Pienoismallit.net

KV-1

Model 1942

Suoraan laatikosta maalausharjoittelumalliksi. Maalit Revellin, lakat Mastonin, öljyt liuta sekalaisia ja Tamiyan Weathering set.
Sana on vapaa ;)

Kommentit

Aika hyvin olet onnistunut maalausharjoittelumallissa,niinkuin tätä kutsuit.Ehkä hieman tummempi sävyinen tausta olisi antanut vielä enemmän realistisuutta tähän,mutta seuraava tankkisi ? , ei taidakkaan olla sit enää maalausharjoittelumalli jos tällaista jälkeä teet.
Minua miellyttää juuri nämä maltillisesti säistetyt mallit. En minä ainakaan mitään moitittavaa löydä. Mitähän tuossa iskulauseessa tuo sana budet tarkoittaa kun sanakirjatkaan ei sitä tiennyt. Minkä voittoahan tuossa julistetaan:)
Juhani 20.8.2009 20:47 Vastaa lainauksella
Komea vehje, huima parannus edelliseen. Oliko laatikossa noin hienot telatkin? Paikoitellen jäi epäselväksi onko siinä pölyä vai ruostetta vai molempia, mutta niin voinee olla aidossakin tankissa.
T.L. 20.8.2009 20:59 Vastaa lainauksella
Juhani kirjoitti:
Komea vehje, huima parannus edelliseen. Oliko laatikossa noin hienot telatkin? Paikoitellen jäi epäselväksi onko siinä pölyä vai ruostetta vai molempia, mutta niin voinee olla aidossakin tankissa.
Kaikkihan ne tuolta laatikosta tuli… Ruosteet ja pölyt, loput tekijän käsissä…;)
Auringonvalo on väriltään ihan hyvää kuvaamiseen, mutta suora auringonvalo latistaa kuvien värimaailmaan ja sen myötä mallista saatavaa fiilistä hieman salamavalon tavoin. Kannattaa käyttää auringon ja mallin välissä jotakin suodattavaa pintaa kuten valkoista paperia tai kangasta taikka heijastaa valoa valkoisten tai vaikkapa alumiinifoliolla vuorattujen pintojen kautta, jotta varjoista ei tule liian tummia ja jyrkkiä. Nämä kuvat taitavat muutenkin olla tosin hieman ylivalottuneita.

Suora auringonvalo on kyllä monesti hyvä, jos yritetään esimerkiksi upottaa malli osaksi luonnollista maisemaa, mutta tässä tapauksessa se ei tietenkään ole tarkoituksenakaan, kun taustanakin on valkoinen aaltopahvi tms. Eihän tämä toki valokuvauskilpailu ole, mutta kun kuvat ovat ainoa tapa yrittää mallia arvioida, niin väkisinkin sillä on aina vaikutusta.

Itse malli näyttää hyvältä ja kehittymistä on tosiaan tapahtunut Sotkaan nähden. Lähikuvia jäin kaipaamaan, mutta se mitä näiden kuvien perusteella pystyn sanomaan, niin perusjutut ovat hanskassa ja rakennusjälki ja maalipinta näyttävät teknisesti hyviltä. Jonkinlaista epäjohdonmukaisuutta olen tosin havaitsevinani mallin vanhentamisessa ja säistämissä, sillä tästä tulee hieman sellainen fiilis, että on mietitty lähinnä, että mitä tekniikoita ja aineita käytetään, eikä niinkään, että mikä jäljet on aiheuttanut. Useissa kohdin nimittän huomaa, että pinta on likaantunut, mutta on aika vaikea yrittää sanoa kuvaako se pölyä, öljyä, ruostetta vai mahdollisesti jotain muuta likaa. Tämän vuoksi se ei näytä oikein realistiselta. Lisäksi vaunun alarunko on todella siisti ja pölytön, kun taas johtajan luukku on nähdäkseni pölyisin kohta koko vaunussa. Ei vaikuta kovin loogiselta kun ottaa huomioon, mikä sitä pölyä nostattaa, että sitä vaunun päällekin asti voi nousta.

Mallia säistättäessä ja vanhentaessa onkin hyvä miettiä jonkinlaista taustatarinaa. Tästä tarinasta ei ole tarpeen tulla maailmankirjallisuuden klassikko, eikä sitä välttämättä tarvitse edes kirjoittaa ylös. Riittää, kunhan selvittää itselleen muutamia seikkoja, joiden perusteella voi laatia mielessään johdonmukaisen etenemissuunnitelman.

Tarina voi esimerkiksi vain vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten kuinka kauan esikuva on ollut käytössä? Millaisessa käytössä se on ollut? Millaisessa maastossa se on liikkunut? Millaisten sääolosuhteiden armoille se on paitsi koko käyttöikänänsä niin erityisesti viime aikoina joutunut? Miten sen päälle kiivetään, ja mitkä kohdat joutuvat kulutukselle joko miehistön tai olosuhteiden toimesta jne jne… Ja erityisesti kannattaa miettiä, missä vaiheessa mitäkin on tapahtunut ja mahdollisesti kuinka usein.

Tämän jälkeen voi sitten miettiä, millä tekniikoilla ja välineillä noita efektejä voi alkaa tehdä ja missä järjestyksessä. Näin on helpompi välttää "kokeilempa nyt vähän kaikkea" -ansaa, vaikka se harjoitusmallissa voi kyllä ihan hauskaa ja asiansa ajavaa ollakin.

Mielenkiinnolla odotan seuraavia projektejasi. :)
Jatkoksi Tomiin kommenttiin.

Ainakin minulla auttaa, Kun tekeleen istuttaa alustaan - luonnolliseen ympäristöön. Siinä saa jotenkin paremman kuvan siitä mikä on mallia sotkenut ja mistä se on sotkeutunut.
AJ 21.8.2009 13:46 Vastaa lainauksella
Moi Tero,

Hieno ja upea KV-1 out-of-the box, realistisen näköinen.
T.L. 25.8.2009 22:47 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Minkä voittoahan tuossa julistetaan:)
Teksti lienee suomeksi:"Voitto tulee olemaan 3A:n"
Eipä tuohon Tomin varsin "tyhjentävään" kommentointiin ole juuri lisättävää.. :) ! Ja samoin näkee että sotkasta on harpattu hyvin eteenpäin!! Näin se homma etenee.. :) !! Mitä tulee tuohon 3A:n( Za ), se on jonkin sorttinen sikäläinen kieliopillinen etuliite jota käytetään vaikkapa "Za Stalina" tai "Za SSSR" tyyliin. Nuo esimerkit kylläkin olivat translitteroitu englanniksi. Suomeksi ne olisivat "Stalinin puolesta" ja "Neuvostoliiton puolesta"

t.Hessu
Hieno tankki ja nätisti rakennettu.Säistys on mun mielestä sopiva, telat on raskaat ja aidonoloiset.Komia.
Riku Toppi 30.10.2009 11:47 Vastaa lainauksella
Heikki M Jäntti kirjoitti:
Mitä tulee tuohon 3A:n( Za ), se on jonkin sorttinen sikäläinen kieliopillinen etuliite jota käytetään vaikkapa "Za Stalina" tai "Za SSSR" tyyliin.
Za tarkoittaa "puolesta", eli Za Stalina= Stalinin puolesta ja Za SSSR= Neuvostoliiton puolesta
Riku Toppi 30.10.2009 11:49 Vastaa lainauksella
Eli tuo slogani on varmaan "Tulevan voiton puolesta" mutta en ole varma
T.L. 30.10.2009 23:33 Vastaa lainauksella
Riku T kirjoitti:
Eli tuo slogani on varmaan "Tulevan voiton puolesta" mutta en ole varma
Juuri sitä se tarkoittaa.
ovatko tuon tornin takana pako putket nuo putket jotka siinä on (itsehän en paljoa kv- sarjan tankeista tiedä, muuta kuin tornin muodon ja että tornin taakse on sijoitettu Degtjarev) hieno malli ja maalaus on onnistunut todella hyvin.