Pienoismallit.net

Vakooja

Pieni dioraama/vinjetti venäläisvakoojasta, joka saapuu Helsinkiin alkusyksystä 1943.

Kadunkulma on rakennettu muovilevystä ja muusta tilpehööristä, itse vakooja on Gunzen valmistama. Katukiveys ei onnistunut odotusten mukaisesti.

Homman juju on tuo propagandajuliste, joka varoittaa vakoojasta. Idean dioon sainkin asuntoni seinää koristavasta julisteen isommasta versiosta.

Jaajuu, tämä on ensimmäinen ekskursioni "vakavampien" miniatyyrien yms. pariin, aikasemmin olen puuhastellut lähinnä Games Workshopin tuotteiden kanssa.

10.5.

Positiiviset kommentit ovat ilmeisesti hyväksi työskentelyvauhdille. Sain vakoojan kiinni alustaan, enää uupuu puisen jalustan tummaksi lakkaaminen. En ole sellaista aikasemmin tehnyt, joten hyvät ohjeet ja lakkasuositukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Dio näyttää kuvassa kiiltävämmältä kuin tosielämässä, joka johtuu ilmeisesti siitä, että kuva on otettu hyvin kirkkaassa auringonpaisteessa.

26.11.

Vihdoin ja viimein sain pikkudion puualustaansa kiinni, homma on nyt ns. paketissa. Pari uutta kuvaa, vaikka mitään olennaista uutta ei olekaan.

Kommentit

Erittäin lupaava alku, tuli heti mieleen James bond-leffat, omalla twistillä!
Mahtava idea! Toteutuskin vaikuttaa lupaavalta, odotan valmista mielenkiinnolla!
AKK 9.5.2007 14:43 Vastaa lainauksella
Todella hieno alku ja toimiva idea!
Pirun loistava idea! Pistähän lisää kuvia, kun valmistuu!
Tosi aidon näköinen seinä systeemi
Kiitos kaikille positiivisista kommenteista. Kuvia tulee lisää kunhan projekti etenee. Veikkaisin, että vakooja on maalattu iltaan mennessä, mutta kuvia en uskalla luvata ennen ensi viikkoa.

Seinä on tehty muovilevystä, jonka päälle on sotkettu liima-vesi-hiekka-sekoitusta kuvaamaan rappausta. Tämä on maalattu citadelin akryylimaaleilla. Kivijalka on tehty hobbypointin mosaiikkipaloista ja seinän valkoinen osuus on muovilistaa.
Todella hauskalla tavalla erilainen idea, tällaista lisää!
Hyvän näköistä työtä. Ja mukavan erilainen työ, kaikkien asepukujen keskellä.
Todella upea kadunkulma!
Todella hienoa jälkeä! Itseänikin on kiinnostanut jokin vastaavanlainen aihe sen jälkeen kun tulin taannoin lukeneeksi Ilkka Remeksen Pedon syleily -romaanin.

Olisi mukava tietää, mitä materiaaleja ja työtapoja olet käyttänyt seinän ja kadun toteuttamiseen?
Vakooja katsoo sopivasti julisteeseen naureskellen.
Äh, enpäs lukenut tarpeeksi tarkkaavaisesti aiempia kommentteja. :) Mutta mitä olet käyttänyt kadun materiaalina? Figu ainakin kannattaisi lakata mattalakalla, esim. Hobby Pointista saa Vallejon mainiota mattalakkaa.
Boneheed 10.5.2007 11:57 Vastaa lainauksella
Aihe valinta on mainio ja jännitettä on saatu mukaan. Työn jälkikin on hyvää. Ei muuta kun rutista nyt valmiiksi asti.
Alustan lakkaukseen käyttäisin valmista petsilakkaa jolla saa kiiltävän tumman pinnan kertaheitolla. Esim: www.maalaus.fi/tuotetiedot/petsilakka.html

Tämä on todella mainio idea. Tuli vain mieleen että mikäli tuossa kadulla seisoisi vielä vaikkapa pikkutyttö joka katselisi vakoojaa pelokkaana, olisi diossa entistä enemmän jännitettä. Tosin pikkutyttöjen figuureja voi olla vaikea löytää, ja muutenkin tämä nyt oli vain oma ajatukseni, työhän on luonnollisesti sinun.

Lisää tällaisia!
Teemu, tuossa [url="http://www.hlj.com/cgi-perl/tanoue/freedompage.cgi?Code=GNZG-2209"]Gunzen figuboxissa[url] tuli itseasiassa mukana myös vanha rouva joka taluttaa pikkutyttöä kädestä. Vanhalla rouvalle olen jo keksinyt käyttötarkoituksen, mutta pikkutytöllä ei toistaiseksi ole mitään erityistä käyttökohdetta. Panen ideasi harkintaan.

Vanha rouva päätynee puimaan nyrkkiään kukkapenkkiinsä vahingossa ajaneelle sturmi/vickers-poppoolle, jonka vaununjohtaja pyytelee kovasti anteeksi.
JJ Hilska 10.5.2007 12:27 Vastaa lainauksella
Täytyy sanoa, että hienoimpia pienoismalleja, mitä olen aikoihin nähnyt. Kaikki viimeistä yksityiskohtaa myöten ovat huippuaidon näköistä. Hahmokin on täysin sen näköinen mitä tulee mieleen kun on lukenut niitä kirjoja, usein kai ovat olleet romaanin muodossa, näistä neuvostovakoojista.

Ruoho on puhuttanut minua viimeaikoina, joten kysyn miten olet toteuttanut tuon sokkelin juurella kasvavan ruohotupsun?
Hupsista, meni bb-code väärin. Tässä toimiva linkki [url=http://www.hlj.com/cgi-perl/tanoue/freedompage.cgi?Code=GNZG-2209Gunzen boxin kuvaan.[/url]
Ja taas väärin :) Josko nyt toimisi?

Harmi että kommenttejaan ei voi muokata.
Jeps, tuo tyttöhän olisi aivan nappi lisä tähän. :)
opjles 11.5.2007 09:05 Vastaa lainauksella
Yksinkertaisesti: UPEA!
Todella hieno, hyvä idea ja komea toteutus
Jouni Koski 26.11.2007 14:10 Vastaa lainauksella
Yksinkertainen, mutta näyttävä dio.
Ehkä tuossa katukivetyksessä on se ongelma, että kivien raot erottuvat turhan hyvin. Yhtäkkiä tulisi mieleen, että väleihin voisi harjata kuivana jotain jauhetta, ja tämän jälkeen kastelisi koko kadun, jolloin jauhe jämähtäisi väleihin.
Jep. Ongelma on tiedossa, mutta kärsivällisyys loppui. Halusin tämän alta pois ja raja kulki tällä kertaa tässä :)
Kasimir K 12.4.2008 19:26 Vastaa lainauksella
Upee dioraama! Vakoojan kasvon piirteeet muistuttaa hiukan vladimir putinia…