Pienoismallit.net

Fokker Dr.I

Vzfw. Ulrich Neckel Jasta 12

Jasta 12:sta Vzfw. Ulrich Neckelin kolmitaso olkaatte hyvät. Varavääpeli Neckel oli tuleva 30 ilmavoiton ässä, luutnantti ja Jasta 6:n komentaja sekä toiseksi viimeinen himotun Pour le Meriten saajista. Maaliskuussa 1918 Jasta 12:ssa ollessaan hän oli jo 8 ilmavoiton haltija. Yksi näistä uhreista oli 6 ilmavoiton ässä John(kuulisan Jamesin pikkuveli)McCudden. Tulevana oli vielä myöhemmin elokuussa 22 ilmavoiton ässän Charles Bookerin pudotus josta oli tuleva Neckelin 22 pudotus.

Mainio Eduardin 1/48 Fokker Dr.I miellyttävä rakentaa. On muuten ensimmäinen valmistunut tämän skaalan lentävä kangaspuu minulle. Pieniä vaikeuksia oli joissain paikoissa, mutta niiden kohdalla voi sit katsella ihan peiliin.:) Maalattu muuten akryyleillä paitsi Fokkerin raitamaalauksessä päätin nyt luottaa öljyvärien voimaan. Siirtokuvan ovat Pheon Modelsin uudelta JGII arkilta. Ovat oikein mallariystävälliset käyttää. Ohuet, ei paksua kalvoa eivätkä tarvi pehmennintä.

Kommentit

Joo sitä on sitten tehty malleja ihan valmiiksi asti vaikka helteet imee tuonne terassin suuntaan. Malli nähty livenä ja mielestäni paras sinun koneista. En keksinyt silloin mitään urputtamista ja en löydä semmoista nytkään.
Rungon ja siipien väri harmonia huikea. En anna täysiä pinnoja - olkoon vaikka syynä että seuraava kone on sitten himpun verran parempi.
Jänniä värikuvioita oli näis vanhoissa,onko tuo vihreä kangasta kuvaavaa ehkä? Eikö nämä 1:48 mittakaavan vanhimmat hävittäjät ole melko pienikokoisia,siksi vaikeampia kuin toisen maailmansodan lentokoneet.
Komea on kolmitaso. Mukava nähdä muitakin koneita, kun sitä kuuluisaa punaista yksilöä. Pientä likaamista olisin kaivannut tähän malliin.
Hienosti onnistunut kone. Tuo raitakaavio oli varmasti kiva maalata, oikea pensselöijän unelma. Jotenkin minusta silmää hivelevämpi kuin punainen.
Kai se on pakko itsekin hommata tämä sarja, niin pääsee kunnolla öljyvärisutimaan.
Kiitos kommenteista.:) yritin pitää tän nyt vähän siistimpänä(aika vaikeaa minulta;)), koneella ei kuitenkaan käsittääkseni reilua kuukautta-kahta enempää ollut ikää. Ehkä tässä kun alustan teen niin hiukan maaliskuiselta kentältä roiskunutta kuraa alaosiin laitan. Öljyäkin on hiukan siellä täällä, eniten rungon pohjassa. Myös pakokaasua on rungon kylkien alaosassa. Vihreä on ohutta maalia pellavakankaan päälle siveltynä, tyypillinen Fokkerin tehtaan maalaus siis.
On se komea, mutta oli vielä komeampi livenä :)
Mielestäni "Punainenparoni" versio on parempi. Mutta mallailuasioistahan voi kiistellä .D
Tuo "Fokkerin vihreä" on kyllä piste iin päällä. Pitää käydä livenä katsomassa (ja "vahingossa" puottaa sitten kone lattialle). On hieno, on
Todella hyvä!

t. Mikko
Kiitos kommenteista.:) punainen on ihan kiva väri kolmitasossa, mut yritän vältellä viel sen tekemistä.;) toi Fokker maalauksen tekeminen kun on paljon hauskempaa.
Pitää nostaa hattua ihan jo senkin takia, että on uskallettu tehdä Dreideckeristä jokin muu kuin Richthofenin yksilö. Punainen Dr.I on nähty jo aivan tarpeeksi moneen kertaan. Muutenkin tämä maalaus tuo minusta koneen muodon ja luonteen paremmin esille.
Oikein hienosti onnistunut malli! Maalaus on hienosti toteutettu, varsinkin tuo raitakaavio. Itsekin käytän öljyvärejä kyseisen kaavion tekemiseen koska siinä on työskentelyaika niin pitkä että rauhassa saa sutia haluamansa kuvion. Itse teen myös näitä 1/48 WWI malleja, mutta pikkuhiljaa siirtymässä 1/32 kokoon.
Kiitos kommenteista.:) Itse en sylje mihinkään skaalaan päin. 72 niinkuin 28 käy. Mul tod näk 32 S.E.5a seuraava projekti. Sekin Pheonin dekaaleilla.
T.L. 6.8.2009 23:59 Vastaa lainauksella
Kaikki on kai edellä sanottu… Upea on… Hattua nostan…
MarkoT 7.8.2009 03:25 Vastaa lainauksella
Kyljen kiilatunnuksien valkea paistaa ehkä liian räikeästi silmille. Ehkä sitä olisi voinut sävyttää hieman pystysuuntaisilla pensselinvedoilla. Koko komeus on kuitenkin mielestäni taidetta.
Tätä mallia kun vertaa aiemmin esillä olleeseen pikkufokkeriisi, niin huomaa hyvin mittakaavan vaikutuksen siirtokuvaristien mustaa väriä ajatellen: eipä enää hyppääkään tummuus silmille! :) Pitäisiköhän sittenkin hommata Pheonin pikkuskaalan arkki, vaikka ei hirveästi himottaisi koko Jastan väsääminen..?
Kiitos kommenteista.:)

Arska, ei minuakaan koko geswaderin väsääminen kiinnosta, mut Pheonin arkki on muuten hyödyllinen. Juurikin ristien ja ylimääräisten sarjanumeroiden osalta. Ovat niin ohuita että ei oikeen tän jälkeen muita kiinnosta käyttää.:)
Vaikka nuo Pheonin arkit ovat hintavia, niin kyllä rahalle saa vastinettakin. Itsellä on tilauksessa Se5, Sopwith Triplane ja Jasta 40 -arkit. Pup on jo, mutta tämä Jasta 12 puuttuu toistaiseksi. Jasta la vista, baby…
JG II arkissa on mukana 31 Dr.I vaihtoehtoa Jasta 12, 13, 15 ja 19 koneille. Itsellä sekä 72 että 48 arkit. Myös 1/32 S.E.5a on. Jasta 40 on tilauksessa. Nyt on Pheonilta tulossa 72 ja 48 S.E.5a arkit. Ne ois aika bueno.:)
Voi juma ko on hieno! maalaus on tosi hienosti onnistunut,viimeistely ja rakennusjälki hienoa muutenkin mallistasi huokuu tollainen vanhan ajan fiilis.Oikein hieno on:)
Hienoa raitamaalausta ja muutkin sävyt kohdallaan.Potkurin syykuviotkin vakuuttavat.