Pienoismallit.net

PIK-10 Paukkulauta

Ensimmäinen suomalainen moottoripurjehtija

PIK-10 Paukkulauta (tai "Mootoribaby") oli ensimmäinen suomalainen moottoripurjekone. Se rakennettiin vaurioituneesta Grunau Baby II -purjekoneesta ja lensi ensilentonsa vuonna 1949.

Looginen tapa aloittaa projekti on siis ottaa CMR:n resiinisarja Baby II:sta.

merkinnät

Malli on nyt valmis. Ruiskutin lopuksi puolikiiltävän lakan koneen kaikille pinnoille (sekoitus Testors Dullcote ja Glosscote -lakkoja). Käytännössä en juurikaan säistänyt mallia koska alkuperäisistä koneen valokuvista vuodelta 1949 mitään kulumista tai likaa ei ainakaan voi nähdä.
Teetin itse tehdyistä grafiikoista valkoiset siirtokuvat firmassa nimeltä Fireball Modelworks (heillä on ALPS-tulostin joka pystyy tulostamaan valkoista). Aluksi ajattelemattomuuttani suihkutin siirtokuvien päälle Krylon-lakkaa joka tehokkaasti sulatti siirtokuvakalvon (!), seuraava yritys onnistui erinomaisesti ilman mitään esikäsittelyä. Micro Set toimi hyvin näiden siirtokuvien kanssa.
Tein omat siirtokuvat ("OH-PXA") tulostamalla valkoiselle siirtokuvapaperille. Värin koordinointi onnistui varsin tyydyttävästi, mutta osoittautuu että siirtokuvapaperia leikatessa oranssi väri kuluu pois reunoista ja siirtokuvaa pitää "paikata" maalilla jälkikäteen. En ole täysin tyytväinen tulokseen, pitänee teettää uusi valkoinen teksti jossakin.
Kaikenlaisia pieniä detaljeja lisätty. Potkurin tein itse muovista veistämällä, samaan tapaan kuin oikeat puupotkurit tehtiin laminoidusta puusta. Tuulilasi on ohuesta "Squadron thermaform" -levystä. Moottoripellityksen kanssa meinasi mennä hermot, saa olla nyt sitä mitä se on (ainakin toistaiseksi). Lisäsin myös ohjainpintojen vivut ja käyttövaijerit.
Lomalla mallit edistyy tosi hyvää vauhtia! Ensin siipi ja pyrstö Model Master flat white -akryylimaalilla. Piti tietysti ohentaa maaliruiskua varten. Oranssi väri (joka siis perustuu kuviin jotka otin Ilmailumuseossa) piti sekoittaa "guards red" ja "insignia yellow" -väreistä. Konepellin maalasin käsin Humbrolin silver -värillä. Renkaat "varaosalaatikosta", navat tehty itse, kannuspyörä myös varaosista. Nyt puuttuu vielä joitakin muita detaljeja, "OH-PXA" -tunnus (pitää tehdä omat siirtokuvat) ja tuulilasi.
CMR:n Babyn siipi tulee yhdessä osassa. Resiinisiipi oli aika pahasti vääntynyt ja kiero, joten oikaisin sen tekemällä jonkinlaisen jigin (katso kuvaa), upotin siiven (jigissä) kiehuvaan veteen ja sitten jääveteen. Moottoripellitys on 5 thou styreenilevyä ja tietenkin Green Puttyä paikoitellen.
Katkaisin Babyn rungon siiven pääsalon kohdalta (runko on umpinainen pala resiiniä, ja Paukkulaudassa ohjaaja istui taempana kuin Babyssä). Uusi eturunko styreenilevystä. Aivan eteen pyöreä putkenpala johon rungon suorat sivut kiinnittyvät (ks. kuvaa). Squadron Green Putty auttaa muotoilussa.