Pienoismallit.net

Me-109 G-6 1:32 Hasegawa

Kommentit

Upea tykkimersu! Maalaus onnistunut mielestäni täydellisesti,samoin vanhennus. Hattua nostan!
…jos asia olisi minun päätäntävallassani niin viikon malli olisi tässä.
Itseäni miellyttää kovasti. Värisävyt sulautuvat tasapainoisesti toisiinsa eikä mikään hyppää silmille. Muutenkin rakennettu hienosti.
Tätä olen peräänkuuluttanut monissa keskusteluissa. Tällainen on malli joka ei ole vanhennettu/säistetty oikeastaan lainkaan, mutta ei myöskään ole tylsä ja lelumainen. Valojen ja varjojen tasapaino mielestäni hyvin onnistunut. Paneelilinjat ei hypi silmille. Ainoa mistä rutisen on tuo tausta.:)
Olisi pahuksen nätti malli jos olisit litkuttanut ja käyttänyt varjostusta maltillisemmin. Litkutus ja varjostus on nyt niin voimakasta, että se heikentää yleisvaikutelmaa. Samasta syystä malli tuntuu olevan pienempää mittakaavaa.

Edit 31.8.-09: katsoin malliasi uudelleen. Eilisestä arvostelusta jäi huono omatunto joten malli meni uudelleenarviointiin. Hieno mallin olet kyllä tehnyt Heikki.
Mixa Aho 30.7.2009 14:54 Vastaa lainauksella
Maalaus ja vanhennus toimivat mielestäni erinomaisesti. Edellä kirjoittaneiden kanssa en ole sikäli samaa mieltä, että mielestäni malli on aika maltillisesti säistetty - pakokaasuja on jonkin verran, mutta chippauksia on käytetty maltilla. Uppoviivat miellyttävät silmääni myös, vaikka eivät ehkä ihan realistiset tummuusasteeltaan olekaan, etenkään alapinnoilta, oikeanlainen illuusio niistä kyllä välittyy.

Detaljipuolelta olisin kyllä lisännyt kuomun liikettä rajoittavan vaijerin, on kumminkin kuomun ollessa auki huomattavasti näkyvämpi detalji, kuin esim. jarruletkut.
Siirtokuvissa on pienenpientä fibaa - pienet merkinnät eivät ole ihan painuneet uppoviivoihin.

Kaiken kaikkiaan upea malli. Jos antaisin tähtiä, olisi tässä nelosen paikka, mutta periaatteesta pidättäydyn :)
Omaan makuuni uppoviivojen korostus on mennyt hieman -mutta vain hieman- liian tummaksi. Viimeistelemätön liitossauma pistää silmään tässä, muuten erinomaisen hienosti rakennettu ja maalattu. Erittäin hieno malli.
Onpa hieno Mersu.Nämä 1:32:set ovat jopa 3 kertaa kalliimpia ostaa,kuin 1:48.Varmaan pieniä osiakin enemmän.Erityisesti värit ovat upeat tässä koneessa ja hieno maalaus.Yksi pieni asia,joka itsellänikin joskus tuppaa häiritsemään kuvissa on konetykkien päissä olevat aukot,jotka on unohtunut maalata tai kuvatessa ja kuvissa näyttävät umpeen muuratulta muovilta.Pieni musta zippi niihin ja parempi tulos.
Olen Mikon kanssa samoilla linjoilla. Tämä on oikein hyvä oppikirjamainen esimerkki siitä, kuinka paljon realistisuutta ja eloa malliin saadaan taitavalla korostusmaalauksella, vaikka mallia ei ole käytännössä juuri lainkaan vanhennettu.

Omaankin silmääni sattuivat kuitenkin pahiten Mixankin mainitset siirtokuvafibat, jotka ovat yleisesti ottaen merkittävin itseäni häiritsevä epäkohta usemmissa lentokonemallessa – siis paneeliurien päällä leijuvat siirtokuvat.

Paneeliurien tummuudesta voi toki olla montaa mieltä. Mielestäni ne eivät sinänsä ole liian tummat, mutta hieman ristiriidassa mallin yleisen siisteyden kanssa. Ajan myötähän uriin kertyy likaa ja öljyä yms., joka tummentaa niitä, mutta tässä tapauksessa kun malli ei muutenkaan ole kovin likainen, niin hillitympi käsittely olisi ehkä sopinut paremmin kokonaisuuteen.

Kunnon tausta olisi kieltämättä tuonut kuviin mallin ansaitsemaa arvokkuutta, mutta ihan hyvä näinkin. Kaikenkaikkiaan kuitenkin erittäin ansiokas malli, jota on ilo katsella.
Kiitos kommenteista. Keulakonekiväärien alla olevaa isoa vaakapaneelisaumaa ei pitäisi olla, eli unohtui rakentaessa kitata. Tosiaan saumojen korostus tuli aika kovaksi tuohon mittakaavaan, kun kone ei ole muuten likainen tai kulunut. Kyseiseen mallisarjaan kannattaa ostaa uusi resiinispinneri, tai viilata sarjan oma soukemmaksi, nimittäin ulkonäkö muuttuu näin huomattavatsti paremmaksi. Sarjan oma spinneri on tuollainen pullukka.
Herttinen kun on hieno. Minun silimään todella kaunis.
Mikkoa komppaan. Loistava malli.
T.L. 30.7.2009 22:26 Vastaa lainauksella
Lieneekö tämä "Viikon malli"- hehkutus seuraava askel pisteytys- zydeemin muuttumisen tulosta… ;)
Kyllä minun silmäni tuosta pitää, mutta kuten jo edellä on mainittu litkutuksesta ja siirtokuvista.
Joten,ei voi olla "Viikon malli", mutta taitava ja hyvä teos.
Mitä kehuihin tulee yhdyn kaikkeen edellä kirjoitettuun. Se, mitä itse jäin kaipaamaan, oli lyhyt teksti mallin tekemisestä. Minkä valmistajan värejä käytetty? Miten maalattu, pensseli / ruisku? Yms. Aihe kiinnostaa ainakin minua, joka käy kovaa jaakobinpainia oman maalausjälkensä kanssa, mikä on valovuosia perässä tästä mallista.

Paneeliurista olisin kysynyt, olivatko ne valmiiksi osissa valettuina ja "vain" korostettu maalauksella vai onko nekin tekijän luomia.
MarkoT 31.7.2009 01:46 Vastaa lainauksella
Nokan keltainen ei näytä oikealle. Antennilanka on taidokkaasti tehty, komea mersu :)
Kosander 31.7.2009 12:15 Vastaa lainauksella
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Tällainen on malli joka ei ole vanhennettu/säistetty oikeastaan lainkaan, mutta ei myöskään ole tylsä ja lelumainen. Valojen ja varjojen tasapaino mielestäni hyvin onnistunut. Paneelilinjat ei hypi silmille.
Correctomondo! Juuri näin.

Malli on mielestäni erittäin onnistunut ja miellyttää silmää. Rakennusjälki on siistiä ja huolellista. Lähes kaikki oleellinen on edellä jo sanottukin, mutta onko selkä- ja vatsasaumat hiottu pois vai eivätkö vain näy kunnolla? Nehän kuuluvat 109:ssä olla ohjaamosta taaksepäin.

Parempi tausta tekisi oikeutta hienolle mallille.

Ja starat:
Minäkin olisin mieluusti lukenut jotain mallin rakentamisesta. Maalausjälki on oikein taidokasta, mutta saumojen litkutus on liian tummaa. Takarungon ylä- ja alaosan saumat pitäisi yhtälailla olla näkyvissä, kuten Kosander kirjoittikin. Siirtokuvissa pientä nipottamista. Renkaita olisi voinut viilata pohjasta painoefektin saamiseksi. Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan mukiinmenevä mersu.
Pete N 1.8.2009 17:42 Vastaa lainauksella
Siisti kuin sika pienena! Tosiaan kuten jo joku kirjoitti alkaa tamantasoisissa malleissa jo kaipaamaan joko dioraamaa tai muuten simuloitua taustaa. Kysymys viela ruiskumaalausta opetellessa; Onko tallaisen maalusjaljen taustalla hyvin ohut maali?
Ma 7.8.2009 23:28 Vastaa lainauksella
Erittäin hienosti rakennettu ja maalattu malli.
Voisi olla jopa ensi viikonkin malli jos ei parempaa tule.

Vai mitä sanoisi Herra Leino ?
AJ 17.8.2009 16:57 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

komppaan yllä olevia, eipä siihen ole mitään lisättävää - kerrassaan loistava malli; syystäkin viikon malli.
himskutti että on hienosti pinta käsitelty!