Pienoismallit.net

Saab 35S Draken

DK-215 "Special Edition"

Kevään ja kesän hitaasti ja vaivalloisesti edennyt projekti alkaa olla valmis. Olin pitkään pohtinut mahdollisuutta rakentaa erikoismaalattu Draken vuoden 2000 kesältä. Aprikoin erilaisia mahdollisuuksia koneen selkäpuolen visenttikuvan tekemiseksi, kunnes viime syksynä löysin Kuivalaiselta sattumalta valmiit dekalit ko. yksilöön. Perustaksi projektille tuli Revellin tuore uudelleenpakkaus Hasegawan käsittääkseni ihan kelvollisesta Drakenista.

Muita lisähankintoja olivat Airesin laadukas resiiniohjaamo etsi- ja filmitilpehööreineen (ensimmäiseni!) ja Maestro Modelsin pitotputki. Jonkin verran rakentelin itse, mm. silpun- ja soihdunheittimet koneen perään ja tukitangot ohjaamon tuulilasin alle. Normaalien pikkukittailujen lisäksi paapuurin puoleinen tykki piti kitata umpeen

Kaikkiaan malli oli mukava mutta haastava projekti. Referenssejä riitti hyvin: Jyrki Laukkasen mainion kirjan lisäksi Vesa Halmeen DK-215 Walk Around osoittautui hyödylliseksi.

Maalauksen keltainen väri meni pari kertaa uusiksi, ja lopulta päädyin Mastonin Car Color –sarjan sävyyn. Sen verran homman ongelmat vaikuttivat, että vannoutunut pensselimies pyörsi periaatteensa ja hankki Badger – Sparmax -yhdistelmän jatkomaalailuja varten. Tässä projektissa käytin uutta ruiskua tosin vain muutamiin korjausmaalauksiin.

Kaikista dramaattisin vaihe oli odotetusti härän laittaminen koneen selkään. Pahimmillaan ohuen ohut siirtokuva oli yhtenä myttynä vesimaljan pohjalla ja otuksen kaikki sorkat ja häntä olivat irtipoikki. Dekalien varoitus (Warning! Only for experienced.) ei ole aivan turha. Vaikka lopputulos onkin kohtuullinen, kannustan muita vastaavaa mallia tekeviä jakamaan elukan kahtia, kuten ohjeetkin hienovaraisesti vihjaavat.

Toinen kauhunhetki koettiin ohjaamon maskausteippeja irroitettaessa. Tamiyan teippi oli falskannut ja kuomu oli lähes kauttaaltaan Mastonin tiukassa automaalissa ja sen huuruissa. Jonkinlaiseksi pelastukseksi osoittautui tälläkin palstalla vinkattu Novus kakkonen.

Litkutuksia en tehnyt muuta kuin varovaiset korostukset lasku- ja ohjainsiivekkeiden rakoihin – yläpuolella vaalean harmaalla ja alhaalla metallivärillä, kuten referenssikuvien kulumat viittasivat.

Kaikkien ongelmakohtien jälkeen olen tyytyväinen lopputulokseen – varsinkin kun siirtokuvavaiheessa malli oli todella lähellä päästä lennolle kohti kellarin seinää. Erittäin opettavainen projekti.

Model Expoa ennen hieman litkuttelin saumoja näkyviin. Antaahan se mallille kieltämättä rutkasti lisää kolmiulotteisuutta ja ilmettä. Linkin takana Stenbergin Juhan 2010 Expossa ottama kuva Drakenistani.

DK-215 Expossa

Kommentit

tosi maukas draken, minkä merkiset dekaalit tähän tulee?kun ostin laukkasen draken kirjan niin ajattelin juuri siinä erikois malli tehtâväksi.vain dekalit puuttuu.toinen olisi fouga villisian pään kanssa. mutta asiaan erittäin onnistunut draken minun mielestäni ja eroittuva tyypillissitä naamiointi malleista.
Kenen siirtokuvat? Ja onko tämä se Revellin vanha Draken vai uudelleenpaketoitu Hasegawan sarja?
Pentele kun on hieno.Pirteä maalaus js hyvin mielestäni rakennettu, siirtokuvat istuvat hyvin vaikeuksista huolimati.Kaiketi komea.
Kiitos mukavasta palautteesta.

Kyseessä on tosiaan Revellin uudelleenpakkaus Hasegavan mallista, minkä tuossä kieltämättä luettavaksi turhan pitkässä rakentamisvuodatuksessani mainitsin.

Siirtokuva-arkin löysin Kuivalaisen laareista. Ohjeiden tekstin mukaan ne on totetuttanut Anders Nowotny niminen kaveri ALPS-printterillä. Kun olin hieman tyytymätön härän asettumiseen koneen selkää, kysyin Kuivalaiselta ja tältä palstaltakin uutta satsia siirtokuvia. Valmistus on kuulema lopetettu eikä kanssamallareiltakaan löytynyt apuja. Jouduin tyytymään siihen miten kuva asettui ja nyt muutama kuukausi myöhemmin lopputulos on mielestäni ok - varsinkin kun muistelen miten riekaleina visentti oli.

t. Klaus
Onkos muuten tietoa, että jäikö tämä DK-215 näihin väreihin ja onko se jossakin museoituna?
Tally-ho 10.8.2009 10:24 Vastaa lainauksella
Onpas todella raikkaan oloinen Draken, ja erittäin siististi rakennettu ja maalattu. Onko todella niin, että maalasit pensselillä koneen keltaisen värin? Siinä tapauksessa pitää todella nostaa hattua. Keltainenhan on vaikea väri peitto-ominaisuuksiltaan kuten punainenkin. Joka tapauksessa maalaus on onnistunut erinomaisesti. Keltainen näyttää todella tasaiselta Drakenin pinnalla.

Kuvauksesi dekaalin hajoamisesta ja käpertymisestä tuo mieleen omia karmivia hetkiä isojen siirtokuvien kanssa. Vahingoista viisastuneena teen yleensä niin, että liuotan ensin siirtokuva-arkilta jonkun ylimääräisen dekaalin tarkistaakseni ovatko kuvat hauraita ja hajoavatko ne palasiin. Suuremmat (ja vanhemmat) siirtokuvat olen sivellyt Microscalen liquid decal filmillä, joka pitää tehokkaaasti siirtokuvat ehjinä. Jos kyse on ollut kookkaista kuvista olen leikannut ne useampaan osaan varmuuden vuoksi.
Raimo Leino kirjoitti:
Onkos muuten tietoa, että jäikö tämä DK-215 näihin väreihin ja onko se jossakin museoituna?
Laukkasen kirjan sanoin: "Se lensi - - viimeisen lentonsa Drakenien jäähyväistilaisuudessa 20. elokuuta 2000. Sen jälkeen se siirrettiin maakuljetuksella Halliin, jossa se murskattiin romuksi."

Todella sääli jos minulta kysytään. Olisihan siitä saanut upean museoesineen tai muistomerkin.

t. Klaus
Tally-ho kirjoitti:
Onko todella niin, että maalasit pensselillä koneen keltaisen värin? Siinä tapauksessa pitää todella nostaa hattua. Keltainenhan on vaikea väri peitto-ominaisuuksiltaan kuten punainenkin.
Parin pensselöintiyrityksen jälkeen poistin enimmät keltaisen ja spreijasin hurjan maskausoperaation jälkeen koneen yläpinnan Mastonin autovärillä lukuisina ohuina kerroksina. Hommaa hankaloitti se, että spraypullossa oli karkea suutin - ei esim. Mastonin pohjamaalipurkeista tuttua Fan spray -suutinta. Korjausmaalaukset hoidin siten, että suikutin mastonin keltaisen pullonkorkkiin, josta liruttelin sen myöhemmin hankkimani Badgerin säiliöön ruiskutusta varten.

t. Klaus
Hyvä että Draken ei päätynyt kellarin seinään, on sen verran hyvin onnistunut vaikeuksista huolimatta ja varsinkin tuo väri ja koristelu todellakin kiinnittää huomion. Kone erottuu edukseen harmaasta ja maastokuvioidusta massasta. Kiinnostavia tällaiset erikoismaalaukset, onneksi jäävät elämään edes pienoismallina.
Tally-Ho:ta säestäen, ongelmallinen keltainen väri on onnistunut hyvin.
Tuolla mustalla alapinnalla draken kelpaisi batmanillekin :)
Mikko J 10.8.2009 10:52 Vastaa lainauksella
Hieno, siisti malli erikoisesta ja mielenkiintoisesta esikuvasta. Erityispropsit dekaaleista! Siisti ulkoasu tietysti sopii tähän, mutta siitä huolimatta paneelirajoja yms olisi mielestäni voinut korostaa ronskimmin.
Kyllä on upean näköinen Draken. Erittäin tervetullutta vaihtelua näiden tusina mersujen ja brewsterien joukkoon. Lisää näitä kiitos :)
Tuosta DK-215:n maalauksesta sen verran että tuo maalaus on täysin "epävirallinen" , eli siihen ei ollut periaatteessa Ilmavoimien ylempien tahojen suostumusta. Lupaa ei edes kysytty!! Miksi näin, siksi että kun runsas kaksi vuotta aiemmin oli kysytty saako jonkin MiGin erikoismaalata, niin lupaa ei myönnetty!! No onneksi jotkin tahot Ilmavoimissa ovat olleet omatoimisia, niin onpahan meille nörttiharrastajille jotain erilaisempaa mallin esikuvaa :) !! Hieno malli!

t.Hessu
Petri Ola 10.8.2009 13:10 Vastaa lainauksella
Hieno malli hienosta koneesta! Kuomunkin pelastusoperaatio näyttää kuvista päätellen onnistuneen tosi hyvin.

Mitäs tykkäsit Airesin ohjaamosta?

Petri
En tiedä tästä koneesta mitään,näytti hienolta jo ilmavoimien juhlakirjassa.Hyvä ,että koneesi ei tehnyt muita lentoreittejä,kuin tänne galleriaan,hieno malli.
Tämän antaa. Tämä on siis myös kokeilu…kts, kehityskeskustelu.
Eemeli 10.8.2009 19:57 Vastaa lainauksella
Itse rakensin saab draken mallin ensimmäisenä mallinani. Pistän varmaan siitä kuvia lähivikkoina (päivinä).
ehkäpä hornetista maalataan erikoisjuhla kone jos ilmavoimien esikunta juntit muutta mielen ,kuten 90vuotis merkeissä mutta ei juntit muutu. kuten tigermeet siinä erikoisia koneita
Petri Ola kirjoitti:
Mitäs tykkäsit Airesin ohjaamosta?
Airesin ohjaamo oli ensimmäistä tarvikeohjaamoa kyhänneelle mukava kokemus. Itse hartsiohjaamo ja heittoistuin olivat todella siistiä valua, ei mitään ylimääräisiä rönsyjä tai kuplia. Sahaus irti valurangasta ja verrattain runsas hiominen runkoon mahduttamiseksi riittivät. Drakenin runkoakin joutui hieman Dremelillä jyrsimään, jotta sai ohjaamon sopimaan.

Etsiosat (vyöt, jalkaritilät, polkimet, peilit, jne) panivat tietysti vanhan sorminäppäryyden testiin. Ihan kohtuullisesti homma onnistui, vaikka vöiden asettelussa jouduin hieman soveltamaan ohjeita. Muutenkin monimutkaisempien fotoetsiosien kokoamisohjeet voisivat mielestäni olla seikkaperäisempiä.

Ohjaamo on toistaiseksi kuomun alla piilossa mutta ajattelin jossain vaiheessa tehdä pienen dioraaman/alustan Drakenille, jolloin kuomun voisi varovaisesti avata. Hommasin Maestro Modelsin etsitikapuut konetta varten ja vielä pitäisi hommata Draken-ritari patsastelemaan koneen vierelle tai kapuamaan tikapuille.

Rissasen Timolle tiedoksi, että tähdet näkyivät. Kiitos niistä!

Nyt myös tuon Vesa Halmeen Walk around -kuvien linkin pitäisi toimia.

t. Klaus
Upee draken.
Pernax 25.3.2010 17:49 Vastaa lainauksella
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
Kiitos mukavasta palautteesta.

Siirtokuva-arkin löysin Kuivalaisen laareista. Ohjeiden tekstin mukaan ne on totetuttanut Anders Nowotny niminen kaveri ALPS-printterillä. Kun olin hieman tyytymätön härän asettumiseen koneen selkää, kysyin Kuivalaiselta ja tältä palstaltakin uutta satsia siirtokuvia. Valmistus on kuulema lopetettu eikä kanssamallareiltakaan löytynyt apuja.
Harmi jos kyseisiä siirtokuva-arkkia ei enää löydy, sillä itse olen kanssa haaveillut kyseisen konetyypin mallentamisesta. Löytyyköhän tuohon Hasewagan 1/48 kokoon nuita siirtokuvia ?

Mutta malli todella siististi toteutettu ja vieläpä kauniista drakenista. Harmi kun eivät taaskaan olleet kauas katseisia ilmavoimissa/museoissa ja säästäneet tätä yksilöä.
Pernax kirjoitti:
Harmi jos kyseisiä siirtokuva-arkkia ei enää löydy, sillä itse olen kanssa haaveillut kyseisen konetyypin mallentamisesta.
Jäntin Heikillä näyttäisi olevan nyt sekä malli (Hasegawa) etseineen että siirtokuvat DK-215 Special editioniin myynnissä, mikäli oikein tulkitsen:

M: 1/72 lekomalleja
Mikko J kirjoitti:
Siisti ulkoasu tietysti sopii tähän, mutta siitä huolimatta paneelirajoja yms olisi mielestäni voinut korostaa ronskimmin.
Model Expoa ennen hieman litkuttelin saumoja näkyviin. Antaahan se mallille kieltämättä rutkasti lisää kolmiulotteisuutta ja ilmettä. Linkin takana Stenbergin Juhan Expossa ottama kuva Drakenistani.

DK-215 Expossa
KimmoR 11.5.2010 01:40 Vastaa lainauksella
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
Pernax kirjoitti:
Harmi jos kyseisiä siirtokuva-arkkia ei enää löydy, sillä itse olen kanssa haaveillut kyseisen konetyypin mallentamisesta.
Jäntin Heikillä näyttäisi olevan nyt sekä malli (Hasegawa) etseineen että siirtokuvat DK-215 Special editioniin myynnissä, mikäli oikein tulkitsen:

M: 1/72 lekomalleja
Mikko J kirjoitti:
Siisti ulkoasu tietysti sopii tähän, mutta siitä huolimatta paneelirajoja yms olisi mielestäni voinut korostaa ronskimmin.
Model Expoa ennen hieman litkuttelin saumoja näkyviin. Antaahan se mallille kieltämättä rutkasti lisää kolmiulotteisuutta ja ilmettä. Linkin takana Stenbergin Juhan Expossa ottama kuva Drakenistani.

DK-215 Expossa
Maestro Models on julkaissut nuo härkäsiirtokuvat DK-215 koneelle 1/72 ja 1/48 mittakaavoissa.
PhantomII 11.5.2010 09:40 Vastaa lainauksella
Keväinen Draken. Oikein kelvollinen on. Olisiko tuohon paljoakaan lisättävää? Nämä "erikoismaalatut" vehkeet ovat aina piristävä poikkeus. Maalauksen jälki näyttää kuvissa ihan hyvältä, ongelmista huolimatta. Ohjaamokin näyttää oikein mukavalta. Itse olen toistaiseksi pidättäytynyt resiini ohjaamoista 1/72 mittakaavassa, mutta ehkä pitäisi ryhtyä? Onhan Drakenissa jo sen verran iso kuomu kuitenkin.
GasMonkey 27.5.2010 15:48 Vastaa lainauksella
Mullaki on Revellin Draakkeni mutta se on aika huonossa kunnossa menossa ehkä miljoonalaatikkoon jos ei inspiraatiota kesäksi löydy.