Pienoismallit.net

Morris Mini Cooper

1275S Mk.1

Ilmeisesti tamiyan yksi suosituimmista autorakennussarjoista. Olihan se itsekin siis pakko kokeilla minkälaisen näkemyksen asiasta saa. Rakentaminen aloitettu jo keväällä ja valmistuminen on edennyt hitaasti monen muun projektin ohella. Nyt viimeisen sysäyksen antoi Lahden näyttely, kerrankin sain jo hyvissä ajoin jotain valmiiksi. Kori maalattu jollain humbrolin todella vanhalla maalilla, joka löytyi varaston pohjilta. Lakattu autolakalla

Kommentit

Todella nätti malli, itselläkin on ollut aikeena ostaa tuo ja koota + maalata. Kromi on kyllä hieman liian väritöntä, pienen kevyen mustan väripesun. Vanteet kyllä saisivat olla kirkkaammat vai minulla huijaako kuva vai silmät
itselläkin on tällänen morris mini, mut se on ralli versiona ja oon tehny siitä dioraaman koska se vähä epäonnistui, mut viis siitä tuo on mun mielestä täydellinen!
Onpa nätti! Mullakin on vastaavia laatikoissaan 2 kpl, enkä ole niitä vielä aloittanut. Taidankin joutua tekemään niistä jotain alkuperäisestä poikkeavaa, kun näin siistiin lopputulokseen kuin Häpä on omassa Minissään päässyt, en taida kyetä =)
Moottorista erityiskehu! Siellä taitaa olla kaikki, mitä sinne kuuluukin?
Kone oli tässä tapauksessa mielenkiintoinen tehdä kun oli netti pullollaan lähdemateriaalia. johdotuksissa käytin pääsääntöisesti täältä löytyvää miniä
Heps! Komee on mini konehuone on hienosti viimeistelty samoin sisusta.Maalipinta on onnistunut hyvin vanhasta maalista huolimatta,ehkä pieni säistys olis paikallaan mut menee näinkin.Taitaa olla jotain seitkytluvun alun mini koska ikkunat ei ole sellaiset kioskiluukku malliset ja takavalot on isot.Itselläki oli mini vm65 hauska ja mukava kesäauto, mun autossa oli 1300 gt austin metron kone ja orkkis cooper minin kansi kahdella su kaasarilla myönnän olen katunut myytyäni auton;)
Vuosimallista en tiiä, mut rakennussarjan valmistusvuosi oli 1983. Konehuonetta ja vanteita on jonkun verran kuivaharjailtu metallisemman fiiliksen aikaansaamiseksi. myös pohjaan on tehty joitakin harjauksia, lähinnä harjoittelu mielessä tulevia malleja varten. Mutta itse kori oli tarkoitus tehdä "näyttelykiiltoon".
jarno törmänen kirjoitti:
Taitaa olla jotain seitkytluvun alun mini koska ikkunat ei ole sellaiset kioskiluukku malliset ja takavalot on isot.
Tarkoitatko kioskiluukuilla sivulle vedettäessä aukeavia ikkunoita? Tässä mallissa on sellaiset ,kuten oli myös 1965 mallin oikeassa autossa.
Mielestäni takavalot kuvaavat myös vanhempaa mallia olevia valoja,eli pieniä.
Jeps tarkotin! kun katsoo oikein tarkkaan niin kyl tossa sivulasissa näkyy sauma.Noi valot viittais uudempaan mut voihan se hämätä vähän:)
Oikein on siisti Mini. Parilla pikku parannuksella olis olli vieläkin parempi, eli kromiosia olisin kevyesti litkuttanut mustalla. Nyt erityisesti maski näyttää hieman elottomalta. Sitten nuo takavalot, jotka ovat kyllä muuten ihan realistisen näköiset ja siististi maalatut, mutta itse olisin laittanut tuonne takapuolelle palan foilia tai maalannut vaikka hopealla. Nyt sieltä paistaa korin vihreäväri ikävästi läpi. Vaan eipä sillä itekkin osittain sössin saman asian uudemman Shelbyn kohdalla. Käyppä tsekkaan pakkivalot :D Kumma että kukaan ei ole huomauttanut, itellä kyllä häirittee!
kromiosat on tässä mallissa tarkoituksella tehty "suoraan paketista" koska meinasin että en osaa tehdä niitä paremmiksi. esim ferrari 599 fioranossa litkutin osat ja mielestäni sen tyylinen ratkaisu sopi siihen malliin, mutta ei tähän. tule katsomaan lahden näyttelyyn livenä ja kerro sitten mielipide :) takavalot oli alunperin kirkkaat ja oikeastaan ensimmästä kertaa käytin tamiyan clear värejä ja mielstäni ne ovat parasta mitä tähän tarkoitukseen voi olla! kromi, no joo ehkä jossai muussa mallissa, tässä ei oikein mahtunut… tulevissa malleissa oon käyttänyt :)
todella hieno kokonaisuus, myös hienosti viimistelty sisusta.
maalipinta on hyvä ja johdotus on asiallinen tosiaan nuo kromiosat kaipaa maalipesua
ei mikään upea väri-yhdistelmä
Juho Mäkirinne kirjoitti:
ei mikään upea
jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseen ja se täytyykin ilmaista, mutta silloin se pitää myös osata perustella. tällaisenaan tuo kommentti on ns. nollakommentti ja täysin turha, eikä kenellekään varsinkaan mallarille hyödyllinen