävät näin kaukaa katsottuna onnistuneilta.
Hyvää: laiva ja miehistö
Huonoa: ei ole mun tekemä ;-)

Kiva nähdä valmiina. Nähdäänkö tämä joskus livenä?? Pisteet puhukoot puolestaan
Siisti ja onnistunut paatti.
Nuo figut ovat ärsyttävän jäykissä asennoissa. Samoin kuin Schnellbootinkin miehistö. Hankala tehdä mitään vauhdikasta asetelmaa.
Tänkjuuverimeni
Olipaha muuten hankala kuvattava. Varmaan 30 kipaletta otettiin ja nämä 6 nippanappa julkaisu kelpoisia.
Laiva nähdään joskus livenä, kunhan onnistun jotenkin pingottaan vaijerin uusix ja piilottamaan ne kaikki likaiset,,
Figut herättää kyllä ihmetystä, koska laiva varmaankin tasokkaimpia italerin tuotoksia ja nuo figut aivan Ö-luokkaa. Skulputtajaksi ei meikäläisestä ole, joten noihin oli tyytyminen. Ilman ukkoja laiva laiva oli jotenkin valjun näköinen.
Kiitos vielä kerran komeista pisteistä - lämmittää ison urakan jälkeen.
Hattua nostan,on aivan loistava malli!
Hyvä Esa hyvä! Jo valmiiksi saaminen on saavutus. Tarkemmat arviot livenä näkemisen jälkeen mut hyvältä näyttää. Ainostaan noi ukot on tönkköjä mut se ei tekijän vika vaan Italerin.:)
AJ 24.8.2009 10:33 Vastaa lainauksella
Moi Esa,

Todella aivan loistava malli. Nuo torpedobotskit ovat todella näyttäviä malleja; lienevät myös erittäin vaikeitä tehdä. Hyvä pari Tapion loistavalle S-100:lle. Kyllä jompikumpi näistä upeista veneistä pitäisi valita viikon malliksi tai sitten molemmat; kertakaikkiaan hienoja/upeita/näyttäviä pienoismalleja!
Tattista.
Hmm livenä näkee joskus - kuljetuskammo. Livenä malli on aika muhkea pakkaus, toisaalta sieltä paljastuu aina jotain pientä sievää, joka ei aina hirveesti miellytä :-)

Mallin tekeminen oli tavallaan helppo, mutta kauhean työläs -sehän on meille plussaa. Ohjeet oli todella hyvät, osia ei tarvinnut juurikaan puhdistaa, etsi osat muuten voi oikeasti käyttää kaikkia ja niiden sijoittaminen oli helppo. Rakentamisen puolesta malli sopii myös aloittelijalle. Haasteelliseksi mallin tekee sen maalaaminen, jonka suunnttelu tulee tehdä todella tarkasti suhteessa rakentamiseen. Itsellä tässä tuli suurimmat ongelmat, koska aina sieltä vaan putkahti osaa esille joka olisi pitänyt liimata ennen maalausta.

Kun vertaan nyt omaani Tapsan vastaavaan, jonka olen myös nähnyt livenä joudun iloisena toteamaan että Tapio vie voiton :-)
Jees hyvälthän tuo näyttää! Ei mitään ihmeempää sattunut silmään, tai ehkä nuo raketinheittimien asento on vähän erikoinen. Ymmärtääkseni ne ovat joko sisäänpäin käännettyinä tai sitten ampuma-asennossa laitojen yli käännettyinä. Mutta kuten sanottu niin yleisilme ihan hyvä. Saas nähdä koska oma vastaava projekti on samassa pisteessä… :) !

t.Hessu
Tere Hessu
Heittimet pyörii vapaasti. Ne on käännetty tuommoiseen off battle asentoon.

Buid your vessel dude!
T:Esa
Yees, i can do best… ;) !

t.Hessu
Esa Heikonen kirjoitti:
Kun vertaan nyt omaani Tapsan vastaavaan, jonka olen myös nähnyt livenä joudun iloisena toteamaan että Tapio vie voiton :-)
Äläs nyt… kuka edes mun veneen aseita käyttää kun ei ole miehistöä??? Vai meinaatko että sun miehistö upottaa veneensä heti kun näkevät mun veneen, etteivät vaan joutuis ammutuiksi ;-)
Ei voi kuin ihailla hienoa botskia. Miten laivan tilaaja suhtautui malliin? vai jouduitko käymään rakentajana ja tilaajana suuria väittelyjä mallin laadusta:) :)
Kiitos. Tilaaja oli tuottajan tekoseen tyytyväinen. Välillä tuntui että rakentaja suhtautui huomattavasti kriittisemmin malliin kuin tilaaja.
Malli majailee nyt askarteluhuoneeni kunniapaikalla. Saapa nähdä tuleeko joskus tilalle vielä jotain komeempaa??