Pienoismallit.net

Ojasta allikkoon

Jalkakäytävät

Peitin jalkakäytävien ja takaosan pienen kohouman alueet kerroksella Magic Sculptia. Tämän kovetuttua vajaan tunnin verran tein lopullisen muotoilun sormin ja painelin pintaan epätasaista kuviointia hammasharjalla. Sormilla painelemalla pidin huolta, että pinnasta ei tullut liian tasaista.

Magic Sculptin kovetuttua tasoitin sen pintaa kevyesti hiomalla. Tämän jälkeen kaiversin jalkakäytävien pintaan katukivien välit kaiverruspiikillä. Pelkästään kaivertamalla tehdyt saumakohdat ovat kuitenkin aivan liian siistit, joten työstin niistä epätasaisempia porakoneen avulla käyttäen piikki- ja pöyreäkärkisiä jyrsinteriä. Samoilla terillä käsittelin myös joitakin yksittäisiä kiviä, jotta saisin hieman vaihtelevuutta niidenkin pintoihin.

Seuraavaksi levitin kivetysten ja alustan reunojen liitoskohtiin useita paksuhkoja kerroksia Mr. Surfacer 500 -pohja- ja hiontamaalia hioen aina kerrosten välissä. Noin viiden käsittelykerran jälkeen olin saanut saumat siisteiksi ja koko alustan näyttämään siltä kuin se olisi yhdestä palasta veistetty.

Lopuksi pohjamaalasin koko alustan Mr. Surfacer 1000 -spraylla. Tämä paljasti kivetyksistä muutamia kohtia, joita pitää vielä fiksailla ennen seuraavia työvaiheita.

Kommentit

Onnistunut kokonaisuus varsinkin kun muistaa mittakaavan. Näyttää tosiaan yhdestä kappaleesta veistetyltä. Takareunassa näyttäisi olevan jotain reikiä. Tuleeko sinne aita tms? Näyttävät olevan niin tasaisin välein.
Kiitos. :) Oikein päätelty, lauta-aitahan sinne on valmistumassa.
T.L. 1.8.2009 00:23 Vastaa lainauksella
Todella upeaa tiedonjakamista… Materiaalit tuntien, ja NYT myös menetelmät, "Eihän se niin vaikeeta ole…)"
Taitaa vieteri vielä kiristyä monen monta kertaa… ;)