Pienoismallit.net

Charles W. Morgan

Valaanpyyntilaiva

Tämäntyyppisillä aluksilla esi-isämme ennenmuinoin pyydystivät valaita (eng. whale),
noita valtamerten pikku traanipalleroisia.

Valaat surmattiin harppuunoilla jotka urheat merikarhut heittivät valastusveneestä
käsipelin valaan niskaan. Vaarallista homma oli se, toisinaan joku tippui innostuksissaan veneestä.

Kun valas oli saatu tapettua ihan hyväksi niin se vedettiin laivan kupeessa
olevan paloittelulavetin kohdalle jossa se leikeltiin pienemmiksi palasiksi ja nostettiin laivaan.

Laivassa ihrat sitten keitettiin ja siitä saatiin öljyä jota tarvittiin
sen aikaisiin öljylamppuihin koska petroolia ei oltu vielä keksitty.
Luitakin otettiin talteen ja niitä käytettiin mm. hameväen korsetteihin eli kureliiveihin.

Toisinaan alusten kylkiin maalattiin valetykkiportit jotteivat merirosvoukseen
sortuvaiset henkilöt hyökkäisi laivan kimppuun anastaakseen aluksen arvokasta lastia.
Heti ensimmäisellä reissullaan alus tienasi muuten "omat pois".
Tosin reissukin kesti viitisen vuotta! Oli varmaan kiva retki se!

- Lähetääks valastaan?
- Joo mennää vaa! Tarviiks siä kumisaappait?
- Ei, heitellään veneestä vaa.

Alus on nykyään restauroitavana Connecticutissa Mystic Seaportissa ja se
onkin aikakautensa ainoa säilynyt valaanpyyntialus.
Aluksen kotarit: www.mysticseaport.org

Mallin pituus 40 sm. korkeus 30.6 sm.

Kommentit

Tekeehän täällä muutkin näitä Revellin risukasoja. :) Heti helpotti yksinäisyyden tunne. Purjeet ovat todella hienot, samoin takilointi ja yleisilme. Sanoisiko edes enää noista muovivanteista, itsellenkin tuttua kamaa. :) Vesirajan alapuolen kuluneisuus miellyttää myös silmääni. Eiköhän tämä samainen alus löydy allekirjoittaneenkin kuvakansioista ennen tämän vuoden loppua.
Näitä purjelaivoja olen kaupassakin katsellut,aika kova työ saattaa valmiiksi tällainen,paljon osia.Erityisen hienosti on purjeet onnistuneet,mikä kenties vaikein asia saada näissä näyttämään hyvältä.
Hienosti takiloitu sekä uskottavasti vanhennettukkin näyttävän näköinen kokonaisuus. Itselläni on lähes 40 rakennettua laivaa ja 50 rakentamatonta muttä tätä en ole kyllä onnistunut kohtaamaan aikoihin missään. Hienoa nähdä laivojakin täällä ja vielä purje sellaisia. Tuo aluksen keulavarras puomeineen on erittäin onnistuneen oloinen.
Hyvin onnistunut malli, siihen nähden että kyseessä on muovimalli ja muotitkin lienee aika vanhaa perua (niinkuin kaikissa muovipurjelaivasarjoissa). Vanhakantaisuus näkyy selvästi perän lähikuvassa ja melko ulkona skaalasta olevassa puusyykohoviivoituksessa. Mallari on kuitenkin onnistunut hyvin, sarjan puutteet ovat valmistajan häpeä. Hyvin onnistunut maalaustyö yleisesti ottaen.
Takilointi näyttää hienolta, jopa vacuformpurjeetkin. Muovivantit ovat tosiaan…muovivantteja ;) Köysistön ulkonäköä olisi parantanut mehiläisvahakäsittely, "karvaisuus" olisi poistunut.
Hitto kun nykytekniikalla tehtäisiin edes muutama kokonaan uusi purjelaivasarja, käyttäen hyväksi fotoetsejä ym… Mutta se lienee turha toive.
Muovimalliksi hyvin onnistunut purjelaiva. Lähikuvat vaan paljastaa liikaa karkeita yksityiskohtia. Liian tarkasti kuvattu;)
Olen aina tykännyt katsella laiva malleja nyt vielä kun näkee hienon semmoisen. Nyt myös ymmärrän kuinka työläs tuommoinen on, niin arvostaa näitä laiva tekeleitä vielä enemmän. Joo pari kuvaa ehkä turhan läheltä, mutta en anna sen häiritä komeaa kokonaisuutta. Laivan alaosan puu näyttää puulta+++ ja puoli
Esa Heikonen kirjoitti:
Laivan alaosan puu näyttää puulta+++ ja puoli
Tarkoitatko pohjaa, sen pitäisi olla kuparoitu, ts. kuparilevytetty. Ja sitä kuvaava maalaus tässä on nähdäkseni myös tehty.
Se näyttäis olevan noin kolminkertainen suurennos tuossa peräpeilikuvassa.
peräpeilin leveys on keskeltä n. 4,5 sm. Mulla on kyllä silmälasit mutta en näe
tuota Charles W. Morgan-tekstiä lukea siitä ilman suurennuslasia. Näissä pikkulaivoissa tuntuu
kaikki "kämmit" ja muut outoudet pomppaavan heti silmille kun niitä kuvaa kameralla. Selavii.
Pasi Kiiski kirjoitti:
Esa Heikonen kirjoitti:
Laivan alaosan puu näyttää puulta+++ ja puoli
Tarkoitatko pohjaa, sen pitäisi olla kuparoitu, ts. kuparilevytetty. Ja sitä kuvaava maalaus tässä on nähdäkseni myös tehty.
No just ja nolopunotus hiipii poskiin Kuva 5 ja 6 sen nyt kertoi tietenkin. Ensimmäisessä kuvassa se kyllä tässä monitorissa näyttää komealta puulta. No ei tämä pikku tarkistus minun silmissä mallin arvoa vähennä.
Kiitos korjauksesta.
No nyt on kyllä viikon malli ainesta.Todella upeasti rakennettu purjeet täysi kymppi samoin vanhennus,laivastasi huokuu tuollainen menneitten aikojen fiilis.Tatuoidut merimiehet kannella työskentelevät meri huokaa ja lokit kirskuu;) Hieno
Erittäin hienosti toteutettu, pidän erityisesti pohjan puuosien autenttisuudesta.
Kauempaa katsottuna näyttää puulta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa sen kyllä tummuneeksi kupariksi, tosin siinä on ehkä aavistus messingin kellertävyyttä kuin punertavaa kuparia. En kyllä osaa sanoa millaiseksi kupari muuttuu meriveden vaikutuksesta, hapen kanssahan se vihertyy. Joka tapauksessa oikein hyvin toteutettu.
Komeasti on muovi muuttunut puun näköiseksi - ja muutenkin kauttaaltaan hienoa työn jälkeä.
Myrsky ja mylväys! Onpa hieno malli vanhan ajan merenkyntäjästä. Näitä täällä onkin liian vähän näytillä. Se että lippu liehuu taaksepäin vaikka purjeet pullistuvat eteenpäin on vain pieni kauneusvirhe joka ottaa silmään, mutta ei vähennä yhtään arvostustani tekemääsi upeaa mallia kohtaan. Pistäpä lisääkin näitä näkyviin.
J Akke 14.8.2009 07:42 Vastaa lainauksella
Jees, erittäin hyvin onnistunut tekele, itse en noista muovilaivoista silleen välitä kun niistä on niin pirun vaikee saada aidon näköisiä, maalaustaito tai siis saada siitä aidosti vanhan näköinen ei välttämättä ole niitä helpoimpia tehtäviä, kun maalauspintaa on sen verran enemmän. Tosi hyvin onnistunut pohjan kuparointi maalaus ja jos purjeet ei erottuisi niin selvästi muovisiksi, äkki katsomalta näyttää puulaivalta. Hieno.
Hienosti tehty malli!! Ittellä 1/96 USS Coinstitution ja riggauksessa se homma vasta olikin!! Onneksi olkoon, yhden vanhan ironsiden tekijälle!!