Pienoismallit.net

Mi-8T

Neuvostoliittolainen kuljetushelikopteri

Neuvostoliittolainen Mi-8 kuljetushelikopteri jostain tarkemmin määrittelemättömästä lentorykmentistä. "Suoraan laatikosta" -periaatteella tämän rakensin, joten mitään lisukkeita kopterista ei löydy.

Kommentit

Jonne 16.8.2009 20:12 Vastaa lainauksella
Näyttävä kopteri vaikka en olekkaan näihin perehtynyt. Kokoaminen ainakin itelle passaa silmään eikä maaleissakaan mitään vikaa ole. Hyvät pisteet tulee :) Eikös nämä vehkeet ole jotain aivan järkyttävän kokoisia? Vai olenko väärässä. Paljonko tuli lentovehkeelle mittaa 1/72 mallissa?
mtek 16.8.2009 20:20 Vastaa lainauksella
Runko on luonnossa n. 18 m joten 1/72 mittakaavassa se tekee n. 25 senttiä. Itse koe malleissa harmoonisen värityksen tärkeämpänä kuin pikku nippeleiden lisäyksen. Tässä mielestäni maalaus onnistui melko ok, eli mikään yksityiskohta ei liikaa pistä silmään.
PhantomII 16.8.2009 20:30 Vastaa lainauksella
Hieno peli. Vanhennettukin minun makuuni oikein kivasti. Aiheesta olen tänne jonnekin kirjoitellutkin, mutta olen mtekin kanssa samoilla linjoilla mallien tekemisen suhteen. Tärkeintä mielestäni on se miltä malli näyttää valmiina, ei neuroottinen namiskuukkelien lisäily tms. Tosin niitäkin saa olla, makuja onneksi on monia, mutta vähemmälläkin pääsee hyvää lopputulokseen. Kuten ylläolevista kuvista hyvin käy selville.
Eihän Mi-8 1/72 skaalassa mitenkään valtaisa ole. Siis jos vertaa johonkin Hornetin kokoluokkaa olevin häätäjiin.
mtek 16.8.2009 20:46 Vastaa lainauksella
Kalle Rantanen kirjoitti:
Eihän Mi-8 1/72 skaalassa mitenkään valtaisa ole. Siis jos vertaa johonkin Hornetin kokoluokkaa olevin häätäjiin.
Roottori juuri sopivan kokoinen niin ettei vitriinin ovi mahdu kunnolla kiinni ;(
Hieno kopteri pienen mittakaavan malliksi.
Hyvän näköinen malli. Kelpais minullekkin. Itellä on vastaava kone KP;n valmistamana odottamassa kasausta. Tulispa siitäkin yhtä hyvä.
mtek kirjoitti:
Roottori juuri sopivan kokoinen niin ettei vitriinin ovi mahdu kunnolla kiinni ;(
Minun vitriinikaapissani taitaa tehdä tiukkaa jo pelkän rungon kanssa. Odottamassa siis kaksi Revellin/KP:n mallia, joista on tarkoitus väsätä Rajan ja Ilmavoimien koneet.
Hyvännäköinen kopteri. Maalaus on todellakin onnistunut ja säistäminen sopivaa pieneen mittakaavaan. Kokonaisuus rokkaa.
Jonne 16.8.2009 21:18 Vastaa lainauksella
Juu ei tämä kopteri ollukkaan ihan niin iso kun oletin/sekotin. Muistelin tuota Zvezdan MI-26 Haloa joka on siis 1/72 skaalassa 55cm. Kuten jo totesinkin niin en ole kauheasti näihin koptereihin perehtynyt.