Pienoismallit.net

T17E1 Staghound

Staghound oli yhdysvalloissa brittijoukoille kehitetty panssariauto joka astui käyttöön 1943. Auto näki käyttöä myös monien muiden liittoutuneiden maiden joukoilla. Sodan jälkeen autoa käytettiin mm. Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa jopa 80-luvulle saakka. Aseistuksena siinä oli 37mm tykki ja 3kpl Browing .30cal konekivääreitä.

Sitten itse malliin.

Auto meni erittäin hyvin kasaan ja edes pahempia kittauksia ei joutunut suorittamaan. Rakensin muuten suoraan laatikosta paitsi keulassa olevan vaijerin punoin itse ja ostin Aberin piiput Browningeihin. Piippuihin piti itse taittaa vaipat joka osoittautui yllättävän vaikeaksi. Tarjolla olisi ollut myös valmiilla vaipoilla olevia, mutta itse rakennettavien halvempi hinta houkutti. Sarjassa tuli mukana alumiininen tykinputki. Samaan syssyyn lähti Nemrodin valmistamat staghound crew resiinifigurit. Hintahan näillä oli melko suolainen, mutta laadusta kannattaa maksaa.

Maalasin auton tutuilla ja tuvallisilla vallejon model air akryyleillä. Perussävynä käytin olive drabia jota taitoin vihreämpään suuntaan tank greenillä. Tämän jälkeen tein vielä sinne tänne sävytyksiä sekoittamalla pohjasävyyn camouflage- ja camouflage light greeniä. Harrastin myös modulaation siveltimellä tehtäviä korostuksia. Filtterien, ja pesujen jälkeen tökin pintaan eri öljyvärejä jotka häivytin pintaan tärpätillä. Loppuviimeistely tuttuun tapaan migin pigmenteillä. Tässä pyrin erityisesti tornin kyljissä saamaan aikaan merkkejä sateen valuttamasta liasta. Maalipinnan sai mukavan haalistuneeksi allied green fading pigmentillä.

Omasta mielestäni kaikenkaikkiaan onnistunut malli.

Kommentit

Juhani 17.7.2009 09:22 Vastaa lainauksella
Mielestäni parhaita, mitä olet esille laittanut. Monenlaista efektiä käytetty onnistuneesti. Figuurien iho näyttää vähän monotoniselta. Pitäisiko baretin alta näkyä tukkaa takaraivolla?
Vasemman takalokasuojan dekaali on vinossa ja takavalot maalamatta, muuten varsin hyvin onnistunut ja sopusuhtainen malli.
Edellisestä mallistasi sanoin, että se on kokonaisuutena paras siihen asti tekemistäsi, mielestäni tämä on vielä sitäkin paremmin onnistunut. Hienoa! :)
Kiitos kommenteista. Jeps, lokasuojan dekali lipsahti vinoon eikä suostunut enää liikkumaan micro setinkään avustuksella. Takavaloista en tiedä ovatko ne olleet erilaiset auton käytössäollessa. www.toadmanstankpictures.com/staghound_45.jpg
Hieno malli. Mukava huomata, että porukat käyttää uusia kikkoja käytännössä onnistuneesti. Hyvin näköjään toimii tuo pigmenttifeidauskin, enpä ole sitä vielä muualla nähnytkään kokeiltavan.
Itse tosin henkilökohtaisesti kaipaisin vielä lisää kontrasteja, mutta nämä ovatkin sitten jo itse kunkin omia juttuja.
Jukka Kauppinen kirjoitti:
Takavaloista en tiedä ovatko ne olleet erilaiset auton käytössäollessa.
Otetaan takaisin kritiikkiä tuon suhteen, on minulle hämmentävä referenssi. Itse silti toteuttaisin tuosta huolimatta toisin… :-)
Vauu. On hieno. Figuurit antaa aina lisää värikkyyttä. Vanhennus on kyllä tehty tosi hienosti. Kaikki pienet yksityiskohdat; polttainevalumat, ruosteet, varjostus, kuraaminen… Itelläni on pari mallia ajoneuvoista… tulen ottamaan oppia tästä. Kommee.!! Tosi kommee. Pojot sen myötä.
Teknisesti onnistunut suoritus komeasta mallista ja mielestäni figutkin hiusten puuttumista lukuun ottamatta ovat hienoja.
Olisin antanut nelosen, mutta ehkä malli on makuuni aavistuksen verran liian likainen. Jotenkin tulee semmoinen likaisen venäläistankin oireyhtymä.
T.L. 17.7.2009 19:13 Vastaa lainauksella
Komppaan Heikosta. Vähän makuuni överiksi mennyt säistys. Figuista en sano mitään, koska tämä ei ole diorama. Mielestäni malli on malli, oli siinä figut, tai ei… ;)
Tykkitorni ei ole kiinni rungossa. Rakenne piilottaa melko hyvin tornin kiinnityksen. www.toadmanstankpictures.com/staghound_16.jpg

Vanhennukseen en kommentoi koska tässä on jokaisella oma makunsa :)
Kokonaisuutena onnistunut malli.
Mallin pinta on mukavasti eläväöitetty:) Jos mallilla olisi yksinkertainen alusta , hiekkatien pätkä tms. se istuisi siihen kuin nenä päähän. Alusta ei kuitenkaan vaikuttaisi arvosteluun…;) Figujen valot ja varjot ovat onnistuneet mukavasti. Pientä yksityiskohtaa lisää, niin se olisi siinä. Ehkä se olisi se sänki takaraivolla?
Muutama ruostetahra on ehkä mennyt hieman överiksi.
toivonen 21.7.2009 16:36 Vastaa lainauksella
Fabelhaft!

Hyvältä näyttää! Likaistamisessa monesti liikutaan rajapinnalla hyvä tai tukkoon maalattu. Tämä ei vielä ole lainkaan tukossa.

Radisti kaipaa piuhoja höörluureihin ja malli huutaa alustaa (kuten Jouni jo mainitsikin).

Jatka samaan malliin!

Peksi
vou tosi hieno malli ja figuurit on tosi hienot vau