Pienoismallit.net

Honda NS500 Grand Prix Racer

Vuoden 2006 FCMA Openissa eräältä myyntipöydältä ostin hetken mielenhäriössä Tamiyan vanhahkon moottoripyörän rakennussarjan, Honda NS500 Grand Prix Racerin. Kylkiäisinä tuli vielä figuuri ko. motskarilla maailmanmestaruuden vuonna 1983 voittaneesta Freddie Spenceristä. Kapine lojui lähes vuoden päivät kaapissa, kunnes silloin reilu viisivuotias jälkikasvu äkkäsi värikkäät laatikot ja vaatimalla vaati rakentamaan ne hänelle.

Eihän siinä mikään auttanut, vaan toimeen oli ryhdyttävä, ja vauhdilla. Kaikenlainen hierominen ja nysvääminen sai jäädä kun työnjohtaja pisti vauhtia hommiin. Malli on siis suoraan boksista rakennettu, ja monessa kohtaa on "oiottu", mm. maalauksia yksinkertaistamalla. Tärkeintä oli työn eteneminen, ei tarkkuus. Maaleina Tamiyan spraymaalit ja Bilteman harrastemaalit. Jokunen kohta sudittu pensselillä. Freddien figu on sudittu Tamiyan akryyleilla. Noita Tamiyan spraymaaleja täytyy kyllä kehaista. Varsinkin tällaisessa projektissa, jossa ei viikkojen kuivumisaikaa maaleille "suoda" ovat T:n sprayt pelastus. Jo seuraavana päivänä voi maalin päälle vetää teippiä rajaukseksi ilman pelkoa maalin irtoamisesta. Ja kestää pyöritellä käsissä ilman, että tuhriintuu sormenjälkiin.

Valmista tuli vajaassa parissa viikossa ja heppu oli tyytyväinen tulokseen, ja malli on jopa säilynyt ehjänä, mitä nyt jokunen osa on pitänyt liimata uudelleen liian innokkaan tarkastelukerran jäljiltä.

Kommentit

Figuureita en osaa mitenkään arvioida,mutta jos pyörästä puhutaan ja aikataulusta,melko nappisuoritus mielestäni.Ehkä istuin ei olisi niin kiiltävä minun mielestäni.Renkaat olet saanut aidon näköisiksi,kuten katteen ym, maalaus ja siirtokuvat,hienosti onnistuneet.
Kantri 12.8.2009 14:01 Vastaa lainauksella
Hyvinhän tuo näyttää onnistuneen, Freddie tuo vielä mukavasti eloa tuohon.
Onnistunut kokonaisuus. Ajopuvun polvipalat oli polvien kohdalla ja niillä haettiin tuntumaa kallistuksiin. Kuvassa ne on hieman ulkosääressä. Vieläkö vuonna 83 oli starttitapa sammutetuin moottorein? Eli työntämällä käyntiin. Jos oli, niin oli viimeisiä vuosia.
simo 12.8.2009 14:21 Vastaa lainauksella
-
Timo Rissanen kirjoitti:
Vieläkö vuonna 83 oli starttitapa sammutetuin moottorein? Eli työntämällä käyntiin. Jos oli, niin oli viimeisiä vuosia.
Muistaakseni vasta kauden -86 jälkeen tuli nykyinen starttitapa käyntiin. "Kikka" -Korhonen taisi olla aikanaan maailman paras työntöstartin tekijä (250 ja 350 kuutioiset).
Manu. E 13.8.2009 07:15 Vastaa lainauksella
Siisti kapistus. Ja todellisuudessa jo tuolloin nämä "vajaatahtiset, ei yhtään turhaa tahtia!" olivat varsinaisia helvetinkoneita, joita ajoivat varsinaiset fakiirit. Jokin satiinlakkaus voisi antaa oman säväyksensä malliin, tai mallin osiin..
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Renkaat olet saanut aidon näköisiksi.
Tästä olen hieman eri mieltä. Käsittääkseni renkaille ei ole tehty mitään, keskellä menevä röpelöinen saumakohta kannattaisi siistiä. Vaikuttaisi ulkonäköön paljon.
Pekka Muikku kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Renkaat olet saanut aidon näköisiksi.
Tästä olen hieman eri mieltä. Käsittääkseni renkaille ei ole tehty mitään, keskellä menevä röpelöinen saumakohta kannattaisi siistiä. Vaikuttaisi ulkonäköön paljon.
Eipä kai noissa kisarenkaissa kuuluisi olla saumantapaista,jos ei kuvaa jotakin kulumauraa sitten vaikka,mutta näyttävät muuten hieman ajetuilta.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
jos ei kuvaa jotakin kulumauraa sitten vaikka
Siis tämän mallin renkaissa ei keskellä mene "uraa", vaan päin vastoin näkyy repaleinen "heltta"…
Jep, helttahan noihin kumeihin jäi kun en huomannut hioa pois. Aika armottomia on valokuvat…
Eero 18.8.2009 17:52 Vastaa lainauksella
uskomattoman hieno ja aito wau!
onha noita "helttoja" aidoissakin mp kumeissa, ainakin uusissa