Pienoismallit.net

Hecht

type XXVIIA

Saksalainen 2. maailmansodan aikainen 2- miehen sukellusvene. Hecht oli varustettu sähkömoottorilla ja se pystyi sukeltamaan 50 metriin. Aseistuksena oli 1 torpedo. Hecht sukellusveneitä rakennettiin 53 kappaletta mutta sen käsittely osoittautui erittäin vaikeaksi ja niitä käytettiin lähinnä tulevien Seehund miehistöjen koulutukseen.

Kyseessä on resiinimalli mutta paljon menee silti kittiä näihin Verlindenin malleihin. Omassa mallissani jouduin tekemään peräsimen yläkannattimen kokonaan uudestaan. Alkuperäinen kun on väärän mallinen. Samoin pohjaa piti paksuntaa ja sen etuosa muokata kokonaa uusiksi. Veneessä oleva topedo on harjoitus torpedo, mistä johtuen punavalko maalaus. Tietääkö joku saksalaiten G7 torpedojen väristä? Itse en mitään tyhjentävää vastausta ole löytänyt.

Kommentit

T.L. 9.8.2009 19:23 Vastaa lainauksella
Kasaus ja pintakäsittely miellyttää, vaikka en masiinasta muuta tiedäkkään, kuin tuo pikainen Googlaus.
Pinnat silmän mukaan… ;)
Nää sukellusveneet on itselleni hieman vieras aihe,mutta tämä on varsin mielenkiintoinen.Eikös Italialaisillakin ollut tällaisia? Komeat värit ja mukavasti säistettykkin.Pahvitaustaa tai muuta voisi vielä kokeilla tuon kera,taitaisi oikea vesi olla liian raju materiaali.
Kiitoksia. Italialaisilla ei tainnut olla varsinaisia pienoissukellusveneitä. Heillä oli jo sodan alkupuolella Maiale joka oli enemmänkin torpedo jonka päällä sammakkomihet ratsastivat. Maialen mallejahan täälläkin on jo useampia.
mistä teit ne osat joita ei ollu ja miten?
Hieno malli on hyvät värit
Lisäsin kuvan peräsimen yläkannattimen teosta, eli metalli tangosta tein sen. aluksen alaosaan liimasin 1,5 mm muovilevyn ja alaosan kolmiomaisen etuosan tein niinikään muovilevystä ja Tikkurilan lakkakitistä ( hyvä aine). Lisäksi porasin, sahasin ja hioin peräsimen alla olevan kolon.
Komea sukellusvene harvinaisemmasta aiheesta.Maalipinta hieno, samoin kuluneisuus on sopivan maltillisesti toteutettu.
Noista torpeedojen väreistä olen itse joutunut etsimään referenssejä, ja aikaisemmissa torpeedoissa oli pronssinen keula. Myöhäisemmissä oli teräksinen. Runko oli tummanharmaa. On makukysymys onko sun harmaa oikea vai se mikä näkyy tässä [img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/05/66/26/056626_preview.jpg[/img]
Potkureita on ollut värikuvien mukaan kolmenlaisa, eli pronssisiä, messinkisiä ja teräksisiä. Ei ihme että torpeedo oli kallis vekotin, kun ajattelee siihen käytettyjä materiaaleja.
Sitten veneestä: Ihan kelpo paatin olet rustannut. Ja nuo Lindenin Vernerin mallit ei tosiaankaan ole niitä helpoimpia ja parhaimpia.
Tally-ho 9.8.2009 21:53 Vastaa lainauksella
Moi Anssi, Itse en ole vesimallien harrastaja, mutta tuo tekemäsi sukellusvene vaikuttaa hyvin aidon näköiseltä. Olet osannut säistää sen hyvin ruostevanoilla ja kulumilla. Ainoana asiana kuvassa 3 minua jäivät vaivaamaan paneelisaumat, jotka eivät ollet aivan siistejä ja suoria. Ollitko niitä mahdollisesti halunnut kaivertaa lisää, ja sitten kaiverrin ei ollutkaan tehnyt suoraa jälkeä? No, joka tapauksessa mallisi on aivan kelpo näin lekomiehen näkövinkkelistä.
Hieno malli ja harvinaista herkkua nämä vetenalaiset vehkeet tässä skaalassa. Maalaus onnistunut kaikenkaikkeaan hyvin ja tuo puinen reki on hyvä alusta. Tuliko se sarjan mukana ? Onko aitoa vai jäljiteltyä puuta ?
En nyt oikein tiedä voiko tämän pötkylän kohdalla puhua paneelisaumoista? Kohoumat ovat mallissa valmiina ja kuvaavat nähdäkseni hitsaus-saumoja, jotka ovat referenssi kuvienkin perusteella aika röpelöisiä. Taisi olla saksalaisilla kiire tuohon aikaan. Puinen reki tuli Italerin Maialen mukana. En tarvinnut sitä siinä dioraamassa. Nykyisin toimii torpedo alustana… Muovia on.
kauanko sai värkätä nuita kitistä ja metallista tehtyjä osia. ja oliko vaikeaa???
En oikein tiiä tuosta vaikeudesta. Tarpeeksi kauan kun värkkää niin useimmiten sitä onnistuu. Näissä hommissa pyrin kiireestä pois ja enkä ota aikaa:)
okei eli pois turha kiire :D