Pienoismallit.net

Passat

Nelimastoparkki

Valmis! Välillä tuntui että omakotitaloa rakennan enkä pienoismallia.

Aluksesta:
Saksalaisen Blohm & Voss-varustamon 1911 rakentama, massiivinen nelimastoparkki Passat oli kuuluisamman Pamirin sisaralus. Passat kiersi Cape Hornin 9 kertaa ennen vuotta 1914, suht kovia reissuja varmaankin
. :) 1932 laiva siirtyi suomalaisen laivanomistajan, Eriksonin haltuun ja 1951 jälleen kerran saksalaisomistukseen, jolloin alukseen asennettiin lisää puhtia tuomaan 1000 hv. varavoimakoneet.Nykyisin alus lepää museoituna Trave-joessa ja toimii messujen ym. kissanristiäisten pitopaikkana.
Aluksen pituus: 115 m. Leveys: 14,30 m. Korkeus vesirajasta isomaston huippuun 56 m.

Sarjasta:

Sarja on toistaiseksi paras osoitus "Revellismistä". Tuntui, että Revell on tehnyt Passatin sarjan painattamalla uudet siirtokuvat, ohjeet ja laatikon ja pakannut boksiin pamirin rangat. No joo, ei aluksilla kauheasti eroja ole, mutta kitisen nyt kun alkaneen AMS:n kourissa aloitin. Mesaani- ja Kryssimastoista, (kaksi taaimmaista), puuttui yhteensä 3 puomia, keskikannen mökki on suoraan Pamiria ihtiään. Hyttikannelta puuttuu konevinssit ja keulakannelta nosturi. Jos mokat esikuvaansa nähden sivuutetaan, laadullisesti sarja on varsin hyvä. Osat ovat puhtaat purseista ja muista sellaisista, mastot ovat yllättävän suorat ollakseen yhdestä osasta jokainen. Osia on melko paljon ja kummallisen hyvin ne paikoilleen loksahteli.

Rakentamisesta:

Nelisen kuukautta kai tämä otti, tosin kuukauden tauko oli välissä kun rakentaja itse oli kirurgisen korjailun kohteena. Jo alkumetreillä päätin, etten ala tekemään puuttuvia osia, vaan läjään paatin suoraan lootasta. Kuten isomman, Hellerin saman aluksen laatikkoarvostelussa mainitsen, tämän mallin tarkoitus oli tuoda Know-How:ta aluksesta, jotta aloituskynnys tuon Hellerin sarjan osalta ylittyy.
Rakensin tämän sarjan kuvaamaan passatin tämänhetkistä olotilaa museoituna. Värimallit on poimittu lukuisista valokuvista ja suht tarkasti vastaavat esikuvaansa.
Maalattu Humbrolin, Vallejon ja Revellin tuotteilla, kansiosat öljyväreillä. Takiloinnissa heitin revellin ohjeet roskikseen ja takiloin aluksen valokuvamateriaalin pohjalta. Takiloiden värit vastaavat esikuvaansa aika hyvin. Juoksevan takilan langat saivat mahonkivaha käsittelyn. Suurimman painajaisen aiheutti nuo itsetehdyt jalkapertit ja köyteraudat raakapuissa. Raakoja on 3 kertaa 6 ja jokaiseen kävelysillat solmuineen ja liimatippoineen, ei tämä selväjärkisen harrastus ole. :D

Muovivanttien puolustuspuhe: Tarkkaillessani Passatin tämänhetkistä tilaa, huomasin että väylingit, (narutikkaiden näköiset astinköydet), eivät ole köysiä vaan puuparruja ja vantit itse ovat suht jämäkkää vaijeria. Huomasin, että valmisvanteilla pääsen aika hyvin esikuvan mukaiseen tulokseen. No ok, vantteja on se 4 mastollista ja kolmessa niistä kolmessa kerroksessa, joten työmäärän vähentyminen puhui hyvin selkeää kieltään. :)
Kokkapuomin verkoksi Revell tarjosi osaa, joka ei minun geometrian tajulla mennyt mitenkään päin paikoilleen, joten korvasin verkon kankaisella valmisverkolla, liian paksua matskua nyt kun kattelee. Mut on se parempi kuin em. muovi-abomination. :)

Siinä kai sitä… omasta mielestäni parhaiten onnistunut laivani so far. Pikku tauko laivoista ja sitten aloitan tuon Hellerin samaisen aluksen huomattavasti isomman mallin.

Kommentit

hyvän näköinen, jalkaperttien jalustimet vähän viutilot mutta
hyvä kuitenkin että olet ne jaksanut väsätä.
Tässä olis seuraavaan laivaan ohjeet miten saa aika siistin näköiset jalkaköydet (PDF formaatissa) passaro.stage.thomasnet.com/Asset/yarddemo.pdf

Hyvä takila ja maalaus. Missä purjeet? No taitaa kyllä olla paremman näköinen
tämä alus ilman niitä muovisia purjeita + että siinä käy paikat hyvin ahtaiksi hyvin äkkiä kun
niitä purjeiden köysiä vetelee… varsinkin kun tuossahan on puomeja enemmän kuin laki sallii.

Ja sitten ne vantit/väylingit, eipä niitä ole mikään ilo näin pieneen laivaan väsäillä,
siinä puuhassa voi leppoisemmaltakin mieheltä palaa muuten aika äkkiä hihat.
Kirosanojakin tiedetään toisinaan lausutun oikein kovalla volyymillä kun on moiseen puuhaan ryhtynyt.
Purjeet jätin poies ensisijaisesti sen takia, että niitä ei ole oikeassakaan aluksessa tällä hetkellä. Ja ne muoviprintit oli jotenkin niin suorat ja pinkeät, ettei niistä oikein purjeiksi ollut. kiitos kapteenille linkistä, tulee tarpeeseen. Jalkapertit tosiaan viuhuu vähän sinne tänne. Niin pirun pieneksi meni niiden teko, että suoraan eivät oikein millään asettuneet.
Muovivantit hylkäsin tuon United States fregatin myötä, ja yllätyin miten kivuttomasti itsetehdyt tuli valmiiks. Oliskohan alottelijan tuuria? :D
J Akke 15.8.2009 23:51 Vastaa lainauksella
Hyvän näköisen purtilon oot saanut aikaiseksi, ottaen huomioon että laiva ei taida olla kooltaan niitä isoimpia. Maalaus ja takilointi onnistunut ihan kivasti, yhdyn kapteenin mietteisiin noissa jalkaperteissä. Ite samaa mieltä, paremman näköinen ilman muovisia purjeita.
Jos tohon ois lisänny ne muoviset purjeet ja yrittäny niihin vedellä naruja, niin ainakin itellä ois laiva ollu palasina roskiksessa alta aikayksikön, tai voimasanojen käyttö ois noussu aivan uudelle levelille, meitin huushollissa.
Tosiaan noiden jalkaperttien kanssa meinasi usko loppua, mutta omasta mielestä kuitenkin paremman näköinen niiden kanssa. Kaksi mastoa kun sain valmiiksi, totesin että parempi tehdä loppuun asti huolimatta tuosta lankojen vikuroinnista. Vedin vielä liimalla nuo jalustimet mahdollisimman suoriksi, mutta kun vänkää niin silloin vänkää. :)
ted 19.8.2009 21:23 Vastaa lainauksella
Rungosta en nyt sano paljonkaan. Pamirin ja Passatin rungoissa on tosiaan eroja, ja ovathan alukset eri kokoisetkin. Passat on yhä nähtävissä, Pamirin luokse on vähän hankalampi päästä…

Väylingeistä: surffailin hiukan pitkin nettiä, ja muodostin kuvia katsomalla käsityksen, että Passatissa on käytetty Sigynistä ja Suomen Joutsenesta tuttua tapaa: alavanteissa ne ovat joko metallitankoa kuten Joutsenessa tai puuta, kuten Sigynissä. Märssy- ja prammitangon vanteilla väylingit ovat pääosin köyttä, välissä on kuitenkin muutama puinenkin, ja sellainen saattaa ulottua barduunaan asti. Juuri saalingin ja röijeliraa'an alla vanttien väli käy niin kapeaksi, että sinne on hankala saada kengänkärkeä. Lisäksi kyse on työturvallisuudesta: prammitangon vantit eivät välttämättä ole hirveän tiukat, jos rikissä ei ole vetoa. Muutama barduunaan asti ulottuva jäykkä väylinki hillitsee vanttien liikettä kiivettäessä.

Raaoista ylämärssy, yläprammi ja röijeli liikkuvat maston etureunaa pitkin ylös ja alas. Kun seili korjataan tai irroitetaan, raaka lasketaan alas. Ks. esim. www.caphorniers.cl/rafaga/passat_b.jpg . Lisäksi röijeliraa'at näyttävät mallissasi olevan liian korkealla. Märssyjen ja saalinkien alapuolelta näyttäisi puuttuvan puttinkivantit. Se nyt tuskin kaikkien silmään pistää yhtä lailla kuin raakojen epätavallinen asema ilman purjeita, mutta tuollaisissa mastoissa kiipeilleenä jäin kaipaamaan.

Tämä malli sykähdyttää! Tekee mieli hakea lapsalvaiset farkut tuosta eteisestä ja hieroa emännän tuolinpehmusteisiin :D Odatan mielenkiinnolla isompaa versiota.
Kiitos Ted. Tuo raakojen asemointi oli tiedossa itsellänikin. Tämä malli on tehty rakennettavaksi purjeiden kanssa, siitä johtuu tuo raakojen sijoittelu. Tein kompromissin tietoisena asiasta, kun jätin purjeet pois. Meikäläisen kaltaista noviisia ei tuo epäloogisuus vielä niin pahasti häiritse. :) Tuo Hellerin iso malli on tehty suoraan kuvaamaan purjeetonta tilaa, joten siinä saa raa´at oikeisiin korkeuksiin. Nuo partuunaköysien väylingit oli myös tiedossa, mutta kun tämä sarja teki niin pieneksi kaikki asiat, oli takilassakin kompromissejä. Kuten sanottu, tällainen palaute on tosi arvokasta ajatellen tulevia rojekteja joten kiitos kaikille siitä. Tuon isomman passatin tiimoilta tulevat neuvot hyvään käyttöön.
Upea laiva. Takilointi on kyllä hienosti tehty ja laiva muutenkin huolella rakennettu, hieno tuulahdus mennyttä aikaa jolloin merimiehet oli rautaa ja laivat puuta:)
Rane 14.12.2016 14:10 Vastaa lainauksella
jarno törmänen kirjoitti:
Upea laiva. Takilointi on kyllä hienosti tehty ja laiva muutenkin huolella rakennettu, hieno tuulahdus mennyttä aikaa jolloin merimiehet oli rautaa ja laivat puuta:)
Paitsi tässä tapauksessa myös laiva oli rautaa.