Pienoismallit.net

Finnair Airbus A321

Pikamalli

Viktor Krogiuksen inspiroimana päätin kokeilla ns. parin viikon pikamallia. Ostin sarjan Swissairin väreissä, joten Finskin dekaalit oli tehtävä itse.

Siirtokuvat tein maalamalla Revellin maaleista sekoitettua sinistä läpinäkyvälle siirkokuvakalvolle ja leikkaamalla siitä irti sopivankokoisia paloja. FINNAIR-tekstin jokainen kirjain (paitsi I) toteutettiin usesta suorakaiteen muotoisesta palasta, joka vaati luonnollisesti huolellista leikkuutyötä. Valkoinen ympyrä sivuvakaimessa leikattiin Microscalen valkoiselta arkilta. Koska valkoinen on huonosti peittävä, joudun käyttämään niitä tuplakerroksena. Detaljeja käytin sarjan omasta arkista.

Valkoinen on Revellin kiiltävää valkoista, siivet Xtracolorin BAC 707:aa. Moottoreiden harmaana on Humbrol. Sävy on muistaakseni 125 tai 127. Moottorin imuaukon metallivärin sain aikaiseksi dippaamalla moottorin peltikorkkiin, jossa oli pohjalla ohennettua Revellin alumiinia. Menetelmä oli hankala ja onnistui vasta usean yrityksen jälkeen. Malli lakattiin Johnsonin Kirkasvahalla.

Ikkunat toteutin EriKeeperillä. Hioin rungon materiaalipaksuutta ohuemmaksi ikkunoiden kohdalta ennen rungonpuolikkaiden liimaamista; näin sain aikaiseksi vähemmän koveran EriKeeper-pinnan.

Mallista puuttuu rekisterit ja joitakin pikkuosia =)

Valkoisen värin kellertävyys poistettu kuvankäsittelyssä.

Kommentit

------
En suosittele dippausta, maalirajasta tulee häilyvä ja peittävyyskin on vähän niin ja näin ;-)
Laadukas malli, todella hieno
Oikein laadukas "pikamalli"! Muuten varsin näyttävä kokonaisuus, mutta mitenkäs tuo perän tumman pienen alueen väriraja on noin huono? Sen jos korjaa niin vielä paranee!!
Pikamallitkaan eivät näköjään ole yhtä hätäisiä kuin joskus vanhoina hyvinä aikoina… Noita itse tehtyjä siirtokuvia on kyllä pakko kehua.
Juha K 20.7.2009 11:30 Vastaa lainauksella
Todellinen pikamalli :). En ole kovin montaa 1:144 mallia nähnyt missä läpinäkyvät ikkunat olisi saatu toteutettua uskottavasti, mutta tässä on yksi.
tomijar 20.7.2009 12:53 Vastaa lainauksella
Ei voi kyllä kuin ihmetellä Juhan taitoa! Upea malli. "pikamalli" siis, eipä meikäläinen sais tämmöistä aikaseksi ees kuukausien hinkkaamisella :)
Late 20.7.2009 15:31 Vastaa lainauksella
Voisitko hieman enemmän kertoa siitä ikkunoiden tekemisestä Erikeeperillä, eli miten ihmeessä? Tai: Onko tästä joku vanhempi kuvaus jossain osoitteessa.