Pienoismallit.net

SdKfz 251/9 Ausf.D

Kun nuo uudet malliprojektini edistyvät tällähetkellä jokseenkin hitaasti, niin laitetaan esille hieman vanhempaa tuotantoa. SdKfz (Sonderkraftfahrzeug) 251 oli toisen maailmansodan aikainen saksalainen puolitelavaunu. Vaunun varsinaiset mallit (Ausf., Ausführung) olivat A–D. Monikäyttöisyydestä kertoo, että SdKfz 251:stä valmistettiin virallisesti ainakin 23 eri versiota ja niistä oli olemassa vielä muutamia variaatioita. Mallini esittämä versio SdKfz 251/9 - Schützenpanzerwagen (7.5cm KwK37) - oli varustettu 75 mm L/24-tykillä, ja sai siitä lempinimensä "Stummel" ("tynkä"). Mallisarja on Tamiyan perushyvä sarja maustettuna Eduardin etseillä ja Friumodelin teloilla. Tämä oli reilu viisi vuotta sitten valmistuessaan ensimmäisiä kynäruiskulla maalaamiani malleja ja myöskin säistäminen oli tuolloin itselleni aika uusi juttu (ei sinällään etteikö molemmissa nykyäänkin riittäisi opittavaa). Lieneekö ollut aloittelijan tuuria kun lopputulos on omaan silmääni yllättävänkin toimiva. Maaleina käytetty Humbrolin enameleita ja pinnassa myös jonkin verran Migin pigmenttejä.

Kommentit

Näyttää hyvältä minunkin mielestäni. Antennin sijoittelu vain on oudohko. Oliko se Stummeleissa tuolla puolella tykin takia tms?
T.L. 20.8.2009 18:09 Vastaa lainauksella
Itsellä työn alla 251/3 Ausf D. Tuskin näkee päivänvaloa, joten etsiosia saatavilla.Plus nuo ase valurangat. Kyse on Afv clubin sarjasta af35s47.
Eli antennia yms…
Mallista kommentoin:Kasattu komeasti, maalipinta hieno. Säistys ei överiksi…Telat ehkä liian "mustat", mutta kuitenkin:Pisteet mallille…
Jorma Kim kirjoitti:
Näyttää hyvältä minunkin mielestäni. Antennin sijoittelu vain on oudohko. Oliko se Stummeleissa tuolla puolella tykin takia tms?
Juu, ymmärtääkseni tuossa 251/9 versiossa radio oli siirretty tilasyistä vasemmalle sivustalle, ja antenni sitten myöskin.