Pienoismallit.net

KV-2

Sirppi ja vasara ne taivahalla loistaa!

Piiiiiiitkän tauon jälkeen sain valmiiksi tämän Trumpeterin valmistaman KV-2 panssarihirviön. Telaketjuja ja muutamaa etsiosaa lukuunottamatta malli valmistui suoraan laatikosta. Muoviset telaketjut korvasin Friulin metallisilla ja moottoritilan tuuletusverkot Eduardin etsiosilla.

Malli on maalattu Tamiyan maaleilla Colour Modulation-tekniikkaa käyttäen. Suurin osa CM-efektistä hautautui härskin vanhennuksen alle, mutta on silti havaittavissa esim. tornin pinnoissa. Vanhennus on Migin tuotteiden onnistuneen sekakäytön tulos. Pigmenttejä, öljyvärejä ja washeja.

Alustan katukiveyksen rakensin MDF-levyn päälle. Jokainen katukivi on erikseen(!) veistetty, viilattu ja hiottu korkkilevystä. Urakkaa riitti, koska kivenpaloja piti tehdä 200-300 kappaletta. Kiskonpätkät tein aivan tavallisista rautanauloista. Maalauksessa käytin kynäruiskua ja Tamiyan sävyjä. Jotta pinta ei olisi niin monotonisen näköiseksi maalasin jokaisen kivenpalan erikseen vallejon akryyleillä. Pölytys ja muu vanhentaminen hoitui Migin tuotteilla. Hassua kyllä, mutta alustan tekemiseen kului tuplasti enemmän työtunteja vaunuun nähden :-D

KV-2 itsessään on melko tylsä ilmestys. Lisäämällä figuurit, lipun, erilaisia työkaluja ja aseita sain malliin lisää eloa ja näyttävyyttä. Figuurit ovat peräisin Dragonin "Soviet tank riders" paketista, työkalut PlusModelsilta, lipun ja pressut tein itse Magic Sculptista

Kommentit

T.L. 11.8.2009 00:13 Vastaa lainauksella
Telat
Metallitelat tuohon soosiin ja telapyörästön jättämät jäljet niille kuuluville paikoille.
Malli on nätisti kasattu ja maalattu… Säistys ei mennyt överiksi.
Aseen päällä istuvan äijän jalat on epärealistisessa asennossa.
Lapio on turhan likainen samoin ajovalo.
Todella komea malli, mielestänyt säistäminen onnistunut oikein hyvin!
Alusta myös oikein hieno, täytyy arvostaa näkemääsi vaivaa katukivien teossa…
Piipun päällä istuva kaveri kyllä hiukan epäluonnollisessa asennossa. Auttaisi varmaan jos saisit siirrettyä taaksepäin, niin että polvitaipeet tulisivat myös tuen päälle.
Siirrä putke päällä istuvaa miestä sentti taaksepäin. Näyttää nyt hassulta.
Muuten kyllä komea möhkäle. Säistys hyvin hanskattu tässä. Lippu hyvin tehty, mutta miksi siinä ei ole pölyä.

Annetaan tähdet koti koneelta. Täällä näkyy 10 pallukkaa.
kokonaisuutena mielettömän komia malli. Vaunu, maasto, figuurit ja yksityiskohdat ovat oiken mukavassa harmoniassa ja omaan silmääni nuo colour modulation -hommat näyttävät hyviltä.

Säistyksestä näkee, että vehje on ollut käytössä, mutta pölyn sutiminen malliin ei ole menny överiksi. Eikä ne lapio ja lamppu musta turhan likaiset ole. Ruostevalumat näyttävät upeilta!

Omat motkotukset annan myös piipun päällä istuvan kaverin jaloista ja telaketjujen jättämistä jäljistä (joita siis ei ole) Mahdollisesti korjattavissa jos siltä tuntuu..?

On se hieno.
Komia on ei voi muuta sanoa.Säistys ok samoin maalaus just sopivan likainen sekä kulunut.Ukkelit on hienosti maalattu,M40 mallin kypärät päässä vodkaa otetaan;)onkos toi ase ppsh 41.Telat on aidon oloiset.kokonaisuutena hieno ja toimiva.
Komeaa työtä. Minua ei kylläkään haittaa vaikka katukivetykseen ei jälkiä jääkään.
Jonne 11.8.2009 11:18 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno. Ainut mistä mussuttaa niin on juuri tuo ukko PUTKEN päällä, eli sitä vähän taaksepäin niinkuin jo eräät totesivat, muuten varsin näyttävä KV-2. Varsinkin omaa silmää hivelee ketjut ja pyörästö. Hyvältä näyttää!!
Ei tästä löydä valittamista tekemmälläkään, mutta jos pitäisi jostain huomauttaa niin lippu näyttää vähän lyhyeltä(?), ja aseiden puuosia voisi vielä sävyttää. Mutta älyttömän hyvin onnistuneet varjostukset ja vanhennukset.
jarno törmänen kirjoitti:
onkos toi ase ppsh 41
eips,se on DP-konekivääri katolla, alla on 41:nen.
Hyvin tehty malli, ukotki hyviä
[quote=
[/quote]
eips,se on DP-konekivääri katolla, alla on 41:nen.

[/quote] Vähän pilkun viilausta.Dp=pikakivääri;)
Aika mukavan näköinen ilmestys. Suurin ongelma lienee tankkifiguyhdistelmässä. Sotilaathan esittävät vuoden -44->aikakautta ja KV-2-vaunut eivät olleet käytössä enää edes 1942.
AJ 24.8.2009 10:18 Vastaa lainauksella
Moi Karelian,

Komppaan pitkälti edellä olevia; kokonaisuutena komea KV-2 (eikä ollenkaan tylsä ilmestys, päinvastoin poikkeuksellinen tankkimonsteri). Kokonaisuutena myös hyvä dioraamayhdistelmä figuineen, katukivetysalustoineen. Kuten Nikoaspo tuossa edellä totesi figuurit vaikuttuvat olevan 1944 varusteissa ja todellakin vuoteen 1942 mennessä KV-2:t olivat hävinneet aktiivikäytöstä rintamalla. Sinänsä figut on hyvin tehty ja sopivat hienosti kokonaisuuteen, mutta hieman eri aikakaudelta kuin tankki; en tiedä miten tuo häviävän pieni juttu arvostellaan esim. mallinäyttelyissä asiantuntijatuomareiden osalta; no joo, tämä on jo aika saivartelua, sillä kokonaisuus on joka tapauksessa kuitenkin erittäin hieno!